Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Comisiedzieje

Czy możliwa ciąża

Polecane posty

Gość Comisiedzieje

No więc tak... obawiałam się że mogę być w ciąży dwa miesiące temu. Dostałam jednak okres w 30 dniu cyklu.. był inny niż zwykle, troszkę mniej obfity, o innym kolorze krwi (bardziej krwiste), trwał standardowo 4 dni (4 to raczej już plamienie). Martwilam się że mogę być w ciąży, wiec zrobilam testy ktore byly negatywne, sikane i beta-hcg. Usg dopochwowe robione przez ginekologa w czasie "miesiaczki" tez wykazalo, ze nic. Za miesiąc dostałam normalnie okres w 26 dniu cyklu - w takim odstępie jak zazwyczaj dostaje czyli 25-29 dni. Tylko tym razem okres był zupełnie inny... bardzo obfity, ciemno czerwony, skrzepy. Dodatkowo gdy dostałam to bolał mnie brzuch jak nigdy wcześniej - z bolu prawie wylądowałam na pogotowiu. Ból był w całym podbrzuszu, jednak na środku jakby uczucie okropnego kłucie punktowo. Wzięłam nospe i po 30 minutach ustalo i już taki ból nie wrocil. Czy możliwe że poronilam? Możliwe jest że dalej jestem w ciąży?

Gość gość
Nie

Gość gość
Jestem ginekologiem. Bardzo dużo dziewczyn zgłasza się z podobnymi obawami do twoich. Nie jesteś w ciąży skoro badanie, test oraz lekarz to wykluczył, spokojnie. Bardzo często się zdarza, że gdy wystąpi miesiączka słabsza (plamienia) to w następnym miesiącu jest mocniejsza, bardziej bolesna. Jest to dość częste i naturalne. Także bądź spokojna