Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co kupic na chrzciny od chrzestnego?

Polecane posty

Gość gość

nie wiem co kupic, jako gość zawsze dawalam pieniądze, ale teraz mąż będzie chrzestnym wiec powinna zostać jakas pamiatka, dla dziewczynki kupiłabym łańcuszek a dla chłopca?? macie jakies pomysły? na pewno nie dam pieniędzy, chce pamiatka dla dziecka plus cos tam dokupię?

Gość gość
U mnie w rodzinie chłopcy też dostają łańcuszki. Z mężem jesteśmy rodzicami chrzestnymi mojego siostrzeńca i kupiliśmy mu łańcuszek, więc wiem że są dla chłopców. Takie jak męskie tylko mają delikatniejsze sploty. Tylko mówią, że na chrzest nie powinno się kupować krzyżyka. Lepiej medalik. Drugi raz będąc chrzestną też chłopczyka kupiłam wózek. Ale to już wyjątkowa sytuacja była. A mój synek dostał od chrzestnych łańcuszek z medalikiem i pieniądze

Gość gość
Syn dostał w ramach pamiątki łańcuszek, ale srebrny, może dlatego że ja wolę srebro ;). Fajne są takie srebrne obrazki np. Z aniołem stróżem, czy coś w tym stylu, ale to też jako dodatek do prezentu, niż jako sam prezent.

Gość AniaSokołowska
My kupiliśmy fajny zestaw mebli dziecięcych, ale to było uzgodnione z rodzicami dziecka. Najbardziej przydają się na etapie raczkowania i wstawania pufy kostki, które sobie dziecko przesuwa http://pufy.pl/pufy/313-kostka-modern-plusz.html Ale oczywiście komoda i półeczki na zabawki także cieszą malucha ;)

Gość gość
Mój synek od chrzestnego dostał złotą bransoletkę z wygrawerowanym imieniem:-) piękna pamiątka.

My na chrzest chrześniaka kupiliśmy z mężem ładną pościel i to był udany prezent :) akurat wypatrzyłam ją na promocji jeszcze na 4kidspoint.pl, także to był udany prezent dla chrześniaka i dla naszego portfela :)

Gość gość
U nas syn dostał ryngraf i obrazek posrebrzany do postawienia. Ryngraf wisi u niego w pokoju nad drzwiami a obrazek w gablocie.