Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trądzik neuropatyczny

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy ma ktoś problem z trądzikiem neuropatycznym, czyli wyciskaniem i drapaniem twarzy. Może komuś już udało się wyjść z tego nałogu? Ja mam z tym duży problem. Obiecuję sobie, ale i tak później wycisnę. Może bym tego nie robiła, gdybym miała idealną cerę, ale mam zaskorniki zamknięte. Z daleka ich nie widać, ale ja je widzę i lubię je wyduszac, ale potem twarz jest brzydka. Czy macie tez taki problem? Moze razem spróbujemy go pokonać??

Gość Rita

Hej  siedzę w pracy i chce mi się płakać!! Przez rok nie miałam tego probelemu ponieważ brałam tabletki hormonalne androcur i janine. Chodziłam bez makijażu moja twarz była cudowna stałam się pewna siebie, dziwiłam się jak mogłam kiedyś się wyciskać, psuć sobie tak twarz! Odstawiłam tabletki, skora zaczęła się przetłuszczać, zaskórniki wróciły i jest tragedia, która trwa już ponad rok! Obiecuje sobie od pół roku codziennie ,, koniec z drapaniem wyciskaniem”. W łazience wszystkie żarówki odwróciłam tak aby nie podświetlały mojej twarzy przed lustrem!! Kupiłam drogie kosmetyki z myślą, ze jak wydam dużo pieniędzy aby mieć ładna cerę to będzie mi głupio tracić pieniądze przez codzienne wyciskanie! Wyciskam się nie paznokciami bo to dla mnie za mało!! Używam do tego pincety lub ostrej strony metalowego pilniczka do paznokci!!! Później smaruje wszystko maścią cynkową żeby tego nie widzieć  wstydzę się patrzeć ludzią w oczy chowam się za włosami mam ciegle zły humor! Gruba warstwa podkładu i korektor trochę pomagają. O istnieniu trądziku neuropatycznego dowiedziałam się niedawno i już wiem, ze nie jestem głupia tylko chora!