Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile czasu goi się rozdrapany pryszcz?

Polecane posty

Gość gość

Tydzień temu pojawił mi się na nosie wielki, bolący, czerwony pryszcz. Nie nadawał się do wyciśnięcia więc w ciągu dnia maskowałam go podkładem i korektorem, a na noc smarowałam maścią Benzacne. Niestety to nic nie dało, maść spowodowała jedynie że wysuszyła mi się skóra na nosie. Wczoraj wieczorem zaczęłam trochę "majstrować" przy pryszczu, próbując go wycisnąć. Gdy obudziłam się rano pryszcz znacznie się powiększył, więc znów próbowałam go wyciskać. Bardzo podrażniłam sobie to miejsce, czułam pieczenie i pulsujący ból. Z pryszcza wyszło trochę ropy i zaczęła się z niego sączyć jakaś bezbarwna wydzielina, która teraz już zaschła. Wszystko wygląda bardzo źle, cały nos jest czerwony. I stąd moje pytanie ile czasu to będzie się goić? Czy tydzień wystarczy żeby wszystko wróciło do normy?

Gość gość
mi sie od 2 miesięcy nie wygoiły, rozdrapałam do krwi...chyba beda blizny

Gość gość
Na moje to nie pryszcz tylko czyrak, a czyraki na twarzy mogą być bardzo niebezpieczne :o

Gość gość
Dzisiaj wszystko wygląda już znacznie lepiej, nos nie jest czerwony i nic mnie nie piecze. Problem w tym że mam teraz wielkiego strupa, który nie wygląda zbyt estetycznie na środku nosa. Zastanawiam się po jakim czasie ten strup odpadnie, bo teraz nie da rady zamaskować tego podkładem.