Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ryzyko ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam, od 1,5 mam założoną spiralkę miedziową multiload. W tym cyklu uprawiałam seks z mężem w dni płodne, ale był to stosunek przerywany i nie skończył we mnie. Od tygodnia mam straszne gazy, sprawdziłam szyjkę i jest chyba nisko, nitki wyczułam. Jednak nie mam okresu już od kilku dni, czy istnieje ryzyko ciąży?

Gość gość
1,5 roku

Gość gość
Pomoże ktoś? Naprawdę dziwnie się czuję, jest mi niedobrze, mam delikatne skurcze macicy, do tego od wczoraj mam migrenę i szybko się męczę

Gość Cleo1976
Stawiam na stres lub skutki uboczne spirali.Nie wiem jednak, czy wiesz, że nie wyklucza ona zajścia w ciążę.W takim wypadku z reguły dochodzi do bardzo wczesnego poronienia.Po prostu zarodek nie może się zagnieździć w ścianie macicy.Być może stąd te dziwne odczucia. Jeżeli jednak objawy nie ustępują, a od stosunku (w dni płodne!!!!) upłynęło już co najmniej 14, a najlepiej 21 dni, wykonaj test ciążowy.

Gość gość
Czuję się jak na okres, ale jego nie ma. Wiem, że mogę zrobić test, ale panicznie się tego boję. Sprawdziłam przed chwilą, nitka wystaje, jest na takiej samej wysokości co poprzednio czyli sprala jest na miejscu i nie obniżyła się. Do szyjki łatwo dosięgam i wpada mi do niej palec. Do tego dochodzą te gazy, piersi mam większe, ale nie bolą.

Gość gość
No i stosunek był bez wytrysku, gdy mieliśmy już dosyć to po prostu dokończyłam mu oralnie, więc też nie wyskakiwał ze mnie. Jednak nigdy nie ma tej pewności, bo podczas długiego stosunku wydziela się dużo preejakulatu, a czasem może się też trochę spermy ulać podczas wstrzymywania wytrysku.

Gość gość
Błagam pomóżcie :( Ja już umieram ze strachu. Ciągle pobolewa mnie brzuch, a okresu nie ma. Szyjka zrobiła się twardsza. Czy jest to w ogóle możliwe żeby być w ciąży??

Gość gość
Okresu nadal nie ma, wzięłam gorącą kąpiel, chciałam nawet kupić test, ale wszystko dzisiaj pozamykane. Całą noc nie spałam, teraz ryczę. Przecież naprawdę uważałam... Szyjka jest trochę wyżej niż kilka dni temu i do tego otwór zrobił się mniejszy, nadal jest twarda. No wszystkie oznaki ciąży! :(