Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przyspieszyć rozwarcie i doprowadzić do porodu?

Polecane posty

Gość gość

Hej wam, jestem w 40 tyg ciąży, mam rozwarcie na 1 palec. Chciałabym urodzic do niedzieli, chodzę po schodach, posprzątalam... Co mam jeszcze robić żeby przyspieszyć akcje? Seks odpada. Masowalam brodawki i sutki, miałam przez to skurcze ale po kilku godzinach zniknęły... Co robić żeby te rozpoczęły już akcje porodowa i nie znikały po kilku godzinach?

Gość gość
Herbata malinowa?

Gość gość
Z liści malin ta herbata ma byc

Gość gość
Wypij dwie łyżki oleju rycynowego.

Gość gość
Tylko nie seks, niech się wszystko dzieje naturalnie w końcu kiedyś to nastąpi. Ja miałam seks dzień wcześniej właśnie po to by przyspieszyć i skończyło się tak, ze najprawdopodobniej z tego powodu pękł mi pęcherz płodowy i zaczęły odchodzić wody bez skurczów. Dosłownie zero skurczów, a to niedobrze, bo oksytocyna nawet nie pomogła, nie byłam gotowa. Rodziłam 16 godzin i tylko 2 cm rozwarcia. W końcu miałam cesarkę. Jak bym wiedziała to bym spokojnie czekała.

Gość gość
Gościu tam powyżej- możesz mi jak krowie na miedzy wytłumaczyć w jaki sposób seks może doprowadzić do pęknięcia pęcherza płodowego? Przecież parnter nie przebije go penisem, litości... seks co najwyżej działa w tym zakresie że przy ograźmie może prowokować/nasilić skurcze, a sama sperma przyśpiesza gotowość do porodu szyjki (przyśpiesza, nie wywołuje). Na przebieg porodu nie ma to żadnego wpływu, to jest zawsze loteria. A i tak autorka pisze że odpada. U mnie pomogło masowanie brodawek, niezbyt przyjemne i też skurcze przychodziły i odchodziły, aż w końcu ruszyło. Wyraźnie się przy tym nasilały, więc zakładam że o to chodziło. Wszystko inne też było, sprzątanie w kucki, seks, chodzenie po schodach.