Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kktt

Test ciążowy

Polecane posty

Gość Kktt

Cześć dziewczyny! Pewnie nie raz ten temat tu się przewijał, ale chciałabym dowiedzieć się dokładnie. Otóż mam 22 lata i spóźnia mi się okres, robiłam test tydzień temu i wyszedł negatywny. Dzisiaj ranio stwierdziłam, ze zrobie drugi ze względu na to, ze organizm trochę mi świruje. Bolą mnie piersi, brzuch, plecy... wszystkie objawy jak na okres lecz problem w tym, ze jego brak. Dzisiaj na teście pojawiła się jedna kreska gruba czerwona a po chwili zauważyłam, ze pojawiła się jakby druga ale bardzo jasna. Czy któraś z was miała to samo? Czy to oznacza ciąże? Mieszkam za granicą i trochę mnie to wszystko przeraża, nawet pójście do lekarza tak szybko bo tutaj jest z tym problem. Dajcie znać czy porostu na razie jeszcze czekać i po kilku dniach zrobić kolejny test czy to już oznacza ciąże. :)

Gość gość
tak ja tak mialam i obecnie idzie mi 33 tydzien.

Gość gość
Ile się spóźnia okres?

Gość gość
A i jak dlugie masz cykle i czy są regularne?

Gość gość
Tak raczej jesteś w ciąży,zrób test za kilka dni.ps tylko w tak wczesnej ciąży Polki chodzą do lekarza za granicą gin Ci powie , że test wystarczy ;-) wesołych świąt

Gość Kktt
Cykle mam od roku regularne. Wcześniej brałam tabletki ale zrezygnowałam z nich rok temu o teraz mam co 30 dni miesiączkę i raczej jak się spóźnia to maks dwa dni. Teraz jest to tydzień dlatego trochę się denerwuje. Ogólnie bardzo będę się cieszyć jeśli okaże się, ze to ciąża, ale jest ten stres jednak także chciałam się dopytać czy któraś tez miała taka sytuacje

Gość gość
Przy pierwszej ciazy nie pokazalo mi nic za pierwszym testem zrobionym w dniu spodziewanej miesiaczki a drugi wykonany po tygodniu byla ledwo widoczna kreska. W drugiej ciazy od razu wywalily dwie grube kreski :p mimo ze test tej samej firmy i termin robienia podobny

Gość Dumna kura domowa
Duże szanse na ciążę, a jeśli chodzi o stres to wyluzuj, stres jest niestety nierozłącznym elementem macierzyństwa. Ale będzie coraz lepiej;-) powtórz test i daj znać.

Gość Kktt
Z testem kolejnym chwile jeszcze poczekam kilka dni. Dzisiaj kupiłam nowe, ale może to jeszcze za wcześnie aby wykonać.Na dodatek złapało mnie przeziębienie i czuje się paskudnie, humor okropny, plus ledwo chodzę z osłabienia. Na razie leczę się herbatą z cytryna i miodem bo boje się sięgać sama po jakieś lekarstwa. :) zastanawiam się czy może te przeziębienie związane jest z prawdopodobna ciąża czy akurat zbieg okoliczności .. z tego stresu już chyba sobie wmawiam wszystko

Gość Kktt
Jestem strasznie niecierpliwa także stwierdziłam, że dzisiaj rano zrobie test kolejny. Zrobiłam i...chyba to już potwierdzone. Dzisiaj dwie kreski wyszły identyczne, obydwie czerwone, test kupiłam z innej firmy niż wcześniej także myślę, że to już na bank ciąża. Dostaliśmy z narzeczonym prezent na święta Wielkanocne !!! Jesteśmy mega szczęśliwy, ale tez przerażeni wszystkim także trzymajcie za mnie kciuki dziewczyny! :D Nawet nie wiem od czego zacząć i kiedy iść do lekarza. Jak możecie to napiszcie jak to u was wyglądało, czy stresowałyscie się, kiedy szyldzie do lekarza itd. Wesołych świat! ;-)

Gość gość
Pokaz foto testu

Gość gość
Pp 6 tyg sie idzie narazie tp olres zatrzymany

Gość Kktt
A to się liczy od ostatniego dnia miesiączki czy od pierwszego? http://pl.tinypic.com/r/ilwzh2/9 Pierwszy test wykonany w piątek, kreska mniej wyraźna, a ten drugi wykonany dzisiaj. :)

Gość gość
Od pierwszego dnia

Gość Kktt
Dzięki wielkie. Trzymajcie kciuki żebym ze stresu nie zemdlała na pierwszej wizycie.

Gość Kktt
A jak u was z porodem i ciążą? Ciężko przechodziłyscie to wszystko? Chętnie poczytam. ;)

Gość gość
A tam. Nie czytaj i nie nakręcają się bez potrzeby.

Gość gość
Kktt przedewszystkim gratulacje :) u mnie po tescie bylo lekkie niedowierzanie poszlam na bete i jak wynik byl 15 tys to wtedy do mnie doszlo:) rece mi sie trzesly jak odbieralam. Do lekarza wstrzymalam sie i poszlam dopiero w 7 tygodniu jak bylo juz cos widac :) bo tak to bez sensu placic - prowadzilam ciaze prywatnie

Gość gość
Gratki autorko:) Jesli nie ma plamien. Nic sie nie dzieje to najwczesniej do lekadza w 7tyg! Wtedy juz powinno byc serduszko widac I obejdzie sie bez stresu czy pecherzych nie za maly albo inne cuda wianki

Gość Kktt
Z moich obliczeń wychodzi, że to już 7 tydzień. Liczę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki która była w lutym. Także sama nie dowierzam, ze to może być już ten tydzień. W przyszłym tygodniu wybiorę się na pierwsza wizytę bo wcześniej to faktycznie bez sensu panikować skoro nic mi nie jest i oprócz lekkiego przeziębienia czuje się dobrze. :) bóle lekkie czasami mam podbrzuszu i czasami kuje mnie miejsce koło pępka, ale nie są to bardzo silne bóle. :) jestem strasznie podekscytowana i modlę się aby wszystko było dobrze i żeby dzidziuś urodził się zdrowy.

Gość Kktt
Dzisiaj byłam u położnej pierwszy raz. Powiedziała mi wszystko co powinnam wiedzieć. Za około 2 tygodnie jadę na wszystkie badania i za 10 dni mam przyjść po raz kolejny do położnej bo dzisiaj sprawdziła na USG, ale jeszcze nic nie było widać i powiedziała, ze za 10 dni zrobi jeszcze raz i powinnam coś zobaczyć. Już trochę stres ze mnie zszedł i jestem strasznie podekscytowana wszystkim. Nie mogę się doczekać kiedy coś już będzie widać. :D

Gość gość
7 tydzień i nic nie widać? Chyba że owulacja się przesunęła bo normalnie w 6 już widać zarodek z serduszkiem.

Gość Kktt
Położna powiedziała, że to tak 6 tydzień początek 7. Mówiła, że coś sprzęt im trochę słabo działał. Powiedziała, ze jak przyjdę za 10 dni to żebym w ten dzień Piła dużo wody i sądzi, ze wtedy już coś zobaczę

Gość gość
To gratulacje Autorko! A jak sie czujesz? Lepiej jyz te przeziebienie? Powiem Ci ze wiele kobiet czuje sie jak by byly przeziebione a tu zie okazuje ze to ciąża:D

Gość Kktt
Czuje się już zdecydowanie lepiej! Lekki katar mnie trzyma ale lekarz powiedział, ze nie ma sensu brać lekarst bo takie osłabienie to normalne i skoro już mi lepiej to nic groźnego. Położna powiedziała żebym w aptece kupiła jakieś witaminy dla mam no i kupiłam dwie paczki. Także teraz okazja żeby w końcu się zdrowo odżywiać. Jestem tak szczęśliwa, ze ciagle się uśmiecham. Mam tylko nadzieje, ze wszystko będzie dobrze bo ciagle się denerwuje, ze coś może pójść nie tak... Ale staram się o tym jak najmniej myśleć. :D

Gość Kktt
Tak się zastanawiam, to jest prawdopodobnie początek 7 tygodnia a Ja nie czuje żadnych objawów oprócz bolących piersi. Czy wy tez tak miałyście? Ja czuje się jedynie trochę senna ale tak poza tym to nie czuje się jak w ciąży. To normalne ?

Gość gość
ja mialam tylko bolace piersi i nic wiecej, u mnie serduszko bilo w 5tyg i 6 dniu. idz do lekarza ktory ma dobry sprzet prywatnie

Gość gość
ja caly czas czulam sie jak nie w ciazy, ciaze poczulam jak mnie w 7 miesiacu zaczal rypac kręgosłup, a z takich ciazowych jeszcze to tak od okolo 4 miesiaca latam ciagle do wc siusiu.

Gość Kktt
No właśnie będę musiała jechać dalej do lekarza bo tutaj gdzie mieszkam jest tylko jedna położna no i ten sprzęt taki średni. Ale chyba powinnam się cieszyć, ze czuje się do dobrze. Obym nie wykrakała :D

Gość gość
Autorko spokojnie. W sumie to Ci nawet zazdroszcze hehe bo jak ja bylam w ciazy to objawy mialam bardzo szybko a Ty czujesz sie swietnie wiec ciesz sie poki mozesz bo z tymi obkawami to roznie bywa wiec i mdlosci moga znienacka siw pojawic hehe:) bedzie dobrze tylko umow sie do lekarza i juz. Daj znac potem co i jak? Powodzenia