Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3 miesiące od rozstania

Polecane posty

Gość gość

Cześć, proszę o rady. ok 3 miesiące temu zakończyłam prawie 5letni związek.Na pewno nic do byłego nie czuję bo od dawna nam się nie układało.Ale Chodzi o to,że chciałam mieć na razie święty spokój z facetami, być sama i zająć się sobą.Mieszkam teraz sama,ostatnio wpadli do mnie na piwko brat z żoną, mój brat poszedł zapalić na dwór i spotkał po drodze kuzyna jego żony i dzwoni i się pyta, czy może z nim przyjść (nie widzę problemu, znamy się i jest spoko, też się czasami widywaliśmy wspólnie wszyscy i z moim byłym).Po jakimś czasie zauważyłam,że kuzyn żony brata ciągle się na mnie patrzy i czasami zerkałam kątem oka,czy serio czy mi się tak wydaje. Przez to nasze spojrzenia się kilka razy spotkały.Ok wszyscy już sobie poszli i tej samej nocy on napisał do mnie, że było śmiesznie i fajnie byłoby wyjść kiedyś razem na piwo,myślę sobie okej, ale poczułam się zakłopotana. Ale czemu nie, pośmiejemy się przy piwie jak zawsze w sumie.Wyszło na to, że spotkaliśmy się w tygodniu na piwo,było bardzo pozytywnie,jak kolega z koleżanką,potem mnie odprowadził. Po spotkaniu napisał do mnie i chwilę pisaliśmy.Na następny dzień znowu napisał, (bo wspominałam, że mam wolne i wybiorę się w końcu z psem do parku),pisze, że będzie jeździł w tych okolicach na rowerze, to może podjechać.. No i tak spacerowaliśmy i gadaliśmy, aż mnie odprowadził, i na koniec zaproponował, że możemy w weekend wyjść gdzieś z moim bratem i jego kuzynką. (kolejne spotkanie tak szybko?) Nie wiem co tym myśleć, szczerze to chcę się z nim spotykać, bo dobrze się wtedy czuję, tak inaczej.ale ciągle sobie powtarzam,że lepiej jeśli będę teraz sama, a już na pewno nie chcę tak szybko po rozstaniu z kimś się wiązać,ale co jeśli on będzie chciał czegoś więcej, a ja spanikuje ? Po drugie to w sumie mamy wspólną rodzinę poniekąd. Boję się, że on coś poczuje i ja coś poczuje .. To bardzo fajny facet, ale nie wiem co zrobić ? Na prawdę polubiłam spędzanie z nim czasu, ale od rozstania nie minęło dużo i co jeśli ja mogłabym coś mylnie poczuć ?

Gość gość Piotr
Spoko, najważniejsz że nadal masz wianuszek kotku

Czyli tak w ogóle z czym masz problem? Chciałabyś a boisz się to typowe w sumie. Niedawno usłyszałam od koleżanki, że ona stara się nie rozważać za dużo, za dużo nie myśleć bo ci co tak robią są nieszczęśliwi. Nie sądzisz, że coś w tym jest?

Gość gość
Najbardziej boję się tego, że dobrze mi się z nim rozmawia i co jeśli coś poczuję, a jeśli on się tak zachowuje, bo coś do mnie czuje ? Zastanawiam się czy chwilowo lepiej się z nim nie spotykać, nie chciałabym żeby te spotkania od razu się w coś przerodziły, wtedy wszystko się zepsuje. Po zerwaniu z byłym ciągle jestem w stresie, bo on myśli, że coś z tego będzie . Boję się też, że w tak krótkim czasie po rozstaniu mogę się mylić co do swoich uczuć. A mimo wszystko i tak będę się z nim widywać na rodzinnych spotkaniach. Czyli po prostu lepiej się nie zastanawiać, co będzie to będzie ?

Ja wiem jedno, przeogromna masa ludzi nie umie ze sobą rozmawiać. Nic na siłę. Zapewne się bronisz by znowu nie bolało. W taki sposób można wpaść w swoją własną pułapkę i bać się już zawsze.