Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Biegunka, gorączka a wyjazd na Święta.

Polecane posty

Gość gość

Hej, doradzicie coś proszę. Moj roczny syn od tygodnia robił brzydkie kupy, ale jadł i pił normalnie. Wczoraj wieczorem pojawiła się gorączka 39 stopni. Dzisiaj rano znów gorączka, osłabienie i lekka biegunka. Byłam u lekarza, przepisał smecte, enterol. Zalecił lekkostarwną diete. Mały cały dzień jadł niewiele ( po kilka łyżek ). Lekarka wypisla skierowanie do szpitala gdyby sie pogorszyło. Planowałam jechać jutro do rodzicow na Święta 70km. I nie wiem czy ryzykować czy odpuścić. Wiadomo, jeśli się pogorszy nigdzie nie jadę, ale jesli bedzie tak jak dzis to czy pojechałybyście na moim miejscu? Wyjazd z nocowaniem i tylko ja i syn.

Gość gość
Żadna sie nie wypowie?

Gość gość
No gdzie? Przeciez zarazi dziadków a w starszym wieku jelitówke zle sie przechodzi. Odpuscie sobie

Gość gość
Dziadki nie takie stare. 50 na karku.

Gość gość
Ale zarazić sie moga

Gość gość
No mogą, jasne. Tylko bardziej patrzę pod kątem synka. W miejscu ktorego nie zna zbyt dobrze moze byc rozdrazniony x2

Gość gość
Żadne to spotkanie z chorym dzieckiem. Ja odpuscilabym wyjazd. Szczególnie, że jest gorączka, lepiej malemu nie zmieniać teraz " atmosfery", obserwuj go, dużo poj i niech odpoczywa, chorego dziecka nie ciagalabym na pewno. Teraz te wirusy zjadliwe okropnie, moja 7-latka drugi tydzień walczy :-(

Gość gość
O matko, nie strasz mnie, że u Twojej córki tak dlugo to trwa.. Maly ma strasznie odparzoną pupke i nie chce za bardzo pic, o lekarstwach nie wspomne :/ zawsze pil baardzo duzo. Teraz kilka lykow co jakis czas.

Gość gość
U nas też przy jelitówce (na szczęście bez gorączki) najbardziej męczyła się najmłodsza, 10 miesięcy. Tydzień biegunki plus sporadyczne wymioty. Przy gorączce nasza pediatra, bardzo rozsądna babka, zdecydowanie odradza jakiekolwiek wychodzenie z dzieckiem, o dalszych podróżach nie mówiąc, plus przynajmniej jeden dzień na upewnienie się że już ok. Odpuściłabym sobie zdecydowanie, a możesz mi wierzyć że podchodzę praktycznie do chorób i nie trzęsę się nad każdym katarkiem i kaszelkiem. Zresztą nie wiesz czy i ciebie nie dopadnie.

Gość gość
Ja nie strasze, mówię jak jest u nas. Podobno w tym roku bardzo dużo takich wirusów z wysoką gorączką i mogą być powikłania, więc lepiej go noe narażaj.

Gość gość
I pić musi, przy gorączce i jeszcze biegunce kobiecznie sporo pić, cokolwiek co lubi.

Gość Cooliberek
Ja ci to samo.powiem , grypa jelitowa dla takiego maluszka to jest najgorsze vo moze go spotkac . Moj syn jak mial 3 latka to samo.przeszedl . U niego tak bylo zle ze az sie w szpitalu znalazl i lezal 2 tygodnie

Gość gość
teraz to juz wnuk w tym wieku :p

Gość gość
Wlasnie ja tez jakos nie trzese sie nad katarkiem i kaszelkiem. Ale nastraszylyscie mnie. Chyba odpuszcze, tym bardziej, ze mialambym jechac sama samochodem. A maly jak nie spi to szybko sie nudzi w aucie. Z nawadnianiem mam taki problem, ze moj syn zawsze pil najwiecej wody. Soczki sporadycznie mu podawalam i pil chetnie. A teraz jak widzi cokolwiek do picia czy jedzenia odwraca sie. Ech

Gość gość
Dziecko jest chore z pewnoscia zle sie czuje po co fundowac mu jeszcze podroz. Swieta bedza jeszcze niejedne i okazja do odwiedzin rowniez. Ja bym nie ryzykowala. Zdrowka dla synusia.

Gość gość
Ja bym NIE pojechała na 100%

Gość gość
no ja tez bym sie z takim borokiem nigdzie nie ruszala.. przeciez to meczarnia.. U nas tez ostatnio problem z biegunkami byl ale na szczescie po kuracji intesta wszystko wrocilo do normy. u nas swietnie sie sprawdzila.

Gość herods
Zawsze radzę mieć w domu Smectę, a jeśli jedziecie w drogę to SmectęGo. To takie łatwiejsze w obsłudze wydanie Smecty, właśnie po podróż. Tam macie od razu gotową zawiesinę w saszetce. Jest co osłonowego na żołądek, tak więc powinno być spoko.

Gość gość
ale smecta nie za specjalna w samku :( np moje dziecko jej nie przelknie

Gość gość
Mojemu dziecko bardziej podchodzil enterol, smierdzi drozdzami. Posypywalam jedzenie, np kaszke i o dziwo wcinal to. A smecte udawalo mi sie przemycic w nocy i potrafil na raz wypic 50 ml. Albo do ors wsypywalam smecte.

Gość gość
Współczuję, ale to pewnie jakieś zatrucie czy coś go dopadło. A może to stres? Lepiej takiego stanu nie bagatelizować. Dziecko może ma jakieś problemy, a wizyta u lekarza może tylko pomóc. Jak moją Kasię męczyła biegunka to podawałam jej specjalny napar z pokrzywy, 2-3 godziny i wszystko przechodziło. Jedynie co to zakupiłam jej w aptece Orsalit, bo nie wiem czym miałabym uzupełnić jej braki w minerały i elektrolity w skuteczny sposób. A to że ma malinowy smak ten wyrób medyczny to z jego przyjmowaniem nie było żadnego problemu