Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Godność kobiet, a godność mężczyzn

Polecane posty

Gość gość
13:32 Ktoś ma wyraźne problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu :) To wiedza z podstawówki więc nie świadczy to o Tobie najlepiej. Tekst o politykach nie dotyczył przykładów o które prosiłam tylko oznaczał to, że nie zaliczam polityków do osób, które zdobyły wysokie stanowisko dzięki swojej wiedzy, zdawaniu testów. Często są to po prostu młotki z ulicy na których ktoś zagłosował.

Gość gość
A róbcie co chcecie , naprawdę .

Gość gość
13:40 A kto każe takie kobiety zatrudniać? W ogóle jeśli pracownik jest niewydajny, albo nie nadaje się na dane stanowisko to się go zwalnia. Więc to jest problem ich przełożonych, a nie kobiet ogółem.

Gość gość
I problem widzisz w kobietach? Wystarczy trzymac sie zasad i wysylac oficerow parami. Do tego pewnie twoj znajomy jest twojego pokroju wiec kazda uwage traktuje jak przejaw pms. W koncu kobieta podirytowana zachowaniem durnego szefa ma pms, facetbw tej sytuacji udziela krytyki :D

Gość gość
13:40 Chcesz dalszych przykładów niekompetencji kobiet, na stanowiskach gdzie idą na siłę? Zapytaj policjanta, który idzie na interwencję, gdzie może dojść do użycia siły, jak mu się podoba to, że za partnera ma kobietę. Parę lat temu, chyba w Chojnicach, taki mieszany patrol został rozbrojony i zakuty we własne kajdanki.

Gość gość
"Faceci" o szowinistycznych zapędach zawsze traktują kobiety z góry, nawet jeśli to one są na wyższej pozycji niż oni sami. Raz byłam w sądzie i jakiś Sebix miał sprawę, którą prowadziła sędzina. Ciągle tylko walił teksty jakby ją ****ał, że głupia baba na stanowisku, że dla niego sędzią powinien być tylko facet. Więc panowie z kafeterii niczym nie różnicie się od arabów (to już wiemy) oraz jesteście na tym samym poziomie umysłowym co patologiczne Sebixy (dowiedzieliśmy się teraz).

Gość gość
13:46 A od tego nie są testy sprawnościowe przypadkiem? To nie jest żaden przykład tylko niekompetencja przełożonych.

Gość gość
Pogadaj z ludzmi ktorych aresztowaly kobiety :D

Gość gość
W mediach bylo duzo przykladow policjantow-facetow spalowanych wlasnymi palkami. Wiec co chcesz udowodnic? Codziennie policjantki wykonuja swoje obowiazki bez problemu.

Gość gość
13:43 Jakimi parami, co ty bredzisz? Na statku jest trzech oficerów i pełnią służbę przez 4 albo przez 8 godzin. Na okrągło przez całą dobę. I do ich obowiązków należy przejście co jakiś czas po pokładzie, gdzie trwają prace wykonywane przez dokerów. Albo gdy tzw. stewedor zawoła przez UKF, że jest jakiś problem. I oficer musi tam iść.

Gość gość
Tak brak godności bo idzie do obcego faceta ginekologa i rozkłada nogi pokazując cipkę. Ja to zawsze mam przy każdym badaniu ginekologicznym męża mam prawo do tej obecności! Również uczestniczył przy porodach! Szanuję swoją intymność bo gdy mam swego faceta przy badaniu czy zabiegu nigdy nie ma osób niezwiązanych z badaniem jak rejestratorka czy w klinice studenci. Te co są same mają pecha bo badają je nawet studenci ale jak są głupie wstydzą się swego faceta to mają!

Gość gość
13:50 A te testy są jednakowe dla kobiet i mężczyzn. Tak, niekompetencja przelozonych ;-). Podobnie jak w przypadku tych, którzy zaokrętowanie oficera, który boi się pójść nocą na pokład.

Gość gość
Obowiazkiem pracodawcy jest zapewnic bezpieczenstwo pracownikom. Skoro sa powody by sadzic, ze pasazerowie moga byc agresywni to wypadaloby zatrudnic ochrone, a nie narazac oficerow (rowniez mezczyzn) na atak. Jak masz na mysli potencjalna agresywnosc pracownikow to czyja to wina?

Gość gość
O co wy się klocicie ? Życie weryfikuje i tyle

Gość gość
Jak kobieta się zakocha to nie zna takiego pojęcia jak godność i honor, np moje koleżanki wielokrotnie to udowodnily. A potem tylko płacz...same się Nie szanujecie to nie oczekujcie tego od facetów. I pisze to jako kobieta.

Gość gość
13:56 Co ty za bzdury opowiadasz? Żaden, ale to dokładnie żaden armator nie zatrudnia ochrony w takich okolicznościach. Chyba, że dla ochrony przed atakiem piratów, ale to inna sprawa. I tysiące oficerów płci męskiej jakos sobie z tym radzą. Problem jest dopiero gdy wyemancypowane baby, pchają się tam, gdzie nie powinny.

Gość gość
14:02 Dlaczego w ogóle zeszliśmy na jakieś tematy o oficerach morskich? Już pomijam to, że o całej sytuacji poinformował Cię typek pewnie o podobnych pogladach do Twoich, że baby to tylko do garów i sprzatania. To chyba jest oznaka głębokich kompleksów, bo jakoś kobiety pracują w policji, straży, wojsku i dobrze sobie radzą.

13:40 - bardzo mi przykro, że masz problemy ze zrozumieniem tekstu, ale to Twój problem:) Mam nadzieję, że docenisz, iż stosuję Twoją taktykę negowania osoby zamiast odnoszenia się do problemu. Może gdybyś nie pisała w jednym poście o przykładach i politykach, albo przynajmniej jasno to rozdzieliła, nie powstałyby nieporozumienia. Rozumiem, że ustosunkowanie się do meritum Cię przerosło. Dalsza dyskusja nie ma sensu, nie przyjmujesz do wiadomości, że ktoś może mieć odmienne zdanie. Możesz się z nim nie zgadzać, ale jeśli chcesz uchodzić za osobę, która nie ma klapek na oczach, mogłabyś je przynajmniej uszanować. Wesołych Świąt.

Gość gość
Naprawde? Dziwne bo wielokrotnie widzialam ochrone na statkach lub zwiekszana ilosc personelu.

Gość gość
Ciezko zaakceptowac odmienne zdanie kiedy jest ono na temat naszych wyplat czy umiejetnosci wykonywania zawodu

Gość gość
Inaczej na to patrzę, jestem mężczyzna , dla mnie nie ważne gdzie pracuje i tak będę myślał tylko jednym

Gość gość
Tak przy okazji rozmowy o inteligencji facetow...

Gość gość
14:07 Twoje zdanie jest takie, że kobiety są gorsze, głupsze, jedyne co potrafią do dawać tyłka, rodzić dzieci, gotować i sprzątać. Moje zdanie jest takie, że zarówno mężczyźni i kobiety są stworzeni do osiągania sukcesów i żadnemu nie powinno się zabraniać dążenia do swoich celów. Jeśli facet chce być pielęgniarzem lub przedszkolankiem to super, jeśli kobieta chce kopać rowy, być spawaczem, górnikiem to też super. Warunek jest tylko taki, że muszą wykonywać swoją pracę poprawnie i wydajnie. Czy moje poglądy są feministyczne czy twoje szowinistyczne? Oceń sam.

14:17 - bądź uprzejma i poprzyj swoją opinię na temat mojego zdania jakimś moim cytatem, w którym twierdzę, że kobiety „są gorsze, głupsze, jedyne co potrafią do dawać tyłka, rodzić dzieci, gotować i sprzątać”. Opanuj się trochę. Rozumiem, że czytanie między wierszami to domena kobiet, ale teraz uprawiasz zwykłą demagogię. I Ty miałaś czelność pisać o czytaniu ze zrozumieniem?

Gość gość
14:34 Tutaj chodzi po prostu o cechy fizyczne kobiet, faceta też czasem strach samego pewnie puscić w tłum napalonych murzynów. Jednak jeśli kobieta ma broń to chyba nie odważą się do niej podejść. A jeśli chodzi o wojsko to w dzisiejszych czasach byle nerd może tam pracować, teraz wojny są czysto strategiczne i potrzeba techników, informatyków, inżynierów, czyli takich co nie muszą miec bicepsów jak hardkorowy koksu. A jako mięso armatnie może być każdy, bo i tak idą na odstrzał w pierwszej linii.

Gość gość
Moze twoj kolega jest rowniez rasista i to ryzyko siedzi mu w glowie?

Gość gość
14:46 Dopiero teraz uświadamiam sobie, że dyskutuję z półmózgami. Jak ty sobie wyobrażasz żeby ciężarna kobieta dźwigała ciężary? Przecież to skończy się poronieniem, czyli na dłuższą metę nie będzie dzieci i wszyscy wymrzemy. Sprawy rodzicielskie dla obu płci powinny być na pierwszym miejscu, urlopy dla matek i ojców. I tak w pogoni za karierą jesteśmy na ujemnym przyroście, a będzie tylko gorzej. A co do wymagań to oczywiście powinny być takie same u obu płci, ale dla pracowników zdrowych. Jeśli strażak będzie miał operację to musi wziąć urlop, bo zdrowie jest ważniejsze niż praca. Czy wolisz żeby z dziurą w brzuchu gasił pożary.

Gość gość
14:53 I tu widać, że tak naprawdę jedynym argumentem facetów jest ich fizyczność :D Podaj mi jeden przykład zawodu, w którym nie trzeba nikogo bić (lekarz, prawnik, wykładowca, inżynier, projektant, architekt,itd), gdzie kobieta zjebała robotę z powodu pms. Wykaż się

14:58 - mam kontrpropozycję. Podaj przykład dowolnego zawodu, w którym facet wziął urlop z powodu ciąży lub pms i w związku z tym nie wykonał swojej pracy. Może dla odmiany Ty się wykaż, skoro tak dużo mówisz o równouprawnieniu.

Gość gość
15:04 Nie masz argumentów więc piszesz jakieś debilizmy. Ja czekam na moje przykłady, jesli ich nie masz to łaskawie się nie wypowiadaj :)