Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Godność kobiet, a godność mężczyzn

Polecane posty

Gość gość
15:05 Gdyby zapytać kobiety z różnych środowisk też na pewno przytoczą różne ciekawe historyjki z facetami co s*********i swoją robotę. Więc mój przykład (ekstremalny): jestem na kierunku lekarskim, po pierwszym roku miałam praktyki w szpitalu i asystowałam przy operacjach (trzymałam haki). Główny operator dyskutował sobie z drugim chirurgiem o laskach i d****h w mojej obecności! Tak się zagadali, że przecięli pacjentowi tętnicę tarczową, krew siknęła wszystkim na twarz. Potem zabronili mi o tym mówic pacjentowi. Przez długi czas potem umierałam ze strach, że mam hiv albo wzw c. Teraz wy podajcie swoje przykłady.

Gość gość
Cześć, pobieżnie przeczytałam temat. Sio feministkom, to kobiety ,które zatraciły swoja kobiecość, albo na siłę udowadniają ( pytanie, komu) to,że radzą sobie ze wszystkim same. Guzik prawda! Facetowi potrzebna jest kobieta, a kobiecie facet, to proste. Jak czytam te wszystkie posty o wyzwolonych, niezależnych i ryczących w poduszke co noc z braku faceta, to aż mnie kręci

15:05 - po kobiecemu wykręcasz kota ogonem, ale niech Ci będzie:) W każdym zawodzie kobiety biorą wolne z powodu ciąży lub okresu. W związku z tym zawalają swoje obowiązki. To teraz Ty podaj analogiczne przykłady w przypadku facetów. Podkreślam - przykłady zawalenia obowiązków, z dowolnego powodu, dotyczące tylko facetów. Skorzystaj z równouprawnienia:)

Gość gość
Rzuciłam faceta który mnie kochał a ja go nie. Pierdo*lil najpierw że będę żałować jedli go rzucę, że powrotu nie będę miała. Uwaga... mówi mi co jakiś czas że tęskni. Debiiilll!

Gość gość
A od kiedy to praca jest ważniejsza niż ciąża? Nie słyszałam żeby jakaś kobieta na wysokim stanowisku (bo nie piszę tu o pracownikach fizycznych) brała wolne z powodu okresu. No i jeszcze nikt nie ustosunkował się do mojego przykładu o chirurgu, zatkało?

Gość gość
Bo kobiety leca na dupkow a potem przez tych dupkow sa tak traktowani jak w pierwszym poscie. Proste.

Gość gość
15:31 Jeśli ciąża jest ważniejsza, to na czas ciąży zwalnia się z pracy i przechodzi na utrzymanie ojca dziecka, a nie sępi na kolegach. A co do przykładu chirurga, to nie dalej jak wczoraj, opowiadano mi wrażenia z pobytu w szpitalu. Gdzie sprzątaczka ta samą ściera mylą kible, podłogi a potem umywalkę i kabinę prysznicową.

15:31 - a ja słyszałem, a nawet widziałem takie przykłady. Wspomniałem, że w KAŻDYM zawodzie, czyli chirurga również. I nie rozmawiamy o tym, co jest ważniejsze, tylko o zawaleniu obowiązków. Przestań kręcić. Chyba Ciebie zatkało, bo nadal nie podałaś przykładów, o które prosiłem. Ba, nawet jednego przykładu, podczas gdy sama dostałaś już przynajmniej kilka.

Gość gość
15:37 No przecież napisałam, nie umiesz czytać? Zamiast skupić się na operacji to woleli gadać o seksie i prawie gościa zabili. Skoro generalizujemy, to zakładam, że wszystkie kobiety w pracy mają pms i zawalają, a wszyscy faceci myślą tylko o seksie i przez to zawalają. Takie cechy płciowe w pracy.

15:41 - znowu kręcisz, chyba że przekonasz mnie, że kobiety nie rozmawiają o seksie. Z łaski swojej wstrzymaj się z osobistymi wycieczkami, jeśli mam Cię traktować poważnie. Ja podałem przykłady, które dotyczą jedynie kobiet. Proszę o przykłady, dotyczące tylko i wyłącznie facetów. Czekam.

Gość gość
dziś ale ty jestes tepy pustaku, ewidentnie pokazalas ze baby to jednak k****a logike hard, wez ty lepiej zobacz czy niema cie w kuchni bo rozmowa z toba jest bezcelowa ty tepaku, co za betonowy szonnn bosz

Gość gość
15:53 Jeszcze nie spotkałam się żeby kobiety zawaliły robotę z powody rozmawiania o seksie. Ale ty chyba czekasz na przykład, w którym facet zawalił robotę z powodu pms. Wyjawię ci sekret, mężczyźni nie mają pms, bo nie mają miesiączki, bo (uwaga) nie mają macicy! Wow

16:00 - to, że o czymś nie słyszałaś nie znaczy, że się nie zdarzyło. Fragmentu o pms i macicy nie skomentuję, bo znowu usiłujesz wykręcać kota ogonem i zmieniać temat. Do tego jest nad wyraz infantylny. Podsumowując, nie jesteś w stanie podać przykładu, o który prosiłem. Wyręczę Cię - w czasach gdy była obowiązkowa służba wojskowa faceci zawalali swoje obowiązki w pracy. Nota bene kobiety nie podlegały temu obowiązkowi. Swoją drogą słabo, że kobieta, która rząda równouprawnienia nie potrafi dyskutować na argumenty, chociaż sama tego oczekuje. Może to wina postrzegania poprzez... emocje?

Gość gość
"mam kontrpropozycję. Podaj przykład dowolnego zawodu, w którym facet wziął urlop z powodu ciąży lub pms i w związku z tym nie wykonał swojej pracy. Może dla odmiany Ty się wykaż, skoro tak dużo mówisz o równouprawnieniu." Twój post, sam oceń czy ty jesteś poważny.

16:29 - może trzeba było przeczytać także kolejne posty, a nie wyrywać jeden z kontekstu? Ktoś wcześniej wspomniał o czepianiu się słówek, widzę że postanowiłaś dowieść, iż miał rację.

Gość gość
Czytałam wszystkie Twoje posty i ten nie jest wyrwany z kontekstu. Na razie to ty się czepiasz słówek i sam nawet nie wiesz co chcesz żebym Ci napisała.

Gość gość
To ja chce wiedziec czy wszyscy faceci sa zwaljiani za rozmowy o seksie. No i co z facetami ktorzy maja przewlekle schorzenia? Przy okazji, nikt nie da wolnego na pms, jak juz to przy okresie jak ma jedno schorzen powodujacych abnormalnt bol/krwawienie.

16:36 - chyba niezbyt uważnie czytałaś. Ale proszę uprzejmie, powtórzę: poproszę o „przykłady zawalenia obowiązków, z dowolnego powodu, dotyczące tylko facetów”. Oprócz obowiązkowej służby wojskowej, wybacz, miałaś swoją szansę.

Gość gość
w czasach gdy była obowiązkowa służba wojskowa faceci zawalali swoje obowiązki w pracy. Nota bene kobiety nie podlegały temu obowiązkowi. sorry, ale nawet w głębokiej komunie powołanie dostawaly pielęgniarki, absolwentki szkół łączności , niektóre absolwentki szkół technicznych (również studiów inżynieryjnych), psycholożki. Sama widziałam jak odbywały przeszkolenia, bo mieszkaliśmy przy koszarach, a mój dziadek był tam pułkownikiem.

16:57 - a tego nie wiedziałem. Albo zdążyłem zapomnieć:) Hm, czyli raczej w ogóle nie mam szansy na taki przykład, który dotyczy tylko facetów.

Gość gość
dziś ty glupia idiotko, potrafisz czytac ze zrozumieniem pustaku ty czy nie? odpowiadaj na pytania jak normalny inteligentny czlowiek a nie jak uposledzony szon, nie widzisz ze robisz z siebie idiotke ktora nie odpowiada na pytania a tworzy jakies chocholy na które potem sama pokretnie odpowiada? "niech wasza mowa będzie prosta, tak tak nie nie" czy to dla ciebie lampucero takie trudne?

Gość gość
17:01 emocje jak na grzybach ale sie osrales he he

Gość gość
no i nie demonizowałabym tego całego PMS, znam wiele kobiet, które nie maja z tym problemu, w tym ja - zbliżam się do klimakterium a w ciągu życia całe d razy źle się czułam z powodu okresu- raz jako nastolatka, kiedy jeszcze nie był ustabilizowany i mocno sie spóźnił, a raz po operacji ginekologicznej- ale to normalne bo po czymś takim pierwsza miesiączka zawsze boli. Jazdy hormonalne maja młode dziewczyny zanim sie okres nie ureguluje, albo kobiety z problemami ginekologicznymi- znaczna endometrioza, albo np. policystyczne jajniki. No i czasem sie trafi panienka, która ogólnie do wszystkiego podchodzi egzaltowanie, to czemu nie miałaby takiej szansy nie wykorzystać na zwrócenie na siebie uwagi.

Gość gość
17.01 odjebało ci, czy co wulgarny śmieciu?

Gość gość
16:52 Przecież podałam ci przykład, czy nie wystarcza, że facet zawalił robotę i naraził ludzkie życie? No i ten tekst o szansie uśmiałam się ;) Naprawdę żałuję, że straciłam taką ogromną szansę u przegrywa, który w święta siedzi na babskim forum i ujada :D

Gość gość
dziś w*********j do garów ty tepa szloro, ja znam babke co sie masturbowala i nie opuscila szlabanu i co? pieszy wszedl na tory i potracil go pociag oooo... taka sama idiotyczna nie na temat nie logiczna argumentacja jak twoja ty szloro pusta i handluj z tym i tlumacz ze nie jestes wielbladem, baby to jednak nie logiczne tepe idiotki. WSTAWAJ DZESIKA... ZESRALAS SIE!

Gość gość
Nie bylo mnie kilka stron, wlaczylam sie do rozmowy i zostalam wyzwana od idiotki. Dobrze, ze ten pan nie jest targany emocjami :)

Gość gość
17.11 spoko, już wiemy, ze jesteś psychiczny.

Gość gość
17.12 ignoruj, przecież to chory

Gość gość
Wracajac do tematu - duzo kobiet wychowalo sie w domach gdzie wpajano im przekonania takie jak niektorzy pokazali w tym temacie. Wiec nie maja za grosz szaunku do siebie i pozwalaja sie zle traktowac