Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiara, spowiedź, komunia

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio byłem u spowiedzi. Wypowiadałem się szczerze. Postanowiłem poprawę. Idą święta wiec chciałbym uczestniczyć w pełni w mszy. Niestety mam problem z nieczystością. Od paru dni chodziło to za mną. Dziś to już w ogóle. Wkoncu to zrobiłem. Sam nie wiem jak to się stało i mało z tego pamietam. Czułem się trochę jak nie ja. Jakby coś we mnie wstąpiło. Teraz tego żałuje i to bardzo. Ale niestety chyba będę czekał prawie cały rok za spowiedzią bo chodzę zwykle tylko na świąteczne bo nie lubię spowiadać się u księży z parafii. Myślicie ze mogę to załatwić sam między mną a bogiem i normalnie uczestniczyć w komunii? Powstrzymywałem się choć było bardzo ciężko. Naprawdę od paru dni się powstrzymywałem i się udawało jednak teraz poczułem ze po prostu to robię tak bez kontroli. Myślicie ze wystarczy tutaj rozmowa z bogiem..? Myślicie ze w ogóle powinienem się spowiadać z tego? Powinienem pójść do spowiedzi? Poszlibyście do komunii? Zaznaczam ze nie chce tego więcej robić i starałem się bardzo. Niestety przed samymi świetami takie coś. Jestem w konflikcie moich myśli i nie wiem co powinienem zrobić.

Gość gość
Nie pomożemy ci, niestety. Osobiście uważam, że jeśli się nikogo nie krzydzi, to nie popełnia się zła. Ale kościół potępia ludzką seksualność, jakby nie stworzył jej Bóg, tylko szatan. Dlatego nie masz prawa przystąpic do komunii.

Gość gość
Mnie to wygląda na natręctwo.

Gość gość
Ignorancie z 3.23 - polecam doedukowanie sie na temat stanowiska Kosciola w sprawach seksualnosci. Autorze - jesli popelniles grzech ciezki, to musisz sie wyspowiadac jesli chcesz przyjac komunie. Tu nie ma nad czym rozmyslac. Sprawa jest jasna.

Gość gość
Ignorancie z 04:07 - kościół potępia każdy seks oprócz małżeńskiego i to w ściśle określonych granicach. Co ma zrobić osobnik który w danej chwili żonaty nie jest, a jego hormony i fizjologia pracująna pełnych obrotach, bo tak został stworzony? Ma iść na spacer w środku nocy? Nic nie może zrobić oprócz latania codziennie do spowiedzi. Może też zrezygnować z komunii i czekać z tym do małżeństwa albo do starości, kiedy naturalny mechanizm przestanie działać. Jak nauczanie kościoła jest sprzeczne ze zdrowym rozsądkiem, to tym gorzej dla rozsądku.

Gość gość
autorze, jesteś SŁABY i demony to wykorzystują, pracuj nad samokontrolą, aby robić nie to co chcą demony tylko co ty zadecedujesz, co do spowiedzi, to idiotyzm

Gość gościnny
Po pierwsze, czy chcesz być w zgodzie z Bogiem czy z kościołem bo te dwie drogi idą w przeciwnych kierunkach, no chyba że Biblia kłamie.

Gość gość
nieczystosc jest ciezkim grzechem, do Komunii nie wolno isc! jeszcze raz spowiedz...

Gość gościnny
gość dziś Gdzie tak jest napisane w Biblii " nieczystość to grzech ciężki"

Gość gościnny
Idź się wypowiadaj do księdza a on Cię oczyści z grzechu ? Jak kolejek miałby do tego prawo czlowiek.