Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdroszczę mojej siostrze kolezanek

Polecane posty

Gość gość

Ona gdzie nie jest, zawsze znajdzie chociaz jedną zaufaną, prawdziwą i szczerą kolezanke, ktora ją wspiera i trwa przy niej ja nigdy nie mialam takich kolezanek. Siostra wyjechala za granice w pl przez ten caly czas czekala na nia jej przyjaciolka. Teraz gdy wrocila po 8 latach do pl, ta dalej na nia czekala po czym za granica zdobyla nowa, ktora gdy ona wyjezdzala plakala okropnie ze wyjezdza. Ja nigdy nie mialam takiej prawdziwej, szczerej bezinteresownej przyjazni :(

Gość gość
Nigdy nie płakałam za koleżanką. Ciekawe jak to jest?

Gość gość
Tez jestem ciekawa. A jak kończylyscie szkole to tez plakalyscie?

Gość gość
Ja jak kończyłem czy to szkoły czy pracę czy wojsko, nie chciałem już więcej widzieć tych ludzi i miejsc.

Gość gość
Autorko, tez nie miałam prawdziwych koleżanek, niby miałam przyjaciółki ale po czasie okazywało się ze są interesowne, fałszywe, nieslowne, olewaly mnie dla facetów. Trudno poznac prawdziwa, szczera przyjaciółkę tak jak trudno o fajnego faceta :( ...

Gość gość
Cóż, tak to już jest, że jedni są bardziej "do ludzi", a drudzy nie. Ja też miałam ten sam problem co Ty. Ostatnio mam nawet więcej koleżanek i kolegów, ale przez ponad 10 lat byłam sama jak palec.Moja rada to bądź dobrą słuchaczką, bo kto nie potrafi słuchać, ten też ma problem z komunikacją. Po drugie: okazuj innym zainteresowanie, między innymi przez zadawanie pytań odnośnie tego, co do Ciebie mówią.Kieruj się też empatią. Poza tym zastanów się, co ma takiego w sobie Twoja siostra, że przyciąga do siebie ludzi. Postaraj się też ją nieco w tym naśladować. Życzę Ci, abyś znalazła koleżanki.

Gość gość
gość 2018.03.31 bo nie potrafisz być szczera i otworzyć się przed innymi, pozatym nie potrafisz szczerze innych wysłuchać i nie masz empatii, dlatego masz jak masz

Gość gość
Mam empatii aż nadmiar.

Gość gość
duża część kobiecych "przyjaźni" opiera sie na posiadaniu wspólnych wrogów, czy w lepszym przypadku, osób do wyśmiewania czesto widuję takie pary dziewczyn, które świetnie sie bawią robiąc złośliwe uwagi co do innych osób, a siebie nawzajem nie tykają, to taki raczej pakt ale jak wiadomo takei osoby siebie nawzajem też bedą obgadywać, tylko umiejętniej takze tego... normalnej kobiety ze świecą szukać

Gość gość
może to lesbijka?

Gość gość
A mnie najbardziej boli ze moja siostra ma wiele przyjaciolek a ze mna nie chce sie skumplowac. Stroni ode mnie jakos, niby nie, a jednak. To przykre.

Gość gość
Jesteś przyj****a