Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co kochac skoro sluzymy tylko do jednego?

Polecane posty

Gość gość

nie mam wielkich traum, tak tylko mowie z obserwacji kolezanek, ze milosc nie ma kompletnego sensu, nie ma bezwarunkowej milosci. Musimy spelniac pewne warunki, nie ma zmiluj sie, gdy sie zuzyjemy to jestesmy juz zepsutymi zabawkami i mozna kopnac w d**e. Kobiety podobno mozna wszystkim zastapic, sa prostytutki, za rogiem kazda chetna i tak dalej i tak dalej. Zadna nie jest wyjatkowa, kazda z nas to jakas tam idiotka do w********* dla mezczyzn. Milosc w takim przypadku nie ma w ogole jakiegokolwiek sensu.

Gość gość
BO TAK JEST dlatego skup sie na sobie, zeby tobie było dobrze. przestan żyć złudzeniami, filmami i ksiazkami - kreowanymi historiami. mysl co i jak JEST i co i jak zrobic by było mozliwie najlepiej. tobie. aż po grób. ja wszystkie moje kolezanki widze jako szpary obciagary i utrzymanki. gardzę nimi

Gość gość
No właśnie. Bo my kobiety od pokoleń jesteśmy wychowywane na archetypie księcia na białym koniu. Ten ideał jest podtrzymywany przez filmy , książki. Efekt taki, że dziewczyna , nawet niegłupia, wykształcona, z dobra pracą żyje jakby na pół gwizdka, bo nie ma jej księcia. Ponieważ taki nie istnieje spotyka wreszcie jakiegoś faceta i przypisuje mu cechy jakie chciałaby w nim widzieć. Wszystkie pozytywne gesty i słowa wyolbrzymia, negatywów nie dostrzega, bo nie pasują do obrazka. Efekt, tysiące kobiet, które holują jakąś miernotę, emocjonalnego frustrata, czy Piotrusia Pana, który ciągnie je w dół. Na dodatek większość z nich czuje się odpowiedzialna , że nie wychodzi . Albo inaczej , trafiają na pożal się Boże maczo, który zdominuje ich życie i ja samą, uzależni finansowo i emocjonalnie. Kiedy czyta się wypowiedzi dziewczyn, kobiet choćby na kafeterii ,ciągle przewijają się wątki jw. i choć dla obserwatora sytuacja jest oczywista, one szukają usprawiedliwień dla tego czy innego dupka. Świat się zmienia, rola kobiety w nim również,ale wydaje się, że ciągle aktualne jest stare powiedzenie "chłop , choćby pił, choćby bił, aby był " . A nie warto.