Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak umiecie angielski?

Polecane posty

Gość gość

Jak umiecie angielski? Generalnie ja umiem angielski , ale mam problem ze zrozumieniem akcentu, czyli gdy ktoś mówi to musze sie domyslac co kto mówi. Ogólnie calkiem sporo praktykowalem , ale nadal mam problemy z rozumiemniem na poczekaniu co kto mówi. W sensie wylapie o co chodzi ale kosztuje mnie to duzo energii musze byc bardzo slupionym w wylapaniu sensu zdania.

Gość gość
jak nijak

Gość gość
Tzn?

Gość gość
to oczywiste. musisz dużo słuchac telewizji, radia, i plyt. muzyki. nie ma zmiłuj. uczenie sie obcego jezyka to mega trudne zadanie i trzeba je codziennie praktykować po wiele godzin.

Gość gość
z kasety no a skąd mam umieć

Gość gość
nijak tzn nie umiem

Gość gość
Ja dużo gadałem z ludźmi po angielsku, w pracy też czasem dzwonie do zagranicznych firm.

Gość gość
Ja gadałem tyle, że bez sensu więc ten język do niczego mi się nie przydał i wróciłem do kraju

Gość gość
Mam problem tylko z kornwalijskim akcentem i irlandzkim slangiem, resztę ogarniam bez większego problemu.

Gość gość
Ja mam właśnie większą barierę w mówieniu (moim zdaniem przez nauczycieli w szkole i na studiach, którzy czepiali się każdej pomyłki i niegramatyczności, wyśmiewali, zamiast skupić na tym by ktoś nabrał odwagi) - z rozumieniem nie mam większego problemu, o ile ktoś jakiegoś mocnego zaśpiewu nie ma - ale native z reguły wobec obcokrajowca mówią OK. A nigdy nie mieszkałam poza granicami, w pracy też nigdy się angielskim nie posługiwałam, ale dużo po angielsku rzeczy oglądam.