Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uczciwych i prawdziwie uczuciowych kobiet juz nie ma

Polecane posty

Gość gość
Moze tu poszukaj? facebook.com/groups/1511041632310968/

Gość gośćtakisobie
Niestety tak jest, że wystarczy jakieś małe zawirowanie losowe, jakaś niemożność stałego codziennego kontaktu mailowego czy telefonicznego a czar, miłość, którą tak się obiecało pryska jak bańka mydlana. Uważajcie na miłość opartą tylko o kontakty wirtualne.

Gość gość
Ta od niekochania sama napisała, że go wykorzystuje i nazwała kogoś z kim żyje "typem" pisząc, że "nie kocha typa"- kto normalny pisze tak o osobie, z którą żyje i planuje ślub itd?? Albo marna prowokacja albo choroba psychiczna... Nawet jeśli by go nie kochała a jedynie traktowała jak przyjaciela to i tak miałaby więcej szacunku do tego kogoś niż w pisanych postach. Psycholka jakaś albo prowo. Nie da się być normalnym i żyć z kimś o kim się może tak wypowiadać. Nawet bez miłości a z niby przyjaźnią. Nikt normalny nie potrafiłby bez deka uczuć tak po prostu z kimś żyć i udawać niby zakochanie. Nie piszcie już do niej o braku miłości, bo ona nie kuma o co chodzi. Coś się zepsuło w mózgu. Chore. Biedny facet. W pierwszym poście napisała, że nie ruszy jej jak on umrze- jasne, mieszka z kimś i jej nie ruszy. A żeby się nie zdziwiła.

Gość gość
gośćtakisobie dziś to zalezy od osoby czy jest stala w uczuciach, ale fakt zwiazki na odleglosc maja mniejsze szanse o przetrwanie, w zaleznosci od tego czy partnerzy sie staraja czy tez nie..

Gość gość
17:33 A co wy macie z tą miłością, że aż taki odzew mój wpis wywołał? Przecież gdyby miłość faktycznie istniała to nie byłoby tylu zdrad, ludzi którzy niby kochają, a oszukują. Zobaczcie sobie na znajome małżeństwa, czy aby na pewno są szczęśliwe? Teraz większość ludzi bierze ślub z "miłości", a potem i tak są rozwody, płacz i alimenty. Więc co z tą miłością? Obrzucacie mnie gównem, a ja tak naprawdę nikogo nie krzywdzę, jedynie chronię siebie przed cierpieniem. Ten kto "kocha" jest słaby, skazany na porażkę i tak jakby szedł na strzelaninę bez kamizelki. Daję kocha w cudzysłów bo tak naprawdę uczucia są jedynie reakcjami chemicznymi, są spowodowane uwalnianymi hormonami (np oksytocyna), przez które przywiązujemy się do kogoś obcego i zaczynamy traktować go jak rodzinę. Czy z tego powodu, że mój organizm nie wydziela tych związków mam być sama? Lubię mojego faceta, nigdy mnie nie skrzywdził, ale nigdy mu nie zaufam ani nie będę walczyć żeby z nim być. Wystarczająco się upokorzyłam we wczesniejszym związku żeby zrobić to znowu. Jestem po prostu gotowa na wszystko, na zdradę z jego strony, rozstanie i nie chcę potem cierpieć, bo jestem pewna, że kiedyś by mnie skrzywdził (jak wszyscy faceci).

Gość gość
gość dziś Zgadzam się ale nie każdy taki jest.

Gość gość
19:31 Też nie lubię stereotypów, ale czy warto poświęcać swoje zdrowie psychiczne na udowodnienie, że akurat ten będzie inny? A może ten wymarzony, ukochany, idealny po 20 latach udanego małżeństwa pozna młodą laskę i bez słowa zostawi żonę? Słyszałam o takich przypadkach, że facet wyszedł po bułki i nie wrócił, jedynie zostawił kartkę, że odchodzi bo poznał inną.

Gość gość
gość dziś Tu dziewczyna z 19 31 Zgadzam się jestem młoda 23 latka i tak to wygląda.Mówią że kobiety lecą na hajs a sami patrzą jak by to wyglądała kobieta na jak najmłodszą.I to jest normalne?Najpierw mówią miej jednego załóż rodzinę miej dzieci a później jak cię facet zostawi to i tak twoja wina i nikt ci nie pomoże.Ja nie tracę nadziej ale wiem jaka jest prawda bo są specjalne wyjątki :) Tobie życzę jak najlepiej pozdrawiam <3 :)

Gość gość
19:19 - pierniczysz o rodzinie, miłości i o związkach chemicznych- w takim razie powiedz matce, że jej nie kochasz i Ci zwisa czy umrze, bo to tylko związki chemiczne. Pisałaś wcześniej, że rodzina to wyjątek, a teraz, że miłość to chemia- się zdecyduj. Najpierw już dawno musiało być coś z Tobą nie halo, żeby walczyć i upokarzać się dla faceta tak jak piszesz, że robiłaś dla byłego- normalny człowiek odpuszcza z godnością, a nie sam się gnoi do tego stopnia, sama sobie to zrobiłaś, nikt Ci się gnoić nie kazał dla niego, mogłaś odejść i odpuścić, a teraz za bardzo Ci odbiło w drugą stronę... Sama jesteś sobie winna- jeśli coś zrobił nie tak- trzeba było odejść, a nie się upokarzać i walczyć o kogoś, kto nie był tego wart... A jeśli obecnego chociaż lubisz to nie nazywaj go typem i nie pisz, że Ci zwisa czy umrze, bo to nie jest normalne. Głosisz o nauce, ale tak jak akurat jest Ci na rękę, żeby coś udowodnić. Wmawiaj sobie dalej, że nikogo nie krzywdzisz i że wszystko z Tobą ok...

Gość gość
19:56 Relacje rodzinne to też głównie związki chemiczne, nie oszukujmy się. Jeśli tęsknimy za zmarłym członkiem rodziny to dlatego, że dał nam dobre chwile w życiu i po prostu nam ich brakuje.

Gość gość
19:19- owszem, wyobraź sobie, że są szczęśliwe małżeństwa i że miłość istnieje. gość dziś Nie ma mowy o zdrowiu psychicznym u kogoś, kto najpierw się poniża dla byłego dupka, a potem pisze, że jej zwisa czy umrze ktoś z kim żyje... Poza miłością jest jeszcze normalność i normalne odczucia, ale nie w tym przypadku.

Gość gość
"Ja go nie krzywdzę, ja po prostu wszystko udaję" - kur.. chore!!!!! Idź się lecz, a potem na aktorkę... Oskar w kieszeni.

Gość gość
Wyjątek potwierdza regułę... Jedna psycholka nie znaczy, że normalnych ludzi już nie ma. Zaprzeczam tematowi! Są :)

Gość gość
milosc to narkotyk w muzgu, ktory powstaje po skesie

Gość gość
milosc jest i ja w nia wierze wiem ze sa ludzie /pary, po ktorych widac ze sa dla siebie, ze sie kochaja i sa ze soba szczesliwi

Gość gość
gość dziś wroc do szkoly dziecko :P

Gość gość
22:52- dokładnie tak.

Gość gość
gość dziś o ;) jak milo ze ktos mysli podobnie

Gość gość
moim zdaniem sa jeszcze wartosciowe kobiety jak i mezczyzni zalezy jeszcze kto z jakiego domu pochodzi, jak go wychowali rodzice itd.. ja niestety trafialam na klamcow i oszustow ale moze jeszcze trafie na porzadnego faceta ;)

Gość gość
jak to sie stalo ze nie rozpoznalas klacow i oszustow ile masz lat

Gość gość
gość dziś jak to sie stalo ze nie rozpoznalas klacow i oszustow ile masz lat x Nie napisałam tamtego posta, ale owszem, nie zna się człowieka od razu na wylot i można paść ofiarą kłamców i oszustów będąc inteligentną osobą i w każdym wieku. O tym jacy są dowiadujemy się przecież dopiero w praniu, a wtedy już jest za późno. Każdemu się to może zdarzyć i dziwne, że ktoś tego nie rozumie i od razu " ile masz lat"...

Gość gość
gość dziś tak jak ktos napisal wczesniej to wszystko wychodzi w praniu z czasem moj ostatni ex tak klamal ze czasami to sie w tych klamstwach gubil, takie bzdury wygadywal ze ja przestalam sie wdawac w dyskusje bo to zwyczajnie nie mialo sensu, a on potrafil jeszcze czlowiekowi wmowic ze to on ma racje a ty masz cos z glowa.. stwierdzilam ze zwiazek z kims takim nie ma najmniejszego sensu..

Gość gość
Porzuccie feminazizm i wszystko wroci do normy

Gość gość
nie jestem zadna feministka...

Gość gość
Milego dnia ;)