Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak upiec mieso pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mam kawal miesa- szczerze niewiem czy to schab, lopatka czy szynka.Dostalismy od tescia ze wsi.I chcialabym to upiec.Problem w tym ze mam beznadziejny piekarnik gazowy- grzeje tylko dol. Wszystko wychodzi nie dobre.Zrobilam juz marynate.Moczy sie mieso w niej.A teraz czas by te mieso upiec.Tylko jak-by wyszlo dobre?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jezeli nie masz szpikulca, zrob dziury nozem i wepchnij czosnek w slupkach , w wielu miejscach. Zadzwon i dowiedz sie o rodzaj miesa i czy to dziczyzna. Nafaszeruj mieso czosnkiem i natrzyj mocno sola z przyprawami. Najpierw opiecz je na patelni na oleju ze wszystkich stron, zeby zamknela sie powierzchnia sztuki miesa, inaczej pozniej wyschnie podczas godzin pieczenia. Zanies do sasiada do piekarnika ;).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Juz na powaznie, w 70°C tzw. slow zrobisz wspaniala, soczysta pieczen. Nagrzej piekarnik i wstaw mieso na powolne duszenie. Pod koniec do sosu dodaj warzywa pokrojone w wieksze kawalki i bedzie pieczen po angielsku, nie potrzebujesz przystawek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja też mam gazowy i bardzo kiepski ale dobra brytfanka dużo za niego nadrabia. Też nacinam, marynuję mięso. A że mam z tym piekarnikiem problem to wykładam brytfankę cebulą. Cebulę kładę na spód, cebulę dookoła i na wierzch. No i gdy zaczynam piec to najpierw jakieś 10-15 minut (jak nie wiesz, to lepiej krócej) bez przykrycia a potem podlewam wodą (jakieś półtora kubka zwykłej wody z kranu) i piekę, zaglądając co 15-20 minut i znów podlewając jeśli trzeba. W sumie im dłużej będziesz piekła, tym lepiej, ale co najmniej godzinę. Ja bym radziła nawet 2 godziny ale z pilnowaniem tego podlewania.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ale w czym piec.?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
O tej cebuli: cebula idzie na dno brytfanki (wykładam plastrami), na nią kładę mięso i obkładam boki i wierzch.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zrobie z cebula i bede podlewac woda.ale najpier powinnam mieso podsmazyc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najpierw obsmażyć prze chwilę na bardzo gorącym tłuszczu , potem na brytfannę i do piekarnika , podlej wodą i duś tyle godzin ile waży mięso .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
obsazylam oblozyla cebula nakulam i wsadzilam czosnek podlalam i do piekarnika. mieso ma cos ok 1kg.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×