Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w kościele naprawdę pije się krew i je ciało?

Polecane posty

Gość gość

Tylko się pytam

Gość gość
Więc jest to kanibalizm a kanibalizm w Polsce jest zabroniony, czy kościół stoi ponad prawem?

Gość gość
Co jest co innego niż co? Jedzenie ciała czyjegoś i picie krwi to kanibalizm

Gość gość
tylko ze to ciało jet Bogiem i jest ponad prawem bo to on je stanowi jezeli chcez zyc to musi takze je jeść Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Jeżeli nie będziecie spożywali Ciała Syna Człowieczego i nie będziecie pili Krwi Jego, nie będziecie mieli życia w sobie. Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym. Ciało moje jest prawdziwym pokarmem, a Krew moja jest prawdziwym napojem. Kto spożywa moje Ciało i Krew moją pije, trwa we Mnie, a Ja w nim (J 6,53-56)

Gość gość
ja bym nie pił z kufla po 200 osobach, syfa łatwo złapać

Gość gość
eucharystia jet przewaznie maczana w winie wiec sie nie zarazisz a jak juz to beda to sw bakterie kture nie robia krzywdy

Gość gość
k****, przecież to jest chore:O

Gość gościnny
gość wczoraj Hahaha przeciez tu nie chodzi o chleb i wino tylko o ciało literalne o nauki o życie zgodne z jego naukami co powiedział chwilę wcześniej w J 6:27 " troszczycie się o ten pokarm który ginie, ale o ten, który trwa wieki, a który da wam Syn Człowieczy ; jego bowiem pieczęcią swą naznaczył Bóg." No ale kogo obchodzi co powiedział Jezus skoro kościół mówi żeby jeść święte krakersy czego oczywiście wyznawcy Jezusa nie robili nigdy.