Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dalej kupujcie nierodowodowe zwierzęta

Polecane posty

Gość gość
Tak, mam zwierzaka z takiego miejsca, leczenie kosztowało krocie - i ku#wa, nie żałuję, bo wiem, że mój zwierzak ma dobry dom. I kropka. A ckliwe opowiastki nie zmienią ludzkiej mentalności. Zdjęcia też nie. A jak widziałam.na stronie żebranie o karmę dla dziko żyjących kotów, to mi się nóż w kieszeni otwiera. Koty się DOKARMIA w okresie zimowym, a nie karmi cały rok na okrągło. Potem są problemy z plagami szczurów, jak ta wr Wrocławiu.

Gość gość
gość dziś jeszcze napisz, że go stamtąd kupiłaś i dałaś jakiemuś podobnemu skvrwysynowi zarobić... :O ludzie nie przestaną mnie zadziwiać, szkoda, że w sensie negatywnym...

Gość gość
Gosc 23:38 Chodzi o to ze kupujac nie-rodowodowe, "rasowe" psy napedza sie popyt na nie. Lepiej przygarnac kundelka ze schroniska niz placic za nierodowodowego psa z hodowli. Jesli chcecie miec psa na pokaz to zaplaccie wiecej i kupujcie ze sprawdzonych legalnych hodowli. Natomiast jesli chcecie dac jakiemus psu dobry dom to wezcie takiego ze schroniska. Tyle w temacie. NIE pseudohodowlom!

Gość gość
A ja uważam, że niektóre hodowle rasowe także powinno się bojkotować. Nie ze względu na warunki - ale na to co oni z tych zwierząt zrobili. Przecież część ras ma skrócony okres życia, wiele problemów (czy to ocznych, czy z drogami oddechowymi, czy z gospodarką cieplną) spowodowanych wyłącznie dążeniem człowieka do "perfekcyjnego wzorca", który był tak naprawdę wydumany, a czasami nawet we wzorcu były wpisane wady genetyczne. A chyba nie to leżało u podstaw idei rasowości? Więc zarówno nie dla pseudohodowli jak i nie dla rasowych mutantów genetycznych.

Gość gość
Sprostowanie. To był dom tymczasowy. To nie była pseudo hodowla. Po drugie. Dwa lata temu kupowałam psa. Buldog francuski, byłam w trzech hodowlach. Warunki nie jakieś super, pierwsza suka w garażu. W innej suka w budzie. Tak, że ten. Nie tacy cudowni ci hodowcy ze związku. W końcu kupiłam, fci ale na trzy jedna to nie tak wspaniale co?

Gość gość
Bo niektóre uskuteczniają chów wsobny. Byle tylko piesek ładny wyszedł...