Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowotwór jelita grubego?

Polecane posty

Gość gość

Przeczytałam wiele być może głupot w internecie i mam swoje przypuszczenia. Zacznę od tego że około miesiąc temu miałam owsice (po raz drugi, okres między 1 a 2 zachorowaniem trwał pół roku) a teraz od tygodnia zmagam się z bólem i krwawieniem przy wypróżnianiu, podejrzewam "szczelinę o***tu"- tak się to pomoc nazywa ale myślę tak tylko dlatego że objawy, o których czytałam są bardzo podobne do tych które sama mam. W ostatnim czasie schudłam (w miesiąc z 50kg spadłam do 45kg) przy normalnym odżywianiu. Wyczułam też na węzłach chłonnych pachwinowych 2 guzki po prawej i jeden mniejszy po lewej stronie. Czy to się w jakiś sposób że sobą łączy i faktycznie jestem chora? A może takie małe guzki to normalka i nie mam się czym przejmować? Czy to faktycznie może być nowotwór czy w internecie piszą brednie?;)

Gość gość
Zapomniałam napisać o tym że od jakiegoś czasu mam stan podgorączkowy 37-37,5 Bardzo proszę o opinie

Gość gość
Mam nadzieję że to prowokacja. Pytasz się na forum zamiast iść do lekarza???

Gość gość
Możliwe ze to nowotwór. Jeśli tak to bierz dużo witaminy C a dokładnie kwas L-askorbinianowy. Juz w 1984 pewien lekarz polski wyleczył tym 40 chorych królików na raka bo szukał leku na raka i robił takie doświadczenia i swojego kolegę też wyleczył tą witaminą C. Tylko to musi być dokładnie kwas l askorbinowy a nie askorbinian sodu na przykład. On polecal dawki 9 gram dziennie. Posłuchaj sobie w internecie na YouTubie Jerzego Zięby on tam też dużo o raku mówi i właśnie o witaminie C. Musisz też natychmiast przestać jeść cukier i wszystkie produkty które go zawierają bo rak żywi się cukrem i namnaża swoje komórki. Jeśli pijesz kawę to też jak najszybciej się z nią rozstać. Ja mam guzy w piersi i odstawiłam kompletnie cukier czyli wszystkie słodycze ciastka ciasta było to bardzo trudne ale niestety konieczne. Wyobraź sobie że 2 dni temu pokazałam słabość i wypiłam kawę na zimno z lodami i od razu zaczęły mnie te guzy boleć. Więc wzięłam w domu witamina C i już było lepiej. Piję też zioła szwedzkie i widzę że też pomagają. Do tego trzeba brać witaminy D3 i K2 jeść dużo surowych warzyw i owoców. Przy chorych jelitach nie jeść smażonego czy tam jakiegoś grilla czasem też szkodzi mleko bo organizm nie trawi laktozy ponieważ z wiekiem zmniejsza nam się ilość enzymu potrzebnego do trawienia laktozy. Dzisiaj w sklepach jest tyle niezdrowego jedzenia że nic dziwnego że ludziom wysiadają jelita i zaczynają chorować choćby na raka. Niektórzy lekarze w podziemiach szpitala nawet robią wlewy z witaminy C dożylnie w przypadku nowotworów bo to naprawdę pomaga.

Gość gość
U mojej mamy nowotwór złośliwy jelita grubego nie dawał żadnych objawów. Został wykryty przypadkowo. Zdecydowanie polecam zgłosić się do lekarza, badanie rozwieje wszelkie wątpliwości :)

Gość gość
Polecam też 2 razy dziennie rano i wieczorem najlepiej na czczo i wieczorem z godzinę po jedzeniu wypić 1 łyżeczkę sody oczyszczonej w ciepłej wodzie tak z pół szklanki. Soda zmienia pH na takie którego rak nie lubi a do tego może też oczyścić jelita.. Zanim w naszej polskiej rzeczywistości porobią badania to można umrzeć a i tak nie mają nic potem do zaoferowania oprócz chemi która jest mało skuteczna wiec polecam metody naturalne które innym pomogły i są proste i tanie i szybkie.

Gość gość
Od razu nowotwor.... Predzej jakis powazny stan zapalny jelit, byc moze poczatek choroby przewleklej. Polecam kolonoskopie.

Gość gość
Chciałabym żeby to była zwykła prowokacja ale niestety.. :( dopiero niedawno policzyłam fakty a wcześniej nie dopuszczałam do siebie takiej myśli, dużo pracuje i chyba nie znalazłam czasu na lekarza, teraz wiem że nie mam wyboru i mam nadzieję że faktycznie będzie to tylko stan zapalny i coś uda się zaradzić. Boże ludzie ja mam dopiero 20 lat...

Gość gość
8:40, tak miedzy 20 a 30 urodzinami przewaznie "wychodza" choroby zapalne jelit. Poczytaj sobie o wrzodziejacym zapaleniu jelita grubego na przyklad. Z tym da sie zyc, odpowiednie leczenie i jest malo uciazliwe. Ale moze byc tak, ze to u Ciebie jednorazowe, wyleczysz i zapomnisz. Tak czy owak trzeba sie zbadac, bo jak to zaniedbasz to faktycznie mozesz sie dorobic nowotworu.