Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zespół popunkcyjny po cesarce

Polecane posty

Gość gość

Ktoś to przechodził i napisze mi jak długo jeszcze? W czwartek miałam cc a w piątek dostałam ostrych bólu głowy i karku, podwójne widzenie i duszności. Do dziś leżę na płasko i zażywać mnóstwo leków przeciwbólowych, jestem oczywiście w szpitalu. Lekarze nie umieją mi powiedzieć ile to potrwa.

Gość gość
Miałam dwa razy. Współczuję. Za pierwszym razem ponad tydzień, za drugim kilka dni. Jedna sprawdzona rada. Duuuuzo płynów. Pij ile wlezie. Ja wymiotowalam z bólu i raz straciłam przytomność. Leki mało pomagają. Mi siostra (pielęgniarka) przychodziła robić zastrzyki z ketonalem.

Gość gość
Ja miałam zespół popunkcyjny ale po operacji. Trwało to jakieś 3 miesiące. Bóle głowy, bóle karku, zawroty głowy.

Gość gość
2 tygodnie. Ciagle na przeciwbolowych i nic to nie dawalo.

Gość gość
Dzięki dziewczyny. Ja nadal jestem w szpitalu bo mam crp 43. Pamiętacie może czy miałyście wysokie crp?

Gość gość
Może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
Ja miałam zpp ok 5 dni , a CRP w normie.

Gość gość
Czyli 5 dni bolała Cię głową?

Gość gość
Tak. I cała reszta jak u dziewczyn.

Gość gość
Jak można tego uniknąć ? Jutro mam CC :(

Gość gość
Szczerze? Nie można. Ja miałam dwa razy. Robiłam wszystko jak lek kazali leżałam plackiem i tak to nic nie dało.

Gość gość
Hej Ja też jestem po cc I miałam popunkcyjne bole glowy przez trzy tygodnie Po dwóch tygodniach lekarz wysłał mnie na zabieg do szpitala tzw "blood patch"nie zrobili mi go bo uznali że to nie są bole popunkcyjne tylko mnie głowa boli od stresu i od karmienia piersią....No ok dalej wcinalam paracetamol i ibuprom,które i tak niewiele dawały,nie byłam w stanie opiekować się synkiem,po trzecim tygodniu znowu poszłam do lekarza po pomoc i ze zmęczenia i z tego cholernego bolu głowy zaczęłam mu plakac

Gość gość
zaś mnie wysłał na zabieg i w koncu mi to zrobili.....I wiesz co...głowa już mnie nie boli;) to znaczy boli ale już tylko z niewyspania; ) a nie ten okropny tępy ból w czaszce jak by Ci ktoś roztopione żelazo wlewal :/ mam przykre wrażenie że jak by mi tego zabiegu nie zrobili dalej bym się musiała meczyc:/ tak ze dla mnie ten zabieg był ratunkiem. Czytałam że takie bóle mogą się miesiącami utrzymywać zanim samoistnie miną

Gość gość
Ja miałam niecały tydzień i przeszło. Pomagało tylko leżenie całkiem płasko no ale to już z dzieckiem przy boku jest trudne.

Gość gość
ja miałam 2 razy cc- na żądanie i żadnych zespołów potem :)