Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tez zauwazyyscie ze w sklepach strasznie oszukuja

Polecane posty

Gość gość

Np ostatnio kupowalam papierowe reczniki, patrze sie oooo promocja to wezme , leza bale z tecznikami przy nich wielki napis wszystko sie zgadza ok, wzielam jeszcze dwa opakowania kawy w kapslach , pace i cos mi drogo , patrz3 a tam reczniki nabita te najdrozsze jakie sa , nawet nazwa sie nie zgadzala Kasjerki nie opiepszylam bo ona na moje nic nie zrobila , normalnie przejechala kodem po czytniku nic nie wbijala nie dotykala , toktos w systemie chyba z ludzi debili robi , bo to jest sprytne, jak ktos robi zakupy na dwa wozki to sie przeciez nie zorientuje a jedna czy dwie takie jak ja to wliczone w ryzyko male pionki , wiekszosc sie nie polapie

ja zawsze sprawdzam, szacuję cenę, jak coś mi wychodzi za drogo to nie odchodzę od kasy, biorę od niej paragon, nawet jak ona już kasuje klienta n-nego. na promocję patrzę szczególnie podejrzliwie. w biedronce strasznie rąbią na tych rzeczach, gdzie sobie wykrzykują kod. te liczby znaczą... a wbij te bułki jako pączka XD :D jabłko jak mango i co jeszcze XD sprawdzajcie ich, i to jest wina również kasjerki! skoro się na to godzi. przecież hitlerowcy w Norymberdze też tu tylko kasowali, a kazden głowę oddał XD

Gość gość
ja zauważam jeszcze większe kiksy... ale nie chce mi się pisać ;)

Gość gość
Jak ktoś coś ukradnie muszą później to sobie odbić normalne.

Gość gość
Ja kiedys kupowalam maslo klarowane w promocji , tez sprawdzilam , wszystko sie zgadzalo , nazwa, producent, waga a przy kasie place normalnie , w****ilam sie poszlam na sklep , wyrwalam to kartke z promocja , podkladam kasjerce pod nos i pytam czy sie zgadza, ona galy , no zgadza sie , dzwoni gdzies i czeka czeka czeka w koncu dostala odpowiedz ( czytaj bajke wymyslona na poczekaniu) ze to byla inna partia masla identycznego tylko tutaj , o tutaj widzi pani te malutkie literki tu pisze gourmet , a tamte z przeceny byly bez tego napisu Buahahaha mowie do nie , dziewko nie osmieszaj sie i zabieraj to maslo i oddawaj mi pieniadze

Gość gość
Ja mam ten problem przy kazdych zakupach w biedronce. Zawsze przynajmniej jeden towar nie wejdzie mi z promocją. Kilka razy zobaczyłam po fakcie, kiedyś wróciłam bo mam blisko, teraz nie odchodzę od kasy, sprawdzam i jeszcze nigdy nie było dobrze a zakupy robię ze 2 razy w tygodniu.

Gość gość
kiedyś w Biedzie była promocja w gazetce na art dla zwierząt - żwirki, karmy etc. wzięłam sporą ilość, przy czym przy kasie okazało się, ze ceny normalne. szlag mnie trafił i powiedziałam że nie biorę. widziałam, jak kobita zdejmowała banery o promocji. a jak zadzwoniłam do Biedy to mi powiedzieli, że promocja była dla Warszawy... jaaaasne - a info o niej w ogólnopolskiej gazetce.

Gość gość
W pewnych delikatesach to norma. Inna cena na polce, a inna przy kasie...

Gość gość
Mi kiedyś (w biedronce)" nabily " na paragon pomidory jakieś tam po 11,99 zł/op.300g a ja żadnych pomidorów nie miałam w koszyku. Jedyne warzywo jakie wtedy kupiłam to ogórki( niecałe 3 zł)- chciała mnie oszukać sama je nabijala (tzn.kod) i wiecie co mi odpowiedziała na pytanie chyba jest różnica między ogórkiem a pomidorem? "tak, to zielone to czerwone" nie wytrzymałam i odpowiedziałam: DLATEGO PANI PRACUJE W BIEDRONCE ALE I TO ZA ODPOWIEDZIALNA PRACA JAK DLA PANI.

Gość gość
Hahahaha a papryka zolta :) i git

Gość gość
Szkoda ze nie wypowie sie tutaj zadna oszustka , ciekawe jakie mialyby wytlumaczenie

Gość gość
Matko ale z Was chamy. Nie przychodzi do głowy że ktoś może się pomylić? I Nie, nie pracuję w biedronce ani w ogóle w handlu.

Gość gość
Ja w biedronce głównie kupuje, i raz np. mi babka skasowała sół razy 10 , a kupowałam 1, albo ktos mi policzył mała cukinie na zasadzie ze wpisał cała cene za kg.. jak wezme dojrzały pomidor, zwykły, to one myslą ze to malinowy, i czesto tak kasuja, mimo ze nie ma nalepki. Klient najlepiej zeby zawsze widział na bieząco na ekranie jak one nabijają, bo w niektórych sklepach nie widac. I w kołko nie maja wydac, powinni chyba w banku rozmieniac kase czy co. wkurza tez, jak potrafia nie sprzedac jak zabraknie 2 gr, a same mówia, będę 2 grosze winna, bo nie mam wydac

Gość gość
Pomylic to mozna wlasnie odmiane pomidora ale afiszowanie promocji gdzie ta promocje przy kasie nagle znikaja a jak dymu narobisz to szukaja klamstwa w panice bo sie jelop zorientowal ze go w bambuko robia ,to juz jest obrzydliwy system oszukiwania klienta

Gość gość
No widzicie nie szanujecie pan pracujących w marketach to macie wolne niedziele . Za chwile przez takie wredne suki jak wy nikt nie będzie chciał pracować na kasie . Zeby nie było ..nigdy nie pracowałam na kasie ale nie raz widziałam jaka akcje odwala klient bo np pani zle nabiła pomidora. Kazdy może sie pomylić i takie rzeczy załatwia się kulturalnie a nie drze ryja jak wciekła suka .

Gość gość
Kazdy może sie pomylić i takie rzeczy załatwia się kulturalnie a nie drze ryja jak wciekła suka . x to działa we dwie strony. Ja raz zapomniałam połozyc towaru na taśmie i trzymałam w ręce, kasjerka mnie pomówiła o kradziez, nie przyjmowała tłumaczen. Ostatnio inna jak byłam przy kasie i płaciłam, zobaczyła ze mam jeszcze inna reklamówke i chciała zebym pokazała co tam mam... :(

Gość gość
No to ja mogę wypowiedzieć się jako osoba która od kilku lat pracuje w handlu . Dla przykładu jest promocja na jogurt za 0.99 (pracuje na dziele nabiał ) a na kasie wchodzi za 1.59 zł to nie jest moja wina ani kasjerki . Ja nie mam na to wpływu bo ceny narzucane sa przez centrale która jest 400 km od nas., Wiadomo ze nikt z nas nie może sobie zmieniać cen ot tak sobie . Moge jedynie zgłosić ,ze taka i taka cena nie zgadza sie i koniec. W takim przypadku liczymy sie z tym ,ze będą tzn różnice kasowe i jak klient przyjdzie z reklamacja to różnica zostaje zwrócona . Kasjerki nie musza nic tłumaczyć bo one nie sa tam od tego . Ich praca to tylko kasowanie na temat cen (doba czy niedobra ) nawet nie dyskutują bo to nie ich działka .

Gość gość
A mozna do takiej centrali zadzwonic i ich zj***c ?

Gość gość
Wszelkie pomyłki sa zgłaszane na bieżąco . Tylko kto sie tym przejmuje ? Klient wyładuje swoją złość na niewinnej kasjerce czy na mnie . Oni siedzą tam w biurach i maja to gdzieś. Kazdy kto przychodzi z reklamacja usłyszy słowo przepraszam bo nikt z nas nie mówi, ze te pomyłki sa ok . Nikt nie robi tego specjalnie .

Gość gość
Odnośnie "pomyłek" w mieście w którym mieszkam jest kilka Biedronek i tak ja pisały poprzedniczki jest promocja i w jednej baardzo często promocje dziwnym trafem nie wchodzą a tłumaczenie przy kasie? To wina informatyków - ok, może i tak tylko w innych biedronkach w takiej sytuacji zwracają różnicę w zakupie towaru. A w tej jednej- panie kasjerki mówią, nie ma zwrotu różnicy w cenie, albo pani bierze albo zostawia. To pytam po co wielki płachty z napisem promocja- skoro ona nie wchodzi???? Przestałam tam robić zakupy, bo nie chce mi się już użerać. Moim zdaniem winny jest nieodpowiedzialny kierownik sklepu- bo problem występuje tylko w tym jednym miejscu.

Gość gość
Pisałam o 17:23 o problemach w biedronce. Ja dotarlam do przepisu, że jeżeli jest wystawiona cena to za taką mam prawo kupić, więc raz tylko porozmawialam z kierownikiem a teraz jak znajdę podobne oszustwo od razu go wołam a on każe oddać pieniądze i mnie przeprasza. Tylko nie sądzę, że wszyscy tak analizują paragony jak ja, więc zysk mają na pewno. Pewnie, że nie wina kasjerek czesto, ale oszustwo jest. Ostatnio mi policzyla 3 kg papryki a kupiłam 2 sztuki. Na paragonie ponad 20zl, mąż mówi "strasznie droga papryka" :-) on mówił serio a ja już wiedziałam, że znowu mnie oszukali. Oddali pieniądze, ale trzeba pilnować.

Gość gość
A ja mysle ze to jest specjalnie robione, np jak sie pobyc drogich recznikow? Napisac ze sa w promocji i tak wiekszosc idiotow sie nie zorientuje ze zaplacili normalnie lub jeszcze drozej , polowe sie zorientuje w domu i nie bedzie im sie chcialo wracac do sklepu , kilku naiwniakow i tak kupi bo glupio im bedzie przy kasie oddac a dochodu trzech krzykaczy olac albo jakis kit wcisnac

Gość gość
Pewnie ze robią specjalnie, był taki program na TVN style nt.

Gość gość
Jakaś ty biegła i bystra ale opieprzyć piszesz przez "SZ" :D do tego ręczniki "w balach" i "kawa w kapslach" - czyli niziny ruszyły na zakupy :D

Gość gość
Trzeba czytać cenowki i daty w jakich obowiązują. Niestety grono promocji juz sie skończyło, a cenowka została (niestety roboty za duza maja w stosunku do ilości pracownikow i nie wszystko usuwają na czas). A takie pomyłki, jak wbite kilka sztuk zamiast jednej, badz jedna sztuka owocu/warzywa, a policzony cały kilogram - to juz tylko pomyłka ręczna kasjerki - sama mnie to spotkało, wzielam paprykę sztuk jedna, a kasjerka wbiła mi cały kilogram. Dobrze, ze czytam paragony.

Gość gość
Chociaż faktem jest, ze klient ma prawo Kupić towar za taka cenę, jaka widniała na cenowce, tylko mało kto o tym wie.

Gość gość
A co w Polsce nie mowi sie ze reczniki w balach ( to takie paki np 24 sztuki) i kawy w kapslach nie ma? Czyli kaffekapslar ( od 21 lat nie mieszkam w Polsce ) z nizin to raczej ty kochana jestes widac po twoim nieprzyjemnym wpisie i cdlaczego tak bronisz marketow , nie wazne czy polskie czy skandynawskie czy niemieckie , system oszukiwania wszedzie taki sam jak widac

Gość gość
Pracuje w markecie i u nas faktycznie za zmiany cen odpowiedzialne sa informatyczki. To one wbijaja do systemu. I niestety bardzo czesto sie nie zgadza. Tylko u nas zawsze klient kupuje w tej promocyjnej nizszej cenie, nie wazne czy zawinil system czy osoby odpowiedzialne za usuwanie plakietek promocyjnych.

mowisz o biedronce? ja zawsze paragon sprawdzam, bo czesto biore cos -kup dwa placisz taniej- nacielam sie na ksiazkach, bo kartka jak byk, ze kazda za 9.99 , czytnik pokazuje co innego. zawolalam ulubiona pracownice mojego narzeczonego i piszlam w ciul. i sie okazalo, ze klienci galimatias zrobili. ale 2 ksiazki i tak kupilam. a mialabym 5 za cene z kartki...

Gość gość
21:59 wszystko wprowadzają odgórnie, masz racje. Tylko, ze u ciebie przynajmniej pracownicy wiedza, ze klient kupuje za taka cenę, jaka wiadzial na etykiecie, a wiele pracownikow tego nie wie i zawsze sie tłumaczą, ze to informatycy wprowadzają ceny, a nie one ręcznie i nic nie moga zrobic :-/