Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

język angielski w hotelarstwie

Polecane posty

Gość gość

Witam Chciałabym pracować w przyszłości w hotelu lub być stewardessą jeszcze nie wiem. Jak przygotować się do tego zawodu z jakich technik korzystać ucząc się języka? Język angielski umiem bardzo słabo. Myślałam też nad jakimś kursem językowym zna ktoś jakiś wart uwagi? Zależy mi na szybkiej nauce języka nie jest to oczywiście miesiąc, ale tak do roku chciałabym już dobrze się posługiwać językiem.

Gość gość
Cześć, jeżeli zaczynasz swoją przygodę z językiem to ja Ci polecam dużo słuchać teraz. Ucz się słówek z translatorem, staraj się uczyć systematycznie i po kilka godzin dziennie mogą być to też minuty. Rok to sporo czasu można całkiem dobrze nauczyć się języka. Fajnie gdybyś ucząć się zapomniała w tym czasie o jezyku polskim. Znalazłam na facebooku kiedyś dobry kurs Enlinado, możesz sobie zlukać www.facebook.com/enlinado/videos/1650762088342427/ super incjatywa z darmowymi szkoleniami w poniedziałki. Nikt tam nikogo nie wyśmiewa i nie ocenia, każdy może wypowiedzieć się i słuchać też cennych wskazówek i rad. Zawsze uczestniczę w szkoleniu i ludzie wypowiadający się tam działają na mnie motywująco.

Gość gość
nie ma za bardzo różnicy gdzie by to nie był ten język musisz go znać i tyle. Przecież w hotelu moga wyniknąć różne sytuacje nie rozmawia się tylko o rezerwacji pokoju. Są różne akcje także musisz dobrze znać język, żeby być na nie przygotowana.

Gość gość
Nie ma reguły ktoś ambitny nauczy sie w miesiąc inny po 5 latach będzie umiał cokolwiek :D

Gość gość
Język angieslki w hotelarstwie moim zdaniem powinien być na wysokim poziomie, bo mogą się trafiać ludzie też z różnymi akcentami, ale na razie nie zawracaj sobie głowy akcentami ucząc się języka, skup się teraz na znalezieniu odpowiednich metod do nauki dla Ciebie.

Gość gość
Ja uczyłam się języka przez rok, po około 3 miesiącach umiałam już sporo mówić generalnie to był dobry czas na szlifowanie języka w sumie otoczenie się nim :) Słuchałam radia w języku angielskim i czytałam książke Harrego Pottera po angieslku te czynności uratowaly mnie jeżeli chodzi o naukę języka nauczyłam się dzięki temu najwięcej.

Gość gość
Jedni si uczą 7 lat a inni kilka miesięcy jak to jest? Myśle, ze są jakieś wrodzone predyspozycję do nauki języków i nie uwierze w to, że każdy może się uczyć w tyle samo czasu. Widziałam też kurs Enlinado na youtubie kleś mega motywuje do nauki, typowy głos radiowy.

Gość gość
dziś Do znania akcentów trzeba znać inne języki więc dogadywanie sie w obcym języku to jest sztuka :D

Gość gość
Ogarnji się człowieku jak możesz kogoś oceniać nie znając go? Od razu powinna byc blokada dla takich ludzi na korzystanie z internetu.

Gość gość
A mój tata pracuje w apple i ci zablokuje kompa i reszcie też :D

Gość gość
Ja polecam Ci ucząc się języka zaopatrzyć się w tekst i wazne mieć do tego nagranie. Jak będziesz słuchać nagrania to w tym samym czasie śledz tekst dużo Ci to pomoże w nauce mówienia. WAZNE musisz znać wszystkie te wyrazy z kartki.

Gość gość
Witam Ucząc się języka musisz mieć swoje wypracowane metody dla każdego co innego jest dobre. Moge Ci polecić swoje ja staram się otoczyć na maxa językiem ogądam filmy, seriale, słucham radia, czytam książki, uczę się słówek całymi zdaniami wybierz sobie coś dla siebie i życzę powodzenia.

Gość gość
Ćwiczenia dają najwięcej sukcesów, fajnie jak będziesz miała jakichś ludzi do rozmowy dzięki temu nauczysz się szybciej i poprawniej języka niż osoby, które siedzą tylko nad książkami.

Gość gość
No dobra a jeżeli ja np jestem osobą co się wstydzi mówić po angielsku to z jakich ćwiczeń korzystać?

Gość gość
Oosby, które wstydzą się mówić moga najpierw poćwiczyć język pisząc z kimś wtedy mamy większy komfort na przemyślenie tego co chcemy napisać. Co do angielskiego w hotelarstwie to musisz sobie zdawać sprawę z tego, że wymagania sa duże, poza tym nie wystarczy Ci sam angielski jeżeli chcesz pracowac w dobrym hotelu.

Gość gość
Pościągaj sobie też jakieś aplikacje do nauki na telefon ja znam np duolingo jako dodatek do nauki sprawdza się spoko. Staraj się jak wyżej pisali otoczyć językiem i byc sysetmatyczna a będzie dobrze.

Gość gość
Ja np nauczyłam się z piosenek, a uczyłam się języka przez około 2 lata nie licząc lat szkolnych, ale to szkoda gadać. 45 minut dwa razy w tygdniu to zdecydowanie za mało przy czym nauczyciel nam coś tłumaczy przez około 15 minut to już w ogole jak się na własną rękę nie nauczymy to w szkole na pewno nam się to nie uda.

Gość gość
Też kojarzy mi się, że w hotelu trzeba znac chociaż ze dwa obce, ale jak nauczysz się angielskiego to łatwiej będzie Ci pozniej np nauczyć się niemieckiego czy rosyjskiego. Polecam rosyjski szybko się uczy nie ma dużych problemów z wymową :)