Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy malujecie się codziennie?

Polecane posty

Gość gość

Czy malujecie się codziennie, a jeżeli nie to czy są dni kiedy lubicie zrobić sobie makijaż? Ja sama maluję się właściwie tylko w weekendy, ale wtedy jest to pełny, mocny makijaż. Smokey eye od rana. Za to do pracy chodzę bez makijażu. Jak jest u was?

Gość gość
Różne miałam fazy, ostatnio zawsze rzęsy do pracy, czasem trochę różu.

Gość gość
Raczej tak, chyba że siedzę cały dzien w domu, to wtedy nie

Gość gość
Zreszta mam dosc jasna oprawe oczu, wiec o ile jakos wygladam bez podkladu to oczy musze miec podkreslone chociaz troche bo inaczej wygladam blado. Za to bardzo dbam o cere i uzywam dobrych kosmetykow

Gość gość
Zauważyłam pozytywny wpływ rezygnowania z makijazu. Kiedyś oglądałam jakaś vlogerkę która wspomniała "im mniej nosisz makijażu tym lepiej dla skóry". Kobieta po 30 z bardzo ładną cerą więc jakoś wzięłam to sobie do serca. Skórę mam w na tyle dobry stanie, że bez jakiegokolwiek makijażu wygląda ładnie.

Gość gość
A ja wzięłam sobie do serca metody dbania o cere Koreanek, nawet mam ich krem BB, ktory uzywam jako podklad i jednoczesnie jest pielegnujacy. Jednak co jak co, ale Azjatki starzeja sie wolniej niz Europejki i maja swira na punkcie pielegnacji cery przez co jest taka ladna

Gość gość
nie maluję się wcale, no nie licząc pudru w kamieniu bo mam tlusta cere, ale nie widać go, jedynie matowi

Gość gość
za to jak byłam nastolatką to nakladałam na gębę różne smarowidła, obrzydliwość. Wszędzie slady pudrów, na kołnierzykach, kurtkach

Gość gość
Prawda, z drugiej strony to też chyba trochę geny, nie tylko dbanie o cerę. Ja np. mam z natury suchą skórę więc moje dbanie o cerę polega na nakładaniu dużych ilości kremu :D

Gość gość
Do pracy i na wyjscia tak, podklad, tusz, bronzer, cien do brwi

Gość gość
10:57- ale czytając o ich pielęgnacj cery,mysle, ze jednak w sporej mierze pielęgnacji, polecam ksiazke "sekrety urody koreanek" Bardziej dbaja o cere niż my no i maja lepsze kosmetyki, kupilam przez internet kilka kosmetyków od nich jak ten krem BB, krem do twarzy, poza tym kupuje regularnie ich maseczki, ktore mozna znalezc w drogeriach i powiem szczerze ,ze moja cera bardzo sie poprawila

Gość gość
Poczytam, dziękuję za polecenie. Jak mówiłam mam suchą skórę więc może coś to pomoże.

Gość gość
11:04- to prawda, ale kremy BB przy tym pielegnują cerę. A poza tym można nakladac tone podkladu, a mozna delikatnie wetrzec go gąbeczka zwilzoną wodą, wtedy nie ma efektu maski

Gość gość
Podkładu nigdy, malowania brwi nigdy, cień do powiek nigdy, najwięcej to krem bb, kreska, tusz, róż i pomadka.

Gość gość
Tak nigdy-nigdy? Ja lubię bardzo mocny makijaż jak mam już jakiś nakładać. Podkład z zasady nakładam tylko na środek twarzy (mam dobrze dobrany), korektor pod oczy i puder. Za to oczy maluję bardzo ciężko, podobnie usta, a mój róż jest już "legendarny"

Gość gość
Przed wyjściem z domu maluję rzęsy. Więcej mi się nie chce :p

Gość gość
Ja raczej codziennie, jak wychodzę z domu. Jak jestem w domu to nie ma sensu :D zazwyczaj pod makijaż używam zamiast bazy kremu, najlepiej mi się sprawdzają te z Genoscope z serii Serum2H.