Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę zostać księdzem ale moja mama nigdy nie zaakceptuje mojej decyzji co robić?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w klasie maturalnej liceum, po maturze chciałbym iść do seminarium, moja mama jest ateistką i dosłownie nienawidzi kościoła katolickiego. Ostatnio podjąłem z nią ten temat, bardzo bałem się jej reakcji, myślałem że zacznie na mnie krzyczeć, ale moja mama wpadła w szok, najpierw przez kilka minut nic nie mówiła, tak jakby zamarła patrzyła w ścianę a potem wybuchnęła płaczem, później padła na kolana i błagała żebym jej tego nie robił. Ja prosiłem ją żeby mnie zrozumiała mówiłem że zawsze będę blisko niej i ona płakała jeszcze bardziej. A ostatnio się pocięła, w ogóle jest załamana. Co ja mam zrobić? Ja naprawdę chcę zostać księdzem, ale boję się że moja mama coś sobie zrobi a ja ją kocham i nie chcę żeby coś jej się stało.

Gość gość
Twoje życie.Twoja decyzja.Tylko przemyśl ją dobrze.A jak się kiedyś zakochasz w jakiejś kobiecie?Nie trzeba od razu zostawać księdzem.

Gość gość
A z twoją mamą nie jest dobrze i powinna skonsultować się z psychologiem.W sumie nie musisz teraz podejmować decyzji.Poczekaj jakiś czas.

Gość gość
poproś Boga by On sam zainterweniował w twojej sprawie .

Gość gość
Twoja mama musi zrozumiec ze to Twoj wybor i powinna sie zglosic do psychologa skoro sie juz pociela to nie jest normalne