Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dorosli autysci daja sobie rade w zyciu?

Polecane posty

Gość gość

Maja rente czy jak to jest?

Gość gość
autyzm jest od urodzenia.a nie nabyty. wiec na pewno maja rente. to ze maja kase nie znaczy ze moga byc samodzielni,bo raczej nie zrobią sobie zakupow,obiadu,nie zaolacą sami rachunkow... wydaje mi sie ze sa zamknieci w domach opieki,maja opiekunow i rencina jest im zabierana...?

Gość gość
wiem, ze jest od urodzenia, ale chodzilo mi o to czy dają rade pracować, uczyć się, być za siebie odpowiedzialnym jak inni w doroslym zyciu

Gość gość
tak jak koleś z serialu "Good Doctor", ma autyzm. Na to nie ma renty, z autyzmem da się żyć całkiem nieźle, o ile da się wykorzystać pamięć we właściwym kierunku

Gość gość
Ludzie autystyczni to nie są niedorozwoje, wprost przeciwnie

Gość gość
zalezy jaki autyzm , jest duże spectrum. Ja nie mam renty , ale ja jestem z tych ekscentrycznych geniuszy. Dobra jest dla takich ludzi branża IT, albo artystyczne. Natomiat nie każdy daje radę żyć w społeczeństwie. Z tym mam już problem.

Gość gość
jasne, że dają radę. Problem w tym, że nie spoufalają się ze wszystkimi jak leci

Gość gość
Zawsze jest tak ,że taki człowiek ma duzy talent w jakiejs dziedzinie, inteligencje. Czesto calkowicie odcina sie od ludzi jak w autyzmie schizofrenicznym? Jakie sa jeszcze rodzaje?

Gość gość
Zawsze jest tak ,że taki człowiek ma duzy talent w jakiejs dziedzinie, inteligencje? na koncu mial byc pytajnik

Gość gość
znam jednego faceta co ma autystycznego syna