Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zjawa w lesie

Problem z pracą

Polecane posty

Gość gość
Myślałam, że teraz nie ma już takich dużych problemów jeśli chodzi o pracę. Może problemem jest małe doświadczenie? Bo jeśli to kwestia błędów w CV lub w liście motywacyjnym to, w takim razie radze skorzystać z jakiegoś szablonu. Np. na tym portalu https://list-motywacyjny.pl/kreator-cv/ znajdziesz fajne szablony.

Gość gość
Tak czytam Cię autorko - miałaś kilka pomysłów podrzuconych a na każdy reagujesz "a nie mogę, a po co, a dlaczego". Chcesz poużalać się czy coś zmienić? może takie nastawienie "nie da się" jest problemem i dlatego, żaden znajomy nie będzie nadstawiał zadka za melepetę. Studia masz, ale zdjęcia do dyplomu nie, stanięcie przy białej ścianie by Ci ktoś komórką zrobił foto też źle...więc co? Dajesz zapewne paskudne zdjęcie dowodowe i masz zd****** ze po takim foto nikt nie chce Ciebie jako kelnerki...

Gość Zjawa w lesie
Znów prosiłam trzech znajomych o pomoc. Dałam im CV i listy motywacyjne, żeby coś pomogli. Lipa. Jeden mi powiedział wprost, że nie ma zamiaru pomóc, nie będzie się podkładał. Już nie wiem, co mam robić.

Gość Stara Słaboniowa
Czy coś musiała w przeszłości nawywijać skoro wszyscy się odcinają i nikt nie chce się "podłożyć". Poszukaj pracy w innej miejscowość. Sądzę, że to nie z Twoim CV jest problem, a z Twoją przeszłością, która wyrobiła Ci opinię.

Gość Zjawa w lesie
Nadal nic. Roznioslam cv wszędzie w mojej miejscowości. Mija 2 tydzień nikt się nie odzywa. Zadzwoniłam do kilku miejsc czy może przeglądarki już moja kandydaturę Ale powiedzieli mi że nie są zainteresowani moja osoba. :(

Gość gość
W małych miejscowościach tak już bywa, że trzeba trochę dłużej poczekać na odzew. Według mnie warto próbować różnymi drogami tzn. i przez osobiste roznoszenie, i przez urzędy pracy i przez serwisy internetowe. Według mnie dobrze byłoby popytać tez o pracę wśród znajomych, bo może ktoś coś wie… A podstawą na pewno pozostanie precyzyjne, estetyczne CV. Jeśli macie problem z CV lub z listem motywacyjnym to warto korzystać z tego typu https://list-motywacyjny.pl/ kreatorów.

Gość gość
EuroKadra - idziecie do nich i praca powinna być. O ile macie w pobliżu swoją placówkę. Generalnie zatrudnienie powinno się znaleźć bez większych problemów dla każdego. Na rynku wiele się zmieniło, a czy tak będzie dalej? Na pewno to jest dobry moment na szukanie zatrudnienia.

Gość Żaneta

Jeśli checie mieć pieniądze i się nie namęczyć, polecam prace w firmie C2C przy produkcji opakowań

Gość Teresa

Może zkładałaś CV na stanowiska nie adekwatne do wykształcenia?

Jesli macie problemy ze znalezieniem pracy, zawsze znajdzie sie praca na produkcji, polecam firmę C2C, tworzy się opakowania, 8 godzin szybko mija 😉

w znalezieniu pracy może pomóc ci koniecznie tam zajrzyj na www.work-in.pl Pomogą ci znaleźć pracę jakiej szukasz, stałą tymczasową, w Polsce albo poza granicami kraju. Co ważne, dopasowują oferty do konkretnych wymagań i twoich oczekiwań. Zapewniają też stałą opiekę koordynatora projektu i przejrzystość zatrudnienia. Z nimi znajdziesz wymarzoną pracę.

Gość Damian

Ja zaczynałem od prostej pracy w firmie C2C, proste prace manualne, miła atmosfera i zarobki , tesknie za tym, wyjechalem niestety ale moze kiedys wroce

Gość gość

Najlepiej znaleźć pracę, z która wymaga jakiś uprawnień i je sobie wykonać. Ja tak zostałem zawodowym kierowcą. Jeżeli was też interesuje kariera w transporcie to zajrzyjcie na stronę kariera.transpoloniagroup.pl Oni pomogli mi w znalezieniu pracy.