Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto adoptował dziecko ?

Polecane posty

Gość gość

Jakie są wymogi by adoptować dziecko ? Czy to łatwe czy trudne ?

Gość gość
Zależy jakie chcesz dziecko. Z tego co się orientuje po niemowlaki są długie kolejki, ze starszymi łatwiej, chorych nikt nie chce i to one czekają w kolejce.

Gość gość
Ja chce chore i lyse

Gość gość
Dziecko takie np 8 letnie pleć nie istotna. Mysle czy by nie wziasc takiego dziecka choc mam swoje juz 5 lat ale moze warto dac komus milosc i dom. Nie trzeba rodzic by być rodzicem.

Gość gośćkrl
Ja jestem zdecydowana na adopcję chorego dziecka. Jakie warunki mieszkaniowe trzeba spełniać? Mamy 4 własnych dzieci i jesteśmy w trakcie zmiany mieszkania na większe lub dom. W jaki sposób oceniane są te warunki? Czy to prawda, że kazde dziecko musialoby mieć swój osobny pokój? Czy 3 sypialnie przeznaczone dla dzieci byłyby w tym przypadku wystarczające?

Gość gość
Kazdy osrodek adopcyjny ma " swoje" wymagania...najczesciej na glownej stronie ostodka mozna pobrac dokumenty I tam masz wszystko.ps. polecam spedzic dluuzej czas z ewentualnym dzieckiem zanim podejmiesz decyzje ;) Powodzenia

Gość gośćkrl
Dziękuję za odpowiedź i rade. Oczywiście zamierzam zrobić wszystko aby dziecko poznało nas a my je wczesniej, zeby dobrze sie u nas czulo i zaakceptowało nas i odwrotnie oczywiście.