Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy wargi sromowe u dziewczynki

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie błagam. Moja trzymiesięczna córeczka wlaśnie zrobiła ogromną kupę. Podczas czyszczenia delikatnie rozsunełam jej wargi sromowe ponieważ nawet tam była kupa. Delikatnie oczyściłam i zobaczyłam że u ujścia pochwy jej wargi sromowe są i samo to ujście są bardzo ciemne. Przepraszam że tak obrazowo to opisze ale wyglądało to jakby zgniło. Jutro rano gnam do lekarza ale nie mogę spać z nerwow. Czy ktoś potrafi doradzić w tym temacie?

Gość gość
Moim zdaniem widać taka uroda ale dla pewności skonsultuj z kekarzem

Gość gość
Jestem mamą dziewczynki ale moja córka tak nie miala. Idź do lekarza , na pewno coś doradzi. Może jakis wymaz trzeba będzie zrobić ? A ma jakieś niepokojące objawy ? Czy te miejsca mają jakiś brzydki zapach ? Kojarzysz od kiedy tam ma? Czy od urodzenia czy to pojawiło się później ? jeśli karmisz piersią to może jakos od hormonów matki te miejsca mają inny kolor ? powodzenia:)

Gość gość
Dziewczyny dziekuje za odpowiedz. Nie wytrzymalam i wzielam śpiącą królewne, rozebrałam, zapaliłam duże światło i jeszcze raz z mężem przyjrzeliśmy się dokładnie. Trochę spanikowaliśmy za pierwszym razem. To jest takie trochę sinawe jakby bardziej ukrwione. Obwąchałam córkę i nie ma żadnego niepokojącego zapachu. A spanikowałam bo zazwyczaj tylko delikatnie przemywam po wieezchu zgodnie z zaleceniami położnej a dzisiaj ta wielka kupa mnie zmusiła zajrzeć tam głeboko. Jeszcze raz dziękuję za odzew. Miłej nocki.

Gość gość
Posmaruj małej pupkę kremem nawilzającym albo chociaż przemyj to miejsce oliwką dla dzieci. A rano konieczne udaj się z córeczką do lekarza. Napewno będzie wszytko dobrze pozdrawiam :)