Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do wysokich kobietek

Polecane posty

Gość gość

Witam, może to nieodpowiedni dział, ale często tu zaglądam, może ktoś doradzi. Mam 31 lat dwójkę dzieci, jestem szczupła i wysoka, no właśnie... Przede mną 3 komunie i 2 wesela, zrobiłam przegląd swojej szafy i przez ostatnie 2-3 lata kupiłam sporo bardzo ładnych sukienek, nie mam zamiaru nic na te najbliższe okazje kupować, czy to komunia czy wesele mam z czego wybierać, muszę tylko rozejrzeć się za butami. I tu zaczyna się problem, jestem dość szczupła i mam 179 cm wzrostu. W związku z tym zawsze szukam czegoś na niskim obcasie, bo po pierwsze nie umiem chodzić na wysokim (i pewnie bym się zabiła na pierwszych kilku metrach) , a po drugie wyglądałabym jak żyrafa. Ciężko jest znaleźć ładne buty na niskim obcasie, szukam w sklepach stacjonarnym i na necie. Eh gdybym była ze 20 cm niższa to bym miała już kolekcję pięknych szpilek, czy możecie mi doradzić gdzie szukać. Większość tych czółenek wygląda jak kaczuszka. Masakra jakaś.

Gość gość
Hmm, ja mam 175cm i chodze na 10tkach. My zyrafy mamy jeden atut, długie zazwyczaj zgrabne nogi. To trzeba eksponowac, a nie chowac z obawy, ze bedzie sie wygladało jak zyrafa :)

Gość gość
Jak tam chcesz. Ja mam dokładnie tyle samo wzrostu, co ty, nie oddałabym ani centymetra. W szpilkach nie chodzę, ale stabilny średni obcas na jakąś okazję mogę włożyć. Takie pantofelki na płaskim obcasie są uniwersalne, ale nie przepadam za nimi. Zazwyczaj kupowałam właśnie do sukienki na jakąś okazję, a potem rozwalałam na co dzień, pomimo, że wolę już sandały. Idź do CCC. Serio. Teraz dziewczyny są wysokie, jeśli tylko wzrost powstrzymuje Cię przed szpilkami, to głupi powód. Ja lubię być wysoka. Większość wysokich kobiet w moim otoczeniu mówi to samo. Niższa to ja chciałam być w podstawówce na dyskotekach.

Gość gość
Spróbuj na Venezia tam zwykle kupuję czółenka do 5 -6 cm obcasa. Mam 175 cm, a zatem w sumie to ponad 180 cm, a zatem nie mało, ale według mnie ma zupełnie płaskim tez nie wygląda się specjalnie korzystnie, zwłaszcza, że ja kupuje 38,5-39 a w tym wydaniu baleriny to już płetwy.

Gość gość
ja ma 174 cm. i nosze wysokie szpilki ale tylko na szczegolne okazje. teraz tez mam komunie corki i neiwiem jakie buty kupic. rozgladam sie za butami ale te ladne to maja wysoki obcas.

Gość gość
kurcze, to duze nogi macie. ja mam 175cm i 36 max 36.5. Na to to dopiero jest ciezko szpilki znalezc :(

Gość gość
Ja mam 180cm i stopę rozm 42.. wiec z tymi 39 chetnie bym się zamienila. Na szczęście mieszkam w uk i tutaj kupic duzy but to nie problem. Pamiętam ze jak bylam w liceum to ryczec mi się chciało bo zawsze mogłam kupic tenisówki albo jakies człapaki bliżej nieokreślone. Teraz w sumie jest tez net wiec dziewczyny maja łatwiej. Co do wysokości obcasa to cóż ci doradzić autorko...zobacz na zalando lub asos maja tam naprawde fajne buty.

Gość gość
ale jakieś 3-4 cm spokojnie możesz założyć. 10 to zdecydowanie za dużo, i smiesznie to wygląda i jakoś tak niezgrabnie. Najlepszy wzrost to 170. I szpileczki fajnie i na płaskim też zgrabnie. Nie wyglądam jak cholaka. Ja mam tyle i w życiu nie chciałabym mieć więcej ani mniej.

Gość gość
ja ma przy wzroscie 174 cm- rozmiar buta 40 w porywach do 41. przed ciaza mialam 39.nie raz widze fajne buty- ale przy duzej stopie brzydko wygladaja.

Gość gość
Ja 176cm i szpilki bo je kocham. Rozmian buta 38,5-39 cm ufff

Gość gość
Tu autorka, ja mam rozmiar 39, tyle pięknych butów a wszystko po 12 cm, to trochę niesprawiedliwe, ja szukam jakieś 5cm bo więcej to będę śmiesznie wyglądać jak nie umiem w nich chodzić. Obejrzałam te z venezia nie podobają mi się za bardzo