Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hania_26

przepisy na sałatki warzywne lub z tuńczykiem

Polecane posty

Gość Hania_26

Witajcie :) podzielcie się proszę swoimi sprawdzonymi przepisami na sałatki warzywne oraz rybne. Mam mocne postanowienie, aby wprowadzić zdrowe potrawy do mojego codziennego jadłospisu. Zwłaszcza sałatki, bo łatwo je zabrać do pracy i przygotowanie nie zajmuje godziny pracy przy garach ;)

Gość gość
osobiście lubię ten przepis z insta autorstwa słodki świat ;) 18 prostokątnych krakersów....Lajkonik 3 jajka 80 g sera żółtego puszka tuńczyka w oleju 7 łyż .majonezu 1/2 pęczka szczypiorku 3 szt rzodkiewki Sól i pieprz do smaku Tuńczyka rozgniatamy widelcem z odrobiną oleju.Żółty ser ścieramy na tarce i dodajemy 4 łyżki majonezu .....mieszamy.Jajka gotujemy na twardo....białka ścieramy na tarce i mieszamy z 3 łyżkami majonezu....doprawiamy solą i pieprzem ...mieszamy. Żółtka rozkruszamy ...szczypiorek drobno siekamy...rzodkiewkę ścieramy na tarce.Na talerzu układamy 6 krakersów,na nich żółty ser z majonezem,potem 6 krakersów i tuńczyk,następnie 6 krakersów i białka z majonezem .Posypujemy żółtkiem ,szczypiorkiem i rzodkiewką .grunt to wybór dobrego tuńczyka ;)

Gość Hania_26
Dzięki za przepis, podziękuję Ci w naturze:)

Gość gość
może warto, abyś przejrzała kilka blogów np. kwestia smaków , czy jadłonomię, fajne przepisy na dania z tuńczyka do pracy widziałam na http://www.princes.eu/pl/przepisy/ ... duży wybór jest też na stronie mniam mniam

Gość gość
sama szukam inspiracji i muszę przyznać, że sporo jest tego w sieci. najbardziej przemawiają do mnie blogi/video, gdzie krok po kroku jest pokazane, jak przygotowywać dania np. kuchnia lidla. dodatkowo, jak ktoś się czuje na siłach to widziałam, że na tej stronie https://www.konkurstunczyk.eu/ jest nawet konkurs na danie z tuńczyka :)

Gość gość
tuńczyk to podstawa mojej kuchni, dlatego zawsze chętnie wypróbuję nowy przepis :) a tuńczyka princes jeszcze nie próbowałam, dlatego chętnie się skuszę

Gość gość
Ten tuńczyk w puszcze od princes jest smaczny - szczególnie rozdrobniony świetnie się sprawdza w moich sałatkach. Pomyślę nad tym konkursem ;)

Gość gość
Uwielbiam sałatki z tuńczykiem, bo są idealne na każdą okazję :)

Gość gość
ja ma za to zawsze dylemat czy korzystać z takiego w sosie własnym czy jednak w oleju niby, wiem że princes ma w słonecznikowym i to się sprawdza przy paście np dla mnie a w sałatkach zazwyczaj daje jednak w sosie własnym, jak wy robice?

Gość gość
jak szukasz przepisów warzywnych to spokojnie mogę Ci polecić blog jadłonomii co do tuńczyka to uwielbiam blog white plate i jej przepis na Pasta for a busy girl ;D

Gość gość
może to głupie ale w oleju dłużej można trzymać poza tym ja to lubie np. do makaronu albo pasty dolać tego tuńczykowego oleju bo to zawsze smak co nie :)