Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mity o biseksualnych osobach

Polecane posty

Gość gość

Co jakiś czas czytam wypowiedzi a temat biseksualizmu i ręce mi opadają. Osoby homo/heteroseksualne często piszą, że jak ktoś jest bi to na 100% będzie rozwiązły. Biseksualne osoby przedstawiane są w roli fetyszu, dopełnienia trójkąta i zabawy na boku. Ludzie...biseksualizm to tylko orientacja seksualna. To określenie pociągu do kobiet i mężczyzn (często również z jakąś preferencją co do tworzenia romantycznych związków). Prawdopodobieństwo, że zdradzi was biseksualny partner wcale nie jest większy niż zdrada homo/heteroseksualnego partnera.

Gość gość
Ja jestem bi, moge byc albo z facetem albo z kobieta. Plec nie ma dla mnie znaczenia, nie potrzebuje byc jednoczesnie z obiema plciami. Nie boje sie przyznac do swojej orientacji, do swojej homo-polowki, nie boje sie poniesc konsekwencji wyborow. Co ciekawe, bylam zdradzana przez lesbijki i znam mnostwo lesbijek sypiajacych z kim popadnie, traktujacych ludzi przedmiotowo, a jednoczesnie opowiadajacych, jakie to osoby bi sa niepewne, niezdecydowane i zdradliwe.

Gość gość
gość 2018.04.03 jestes kobieta bi ? Jestem facetem , moja partnerka stala sie bi nagle po 10 latach , dziecko , i w taki naprawde brzydki sposob , mysle ze dala sie wrobic , nie rozumiem tego ok to proste niby " zakochac" sie , niby wszystko tlumaczy ale jest wiele krzywda za tym ty jako bi , jak bys zrobila ? poszal za seksem tylko ?

Gość gość
Byłem z biseksualną partnerką, od samego początku była szczera ze mną, zaakceptowałem to, a ja też byłem wobec niej szczery i mówiłem, że zależy mi na wierności i poważnym związku. Potem, po mniej więcej roku zaczęła proponować trójkąty z koleżanką... może i bym się na takie coś zgodził, gdyby nie to, że do naszego związku podchodziłem poważnie i chciałem z nią być na serio. Więc musieliśmy się rozstać. Ja mam złe doświadczenie z biseksualnymi, do związku wyłącznie heteroseksualne kobiety.

Gość Cereza
Ja miałam partnerkę bi i nie mogła się zdecydować i poszła do faceta teraz mam prawdziwa lesbijke bez żadnych facetów i jest spokój

Gość gość
Do autora: Ale przedział możliwości jest 2x wiekszy;) bo z obu płci.

Gość gość
Biseksualnej kobiecie, mężczyźnie może na początku być łatwo zachować wierność wobec jednej płci, ale z czasem pojawią się pragnienia drugiej płci. Mężczyzna nie da tego co kobieta, kobieta nie da tego co mężczyzna. Lew Starowicz opowiadał kiedyś o ogromnych rozdarciu biseksualnych osób, on to wie z doświadczenia, opowiadał o mężczyznach i kobietach bi w heteroseksualnych związkach, którzy po latach małżeństw czują potrzeby seksualne wobec swojej własnej płci i są rozdarci, albo po prostu zdradzają. Związek z osobą bi to wręcz proszenie się o kłopoty... nawet jak osoba bi zapewnia cię, że ty jej wystarczysz i ma wierną naturę, to w końcu pojawią się potrzeby związane z własną płcią, u jednej osoby po roku, u innej po dekadzie, ale się pojawią. Kiedyś na studiach miałem znajomą lesbijkę i ona dokładnie to samo twierdziła. Mówiła, że umawia się tylko ze 100% lesbijkami, bo nie chce być raniona.

Gość gość
Faceci bi to jeszcze gorsze zarazy jak hetero posuwa geja albo drugiego bi a potem śmierdzącego k****a pcha kobiecie potem chodzi to i zaraza hivem i innymi chorobami wenerycznymi

Gość gość
Absolutnie nie mógłby być na poważnie z kobietą bi. Chyba, że dla zabawy, seksu, niezobowiązująco, ale poważny związek odpada. :)

Gość gość
dziś I właśnie dlatego kobiety bi powinny być z innymi kobietami bi albo z facetami bi. Wtedy możecie sobie robić układy, układziki, trójkąciki, czy zdrady za przyzwoleniem. A normalny facet w końcu dorasta i jednak chce mieć normalny związek, może rodzinę w przyszłości, a do tego tylko hetero kobieta się nadaje i taka jest prawda.

Gość gość
Starowicz moglby sobie z freudem reke podac. Jeden i drugi swoje fantazje pod masturbacje publimowal jako nauke (nawet nie badania). Jestem bi i nigdy nie mialam problemow z wiernosci

Gość gość
wczoraj tylko ze potem by ci hivem zarazi

Gość gość
a wszystko to jest sprawka demonów te wasze bi

Gość gość
mezczyzni bardzo czesto chcieliby miec biseksualna kobiete bo mysla ze mogli by robic trojkaty

Gość gość
wczoraj Rownie dobrze hetero mogl isc do prostytutki ktora swiadczy uslugi analne albo miec taka kochankei potem wrocic do ciebie.

Gość gość
Na świecie jest teraz ponad 7 miliardów ludzi, czy Twój "wybór" jest z połowy czy z całości to i tak jak będziesz miał/a zdradzić to zdradzisz