Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zawsze mnie zastanawia dlaczego wśród głupich babsk jest taka naiwna wiara...

Polecane posty

Gość gość

w horoskopy, wróżki, zod'iak, który ma definiować osobowość i cechy charakteru i tego typu pierdoły. A najbardziej mnie bawią bab'iszony - wojujące ateistki, które niby negują sferę duchową wszechświata, ale w horoskopy to już wierzą... ba'bska gł'upota nie ma granic :D

Gość gość
Ranisz mnie :(

Gość gość
Mnie bawi jak ludzie używają słów których nie rozumieją. Ateizm to bardzo ogólne pojęcie, może znaczyć tyle co brak wiary w bogów i nie obejmować wiary w siły nadprzyrodzone. Poza tym mało kto naprawdę w takie rzeczy wierzy, to raczej rozrywka.

Gość gość
Kobiety latwo zmanipulowac wystarczy gra na emocjach

Gość gość
Współczesny ateizm to najczęściej negowanie wszelkiej sfery duchowej. Dziewczynki obrażone na Boga ochoczo negują jego istnienie, ale już w horoskopy, tarot i inne wierzą. Dochodzi do takich paradoksów, że niektóre wierzą w Szatana, ale w Boga nie... więc to pokazuje już skrajny brak wiedzy.

Gość gość
"Najczęsciej" to nie zawsze, a ty wydajesz się dość nieobeznana w temacie. Ateizm to na pewno nie jest "obrażenie" się na boga. Ateiści nie są bardziej obrażeni na boga niż na krasnale.

Gość gość
Nie definiuję świadomego ateizmu jako obrażanie się na Boga. Definiuję natomiast postawę kobiet opisanej wyżej.

Gość gość
A skąd wiesz kto w co wierzy? Masa ludzi czyta horoskopy albo wróżby dla rozrywki, czasem żeby sprawdzić, czy przepowiednie się spełnily (zwykle się nie spełniają). Wp*****lasz się do cudzego komputera a goowno wiesz. Tak samo nie odróżniasz ateizmu od np. agnostycyzmu, bo jesteś na to zbyt ograniczony.