Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alexiss

Zajście w ciaże 3, 4 dni przed owulacja

Polecane posty

Witam, postanowilismy sie w tym cyklu postarac o dzidziusia, tak wyszło, że seks był 3-4 dni przed owulacją, (w dzien owulacji tez był, ale bez wytrysku) wiem, ze teoretycznie mozna tak zajść w ciąże (miałam ładny, płodny śluz) ale jak to jest w praktyce? czy NAPRAWDE którejs z was udało sie zajsc w ciaze po stosunku na kilka dni przed jajeczkowaniem?

Gość gość
Przed jaką Darwina .?

Gość gość
XXI wiek...o antykoncepcji wiedzą wszystko a o fazach cyklu? Oczywiście, że można. Można nawet w ten sposób zaplanować płeć - dziewczynkę. Plemniki w sprzyjających warunkach (śluz) potrafią przeżyć do 7 dni dlatego seks po miesiączce zawsze może skutkować zapłodnieniem. Tak, moja córka właśnie tak się poczęła. PS. poczęcie nie jest przed owulacją....:D tak, jak napisałam wyżej, plemniki mogą sobie na jajeczko "poczekać" :)

Gość gość
dziś reguły jak widać nie ma ale większość takich ciąż to dziewczynki, w każdym razie zapłodnienie jak najbardziej możliwe...

Gość gość
Tak, przed owulką 4 i 3 dni, mam dwóch synków :)

o fajnie, może i nam się uda ? moj gin twierdzi, ze to mit, ze plemniki zyją az 7 dni, ponoć w wiekszosci przypadków srednio 72 h

Gość gość
tak, ja - jakies 2-3 dni przed, mam syna

Gość gość
dziś średnio 3 dni ale te wyjątkowo silne i przy sprzyjających warunkach 5 do nawet 7 (informacje z netu). Trudno też ze 100% pewnością przewidzieć na kilka dni wcześniej moment owulacji, ew. post factum :) był metodą mało skuteczną, w przeciwieństwie do metody objawowo-termicznej.

Witam Was kochani . Mam pytanie bo wariuje po ślubie zaczeliśmy starania o dziecko ale okazalo sie ze mam torbiel wiec lekarz przepisal mi tabletki antykoncepcyjne i po 3 miesiacach stosowania kazał odstawic i od razu sie starac o dzidzi i tak zrobiliśmy . Od samego poczatku po miesiaczce co drugi dzien sie staramy dzis jest 24 dzien cyklu i zauwazylam u mnie zacznie więcej śluzu niż kiedykolwiek zrobilam test wyszedl negatywny żadnych innych objawów nie zauważyłam niepokoi mnie ten sluz moje cykle byly 28 dni zawsze pod koniec mialam suchosci a teraz duza ilosc sluzu czy ktoras z Was miala takie pierwsze objawy ciazy czy sie jeszcze nie nastawiac

Ala to moga, ale nie musza byc wczesne objawy ciazy, na tym etapie to trudno stwierdzic, test zrobilas zdecydowanie za wczesnie, poczekaj pare dni

alexiss tak wiem ze za wczesnie ale tak bym chciała zeby byly dwie kreseczki choc watpie ze za pierwszym razem sie nam udA po odstawieniu tabletek narazie obserwuje sluz dzis dalej czuje mokro i mam go duzo ta niepewnosc mnie dobija

Gość alexiss
no to trzymam kciuki. kiedy masz termin @ ?

Gość gość
Znowu idiotki staraczki.

Gość gość
Plemniczki, dzidzi, weźcie wy się może nie rozmnażajcie z takim infantylizmem.

Gość gość
U mnie nie przeżywały. Rok starań przed owulacją po to żeby wyszła dziewczynka i nic. Musiałam się zbliżyć niestety do owulacji bo tak musiałabym się chyba do usranej śmierci starać no i niestety wyszedł przez to chłopak. Dlatego ja nie rozumiem dlaczego tyle dziewuch się rodzi. Dla mnie zrobić chlopaka to pikuś a dziewuche to była rzecz niemożliwa.

Gość gość
Ja myślałam, że 4dni przed owu przy regularnych cyklach jestem bezpieczna :) a tu ciąża... Rodzę w maju :)

Gość gość
10:22 "niestety" chłopak???? Boże! Żal dziecka! :(

Gość gość
Dokładnie biedny syn.

dlaczego "idiotki" ? dopoki czlowiek sam nie doswiadczy problemów z zajsciem w ciaze, nie zrozumie, niestety..

Gość gość
objawy ciazy? jakiej ciazy jka jeszcze nie doszlo do zagniezdzenja albo dopiero co. a wy juz chcecie miec objawy ciazy hahaha.

Gość gość
Moja siostra też wpadła zaraz po okresie i potem (po czasie) cieszyła się, że przynajmniej będzie córka, bo syna już miała :) .......aaaaa tu drugi synuś :)

Gość gość
Stosunek 3 dni i 2 dni przed owulacja - synek

Gość gość
autorko posta dlaczego w dzień owulacji był sex bez wytrysku? to chcesz mieć dziecko czy nie.

Gość gość
pewnie chce ale dziewczynke, co za poyebane baby

Gość gość
10.18 serio aż tak głupia jest? masakra z taką maDką.