Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Synek kończy dziś 8 mcy i jeszcze nie siedzi

Polecane posty

Gość gość

Mój synek od ponad miesiąca sprawnie raczkuje, staje przy podporze, ale nie siada jeszcze samodzielnie, czy to już powód do niepokoju? Siedzi już nawet młodszy syn koleżanki, teściowa każe mi syna sadzać jak najczęściej ale wiem, że tego nie należy robic.

Gość gość
Oj pojdzie siedziec pojdziec, juz zmieniona ustawa o sądach!

Gość gość
a moja dzis kończy 9 miesięcy, siedziała jak skonczyła 7, ale do dziś nie raczkuje i nie staje na nóżki jeszcze. Każde dziecko jest inne. I twoje zacznie siedzieć, a może ono po prostu nie ma czasu siedzieć bo od razu staje na nóżki? A co mówi lekarka?

Gość gość
Mój synek usiadł jak miał 8,5 miesiąca. Daj mu czas.

Gość gość
Masz rację nie sądzą go bo to źle na kręgosłup. Jak chcesz to pogadaj z lekarzem ale chyba ma czas do 9 miesiąca. Jest też opcja żeby kupić dziecku jakąś zabawkę ktora zachęca do siedzenia

Gość gość
mój usiadł jak miał 10 miesiecy i dwa dni . a raczkować 10.5 miesiąca. i wszystko to jest w normie . daj mu czas. i nie sadzaj na siłę.

Gość gość
pewnie ma porażenie mózgowe

Gość gość
A mi się wydaje że nie masz się czym martwić, znam dziecko ktre usiadło jak miało 10 miesięcy, jego mama też się martwiła a wszystko dobrze było. Po prostu później siedziało, chodziło itp.

Gość gość
Lekarka dala skierowanie na rehabilitacje i mam wizyte w czerwcu ;-) W ten poniedzialek ide pryw.

Gość gość
Idz idz nabic kabze rehabilitantowi... Pediatrzy teraz nagminnie dzieci kieruja na wszelki wypadek bo matki panikuja. A biznes sie kreci...

Gość gość
Moze i tak. Ale wszystkie znajome 8miesieczniaki juz siedza. A moj woli zwiedzac mieszkanie....

Gość gość
dziś Idz idz nabic kabze rehabilitantowi... Pediatrzy teraz nagminnie dzieci kieruja na wszelki wypadek bo matki panikuja. A biznes sie kreci... x czasem lepiej raz za dużo i niepotrzebnie iść do lekarza, niż nie isć coś przeoczyć i potem żałować i się obwiniać.

Gość gość
Moja corka usiadla jak miala 9,5 miesiaca. Teraz ma rok.