Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poszylybyście do męża ginekologa?

Polecane posty

Gość gość

Według mnie fajna alternatywa. Ojciec dziecka bada swoje własne dziecko,będzie dbał o mamę i dziecko. Nie rozumiem dlaczego żony ginekologów wybierają innych lekarzy.

Gość gość
Ja bym nie poszła, ja bym pobiegła ;-)

Gość gość
Dlaczego żony ginekologów nie chcą chodzić do swoich mężów?

Gość gość
Skąd takie obserwacje?

Gość gość
Poszłabym czemu nie ?

Gość gość
Jest taki temat gdzie żona ginekologa wybiera innego gienkolga. Skład obserwacje.

Gość gość
Bo idzie sie zawsze do najlepszego:D A one widocznie maja podstawy przypuszczac, ze ich mezowie najlepsi nie sa;)

Gość gość
Autorka napisała że jej mąż jest dobry.

Gość gość
Generalnie lekarz nie powinien leczyć swoich bliskich. Nie ocenia wtedy sytuacji obiektywnie. Trudno wyłączyć emocje gdy chodzi o kogoś z rodziny. Może dlatego żony ginekologów chodzą do kogoś innego? Myślę że to ma związek z etyką lekarską.

Gość gość
w przypadku zwykłej wizyty bym mogła iść, w przypadku dziecka tak sobie- jest zasada ze lekarz nie powinien leczyć rodziny (poza pierdołami w stylu biegunka , przeziębienie ) bo tam gdzie grę wchodza emocje przestaje się rozsadnie i obiektywnie mysleć, mozna w dobrej wierze przedobrzyć, mozna stracić głowę w sytuacji gdy coś sie zadzieje. W niek5tórych krajach wręcz w kodeksach etyki lekarskiej jest zakaz takich praktyk. Inne aspekty- pokłócisz sie z zoną sa emocje,które też zaburzaja obiektywizm, NFZ sie może przyp...z podejrzeniem nadużycia przy wystawianiu recept na leki refundowane... A wyobraź sobie jazdę emocjonalną w chwili gdyby coś było nie tak, inny jest stres w przypadku obcej osoby, a inny w przypadku własnego dziecka

Gość gość
Nie.