Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mleko krowie dla 5 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Moja bratowa ma pięciomiesięcznego synka, dotychczas był karmiony mlekiem modyfikowanym. Widziałam się z nią w święta i mówiła, że od kilku dni stopniowo wprowadza mleko krowie i synek dobrze na nie reaguje więc jeszcze trochę i całkiem zrezygnuje z mm na rzecz mleka krowiego. Z jednej strony wydaje mi się to bardzo szybko bo dziecko dopiero ma 5 miesięcy a z drugiej strony sobie myślę - ja i całe moje rodzeństwo praktycznie od początu piliśmy mleko krowie i nic nam nie jest. Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Warto się wstrzymywać z tym krowim przynajmniej jak dziecko przekroczy rok czy po prostu jest taka wielka nagonka na mleko krowie i korzystają na tym głównie koncerny produkujące sztuczne mieszanki?

Gość gość
Mleko z kozy tylko droższe jest.

Gość gość
No ale takie mleko krowie niema peaktycznie tych witamin, które ma mm a jeszcze takie mleko trzeba zagotować więc juz w ogóle się pozbywasz wszystkiego wartościowego. Dodatkowo takiego mleka nie można pić dowoli a maximum 300 do 400 ml i to po roku bo nerki dziecka są bardzo obciążone wtedy. 5 miesięczne dZiecko potRzebuje trochę wiecej niz te 300 ml

Gość gość
A jeśli nie przechodzić całkowicie na krowie to można karmić mieszanie tj. w ciągu dnia raz butle mm a raz krowie i to było by lepsze dla dziecka?

Gość gość
Ja podawalam krowie od 9 miesiąca

Gość gość
Krowie lub lepiej kozie jest ok dla roczniaka.

Gość gość
Tylko po co to krowie?

Gość gość
ja też wprowadzałam mleko z kartonu od 6 miesiaca. Dziecko zdrowe do dziś, a ma 8 lat.