Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgosiapppp

Ból przy stosunku

Polecane posty

Gość Małgosiapppp

Mam 23 lata i 8 miesięcy temu zaczęłam być aktywna seksualnie. Pierwszy raz był strasznie nie przyjemny i bolesny, ale oboje z partnerem stwierdziliśmy, że pierwszy raz jak to pierwszy raz może być bolesny. Wtedy się tym nie przejmowaliśmy. Wkrótce doszło do następnego zbliżenia i... było równie nie przyjemnie co wcześniej. I jeszcze raz i jeszcze raz. Po kilku razach umówiłam się na wizytę do ginekologa. Po zbadaniu mnie lekarka powiedziała, że wszystko jest w porządku, nie widzi nic niepokojącego i że na początku może boleć, mam się tym nie przjmować, bo po czasie ból ustąpi. Niestety od tego czasu minęło 5 miesięcy, a problem jak był tak jest. Ból jest tym mocniejszy im szybciej i mocniej partner to robi. Nasila się także z czasem trwania stosunku, aż dojdzie do takiego poziomu, że nie jestem w stanie go kontynułować. Nie ma znaczenia czy stosujemy żel nawilżający czy nie. Nie mam już sił próbować kolejny raz, bo wiem, że będzie bolało. Partner widząc ile mnie to kosztuje przestał inicjować zbliżenia. Od jakiegoś miesiąca nie próbowaliśmy. Boje się, że w końcu cierpliwość partnera się skończy i nasz związek nie przetrwa próby czasu. Miała któraś z was taki problem? Co mogę z tym zrobić?

Gość gość
A jesteś odpowiednio podniecona? Ile Twój facet ma cm bo może jest zbyt duży?

Gość Małgosiapppp
Tak, jestem dobrze podniecona. Poświęcamy grze wstępnej dużo czasu. Choć muszę przyznać, że ciężko jest być podnieconą skoro się wie, że zaraz będzie bolało. Partner nie jest jakoś nadzwyczajnie duży, ma 18 cm.

Gość gość
O to słabo macie zostaje wam tylko wzajemna obsługa ręczna i oral.No właśnie a co z oralem?Czy wtedy czujesz zaspokojenie i nie boli?

Gość gość
18 cm to mało??? mierzyłaś to co wejdzie czy całość? A gruby jest?

Gość Małgosiapppp
Podczas orala nic nie boli i jest przyjemnie. Problem zaczyna się, gdy we mnie wchodzi. On ma 18 cm cały. Obwód o ile pamiętam wynosi 14 cm. Ciąży się nie obawiam, ale masz racje, że jednak trochę się stresuje, ale na początku się tak nie stresowałam a i tak bolało.

Gość gość
No nie wiem skoro ginekolog nie pomógł.To tylko radzić można.Tak mineta sprawia Ci przyjemność czyli jest pozytyw.A jak jest z palcówką?Może właśnie tędy droga.Powinien Ci robić palcówki i stopniowo przyzwyczajać twoją ci/pkę do penetracji?A może zacznijcie używać zabawek.

Gość gość
potrzebna jest konsultacja ginekologia. Może błona nie została całkowicie przerwana tylko naderwana i za każdym razem boli, może jest jakiś inny problem ginekologiczny a może problem ma charakter psychologiczny ale tutaj na kafe tego nie wyjaśnimy. Ginekolog

Gość gość
A boli Cię już przy samym wchodzeniu czy później? Wchodzi cały? Facet uważa? Może jesteś bardzo ciasna?

Gość gość
Widocznie fizycznie do siebie nie pasujecie. Jedne kobiety mają pochwy jak wiadra i penis 24 cm je nie zadowoli, a są takie co mają bardzo wąskie pochwy i potrzebują mniejszego penisa. Stąd też natura daje facetom różne rozmiary ku'tasów.

Gość gość
jeśli "zwykły" ginekolog powiedział, że wszystko ok niezbędna konsultacja ginekologa-seksuologa specjalizującego się w leczeniu zespołów bólowych miednicy małej u kobiet. Nie twierdzę, że masz pochwicę ale jakiś zespół bólu masz. Nie wszyscy ginekolodzy potrafią się zająć takim zespołem bólowym. Poszukaj czy na innym forum czy popytać, kto pomógłby w takiej sytuacji inaczej ból będzie się nasilał i utrwalał zostaniesz okaleczona psychicznie. http://www.poradnikzdrowie.pl/seks/problemy-z-seksem/pochwica-przyczyny-objawy-i-leczenie_36606.html

Gość Małgosiapppp
Podczas palcówki jak partner narzuci szybkie tępo to właśnie też może boleć, ale jak nie jest za szybko to nie boli. A co do ginekologa to naświetliłam odpowiednio sytuacje i pani doktor mówiła, że błona została przerwana i nie powinna stanowić problemu. Miałam nawet robioną cytologie, ale ona nic nie wykazała.

Gość Małgosiapppp
Zdarza się, że przy boli już przy wchodzeniu, ale najgorszy ból jest później. Właśnie cały nie też nie wchodzi. Powiem tak jak facet robi to mega delikatnie i powoli, to boli tylko trochę, najgorzej jest jak się zapomina i przyszpiesza.

Gość gość
No to masz jakieś rozwiązanie,musicie robić to delikatnie.No na początku potem może będzie można sobie na coś więcej pozwolić.A gdy sama sobie robisz palcówkę to też boli?

Gość Małgosiapppp
Baaardzo rzadko robie sobię palcówkę, ale wtedy mnie nic nie boli, bo sama wiem co sprawia mi ból. A co do delikatności to żeby ból utrzymywał się na niskim poziomie to naprawde musimy to robić w żółwim tępie, a do tego bardzo płytko.

Gość gość
Tzn. że jesteś bardzo mała tam... Że też takim kobietom i facetom z mniejszymi tak trudno jest na siebie wpaść. Widzisz, niektóre kobiety narzekałyby że ma zbyt małego, dla Ciebie jest zbyt duży...

Gość Małgosiapppp
No to mnie zasmuciłeś. Nie wydaje mi się, żeby był jakoś szczególnie duży, ale skoro tak mówisz to coś w tym może być. :/

Gość gość
Wiesz, wszyscy mówią że mają 20 tylko prawda jest inna. Twój facet ma powyżej średniej i sporo w obwodzie. Są różni faceci i różne kobiety. Może się dopasujecie ale mam na myśli to, że jakby teraz miał np. 12 cm i 11 w obwodzie, czułabyś go dobrze i sprawiałby Ci przyjemność.

Gość Małgosiapppp
No niby tak, ale nie pasuje mi ta pozycja. Najmniej boli jak leże na plecach z szeroko rozłożonymi nogami, a najbardziej boli mnie jak chłopak wsadza mi od tyłu.

Gość gość
tyłozgięcie?

Gość Małgosiapppp
Nic mi nie wiadomo, żebym to miała.

Gość gość
Kochasz swojego chłopaka?

Gość Małgosiapppp
Tak, kocham go.

Gość gość
Musisz być cierpliwa. Seks to nie tylko namiętność ale także bliskość. Na razie cieszcie się, że jesteście blisko siebie, róbcie to delikatnie. Na namiętność przyjdzie czas :)

Gość gość
szkoda że ja nie spotkałem takiej kobiety :(

Gość gość
Są różne rodzaje zaburzeń seksualnych i dlatego powinnaś udać się do seksuologa. Twoja budowa anatomiczna jest taka a nie inna i nie ma co się porównywać do innych kobiet, bo każda jest inna. Przez ten ból masz już blokadę psychiczną, która potęguje odczucia bólowe i dodatkowo wywołuje jeszcze większe skurcze mięśni szyjki macicy. Innym rozwiązaniem jest zakup odpowiedniej wielkości wibratora, który oswoi cię z wielkością członka Twojego partnera. Jeśli teraz sobie z tym nie poradzicie, to Wasz związek się rozpadnie z tego powodu.

Gość gość
Małgosiu jesteś za ciasna dla fiuta twojego faceta...

Gość gość
Mam to samo od początku, a nawet dziecko urodziłam. Seks to jeden wielki ból

Gość gość
gość dziś Twój mężczyzna też ma takiego dużego penisa?

Gość Małgosiapppp
Dziękuje wam za porady, będę cierpliwa i mam nadzieje, że przyjdzie czas, że ból ustąpi.