Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem niemile zaskoczona.

Polecane posty

Gość gość

Miałam takiego przyjaciela. Przynajmniej tak myślałam... Dużo starszy człowiek, wykształcony, sympatyczny i życzliwy. Bardzo lubiłam spędzać z nim czas, rozmawiać. On bardzo dużo o mnie wie, nie miałam przed nim specjalnie tajemnic. Jednak... Ostatnio zaczął wypytywać mnie o bardzo intymne sprawy związane z seksem. Niemile mnie to zaskoczyło. Nie spodziewałam się tego, bardzo mnie zakłopotał i zawstydził. Dlaczego zapytał mnie o coś takiego?

Gość gość
nawet jeśli sam nie może albo nawet jeśli nie zamierza napiera na seks z tobą to chociaż chce sobie posłuchać. Musisz po prostu rozeznać o co chodzi. Czy to wstęp do propozycji seksualnych czy tylko chęć posłuchania sobie seksualnych opowiastek. W pierwszym przypadku zerwałbym znajomość ale w drugim skoro to przyjaciel i chce sobie tylko "nieszkodliwie" posłuchać to poopowiadałbym mu parę pikantnych, zmyślonych opowieści a potem powiedziałbym, że są oczywiście zmyślone ale poopowiadałam aby sprawić ci radość. I tyle. Albo potraktowałby to z humorem i byłoby ok albo obraziłby się to też wyszłaby jego prawdziwa natura.

Gość gość
Po co miałabym opowiadać mu opowiadania erotyczne? :o Sądziłam, że to jest poważny człowiek... Zawiodłam się.

Gość gość
rozumiem to uczucie, zdarzylo mi sie pogadac z inteligentnymi mezczyznami, myslalam, ze to tylko taka sobie rozmowa, zadnego cisnienia nie ma w powietrzu, a ci cos nagle zaczynaja o seksie, taki dziwny kontrast :O

Gość gość
Dokładnie. Odebrałam te pytania jako bardzo nie na miejscu i nietaktowne. Zawiodłam się na tym człowieku.

Gość gość
A co odpowiedziałaś?

Gość gość
Szczerze? To nic. Byłam w takim szoku, że nie wiedziałam co mam powiedzieć. Kompletnie bym się takiego pytania nie spodziewała.

Gość gość
Oni jest lekarzem?

Gość gość
Nie...

Gość gość
1:04 - zaraz, chwila, facet spytał „jaki seks lubisz”, a Ty siedziałaś milcząca z rozdziawioną buzią?:) Coś chyba jednak powiedziałaś, czy siedzisz z nim do tej pory?;)

Gość gość
Pierwsza reakcja na to co usłyszałam taka właśnie była i powiedziałam tylko po dłuższej chwili namysłu, że wstydzę się o tym mówić.

Gość gość
Myślę, że powinnaś popracować nad asertywnością. Dlaczego nie powiedziałaś, że nie chcesz o tym rozmawiać, nie życzysz sobie takich tematów czy chociażby, że temat seksu w Waszych relacjach nie powinien mieć miejsca? x Widać, że jesteś oczytana, wykształcona, przyjemnie się czyta Twoje posty (nie w sensie treści tylko formy), co jest naprawdę rzadkie na Kafe, więc wstrzymam się z wrodzoną złośliwością:) A nawet pozostanę niezalogowany:)

Gość gość
A odnosząc się do Twojego pierwszego pytania - być może źle zinterpretował Wasze relacje. Może wpadłaś mu w oko. A może zwyczajnie wiosna i zaczęła go rozpierać... energia;) Myślę że powinnaś wyjaśnić tę sytuację. Jeśli facet faktycznie jest inteligentny to poda jakiś - mniej lub bardziej prawdziwy - powód, przeprosi i macie szansę na powrót do wcześniejszej relacji, tym razem z jasno nakreślonymi granicami.

Gość gość
przyjaciel chce się wroochać ha ha a nie

Gość gość
3:28 - miałeś przedwczesny wytrysk? Współczuję:P

Gość gość
Dlaczego nie okazałam mu w jakiś sposób, że to pytanie mnie uraziło? Chyba przez to, że bardzo zaskoczył mnie tym pytaniem, nie spodziewałam się i nie wiedziałam jak mam się zachować i co powiedzieć. Nie chciałam być dla niego niemiła, ani się z nim kłócić. Zawstydził mnie.

Gość gość
OK, rozumiem to. Ale moim zdaniem powinnaś wyjaśnić całą sytuację - nawet jeśli nie masz zamiaru utrzymywać z nim kontaktu. Masz klasę i trzymaj się tego:)

Gość gość
Poczułam, że tym pytaniem zniszczył naszą relację. Nie wiem czy jestem jakaś zbyt wrażliwa, ale dla mnie to są tematy o jakich mogłabym rozmawiać z kimś z kim tworzyłabym związek. Tutaj nie ma już co wyjaśniać. Odnsunę się po prostu.

dlaczego nie zapytasz jego, skoro twierdzisz, że to przyjaciel i nie masz przed nim tajemnic? sądzisz, że obcy ludzie z forum lepiej wiedzą, o co mu chodziło?

Gość gość
Bo to krępująca i niezręczna sytuacja... Poza tym mocno zwątpiłam w tą przyjaźń.

ja z przyjaciółmi płci męskiej rozmawiam na różne tematy, może dla niego to było zwykłe pytanie na luzie, a ty się spinasz jak dziewica orleańska.

Gość gość
Nie chcę mieć z nim już kontaktu. Dla mnie to temat intymny i o takich rzeczach mogłabym rozmawiać z partnerem, a nie z byle kim. Mam swoje zasady i tyle. Żałuję kontaktu z nim, że mu o sobie tak dużo powiedziałam bo teraz widzę, że to nie był przyjaciel tylko wścibski znajomy. :o

najpierw twierdzisz, że to "przyjaciel", a teraz już "byle kto" - widocznie nie była to zbyt głęboka przyjaźń. możliwe, że szukałaś w nim ojca, a on w tobie niekoniecznie córki.

Gość gość
Tak. Chyba właśnie cząstki kogoś takiego szukałam. :o I tak jak powiedziałam. Na takie tematy mogłabym rozmawiać z partnerem, a z innymi nie widzę najmniejszego sensu. Dla mnie to intymna sprawa.

Gość gość
Chodzi o szok :) zobaczysz z czasem sama wyśpiewasz wszystko ;P oczywiście jak przytym sam się nie podnieca, wtedy to zboczeniec.

Gość gość
Słucham? Nie będę z nim dalej utrzymywać kontaktu.

Gość gość
Inaczej jest jak znacie się z widzenia częste przebywanie, albo poznanie kogoś tak dosłownie bez sekretòw ukrywania idelizowania. Jak to nowa znajomość to jest to niestosowne.

" gość dziś Tak. Chyba właśnie cząstki kogoś takiego szukałam. pechowiec.gif I tak jak powiedziałam. Na takie tematy mogłabym rozmawiać z partnerem, a z innymi nie widzę najmniejszego sensu. Dla mnie to intymna sprawa. " X to mu powiedz, że traktujesz go jak ojca i jest ci niezręcznie. to takie trudne? taki tekst na pewno ostudzi zapały tego pana. a co to było za pytanie, jeśli można wiedzieć?

Gość gość
Znałam go ponad 3 lata. Nie widywaliśmy się bardzo często, ale dość regularnie i ten kontakt cały czas był. Miałam z nim taką wyjątkową więź emocjonalną. Tak czułam. Lubiłam się z nim widywać i zawsze po tych spotkaniach byłam szczęśliwa i wesoła.

Gość gość
Nigdy mu o tym nie powiedziałam, bałam się jak to przyjmie. Chyba nigdy się nie odważę. Stwierdził, że jestem samotną kobietą i zapytał mi się tak wprost czy miewam ochotę na seks. :o Nie rozumiem po co mu taka informacja? Zepsuł tym naszą relację.