Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Ostatnią miesiączkę miałam 2 marca, teraz powinnam mieć ją 30 marca. Więc okres spóźnia mi się 5 dni, co nigdy mi się nie zdarzało. 3 dni to było maks. 11 marca zaskoczyła nas niedziela bez handlu i uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia. Niestety chłopak nie zdążył wyjąć i część nasienia została w pochwie. Odrazu poszłam pod prysznic i wszystko dokładnie wypukałam. Oprócz tego 15 i 18 marca uprawialiśmy seks, ale to już w prezerwatywie. Czy mogę być w ciąży?

Gość gość
Tak możesz być w ciąży. Płukanie nic nie da. Zrób test.

Gość gość
Oczywiście,ze możesz być w ciąży, płukanie to nie metoda antykoncepcji. Zrób sobie test ciążowy no i maszeruj do ginekologa, on ci prawdę powie czy nie jesteś w ciąży. Jeśli nie jesteś to może warto byłoby się zastanowić nad jakąś ultralekką antykoncepcją hormonalna ? Ja przekonałam się do antykoncepcji czytając stronkę http://antykoncepcjanamiare.pl/ Teraz ultralekka antykoncepcja jest naprawdę dla nas przyjazna, zabezpiecza, do tego pomaga nam w bólach miesiączkowych, zmniejsza je, pomaga w problemach z trądzikiem itp

Gość gość
Dlaczego nie poszłaś po tabletkę po? Ja zaszłam w ciążę w ten sam sposób co ty, nie było to zbyt odpowiedzialne.

Gość gość
to zależy czy miałaś wtedy dni płodne czy nie. powinnaś je wyznaczać na bieżąco

Gość Cleo1976
Plemniki to niezwykle szybkie "stworzenia" ,płukanie nic nie pomoże.Dodatkowo ścianki pochwy i szyjka macicy mają specjalne zagłębienia, w których mogą "przeczekać." Bardzo pomogłoby, gdybyś wiedziała (ale nie z kalendarza!) czy miałaś wtedy dni płodne.Teraz odczekaj minimum 14 dni od tamtego stosunku i zrób test ciążowy.Jeśli będzie negatywny, zacznij obserwować swoje ciało! To naprawdę nie jest wiedza tajemna. Są do tego np.mikroskopy ze śliny, które pokazują na bieżąco, czy danego dnia jestes plodna, niepłodna czy może najbardziej płodna.A w dni płodne ALBO ZAWSZE używamy prezerwatywy, albo unikamy kontaktu narządów płciowych. Są inne sposoby na okazanie sobie czułości. Prawda, że proste?

Gość gość
Zastanawiasz się czy to ciąża? www.netporadnia.pl