Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszy u dziecka

Polecane posty

Gość gość

Hej, moje dziecko złapało wszy w szkole i jestem wściekła jak nie wiem.... u nas w domu dbamy regularnie o czystość o higienę a tu wszy????

Tak dbacie o czystość szczególnie twój facet dba o czystość i higienę lepiej sprawdź czy on nie ma wszów

Gość gość
Wszy mogą pojawić się na każdej głowie, niezależnie od higieny. Nie ma znaczenia również długość włosów. Pasożyty żyją na skórze głowy i żywią się krwią. Wesz ludzka, jak sugeruje nazwa, występuje wyłącznie u ludzi i przenosi się przez bezpośredni kontakt włosa z włosem. Pasożyt występuje we wszystkich miejscach na ziemi, niezależnie od klimatu i temperatury. Ponieważ wszawica rozprzestrzenia się bardzo szybko, należy równie szybko rozpocząć proces pozbywania się pasożytów, który musi objąć całą rodzinę lub grupę osób, które ze sobą przebywają. My na wszawicę stosowaliśmy preparaty z firmy http://wszawica-sora.pl - nie ma lepszych preparatów.

Gość gość
Moje dzieci chodzą do przedszkola i też miały wszy....nie uniknie się tego jak już cos jest

Gość gość
Moj tez miał w przedszkolu

Gość gość
My stosowaliśmy spray Nyda i specjalna szczotkę do włosów.... moja córka nsiła jeszcze takie gumki do włosów przeciwko wesz.