Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chrzest świety przyjmowanie komuni swiętej przez rodzicow

Polecane posty

Gość gość

Czy po chrzcie dziecka rodzice mają isc do komuni ?

Gość gość
Ja nie szłam (nie moglam) bo mamy ślub cywilny.

Gość gość
gość dziś To po co chrzciłaś dziecko, skoro jesteś niewierząca?

Gość gość
13:14 a kto powiedział że jest niewierząca?Poprostu czasami tak się w życiu ułoży ze żyję się na cywilnym.Popieram taka postawę ze nie poszła do komuni zdecydowanie lepiej tak niż jak co nie którzy obudnicy przyjmują komunie jakby nigdy nic

Gość gość
Żeby mieć spokój.

Gość gość
gość dziś Albo wierzysz albo nie. Jak wierzysz to stosujesz się do WSZYSTKICH zasad danej organizacji, do której chcesz przynależeć, a nie wybierasz sobie co Ci pasuje a co nie. Ona sobie tak życie ułożyła, a nie samo jej się życie ułożyło. Mi tam wszystko jedno co mówi kk bo nie należę, ale moim zdaniem to obłuda i zakłamanie łamać zasady kościoła i twierdzić, że się jest wierzącym (w zasady i dogmaty tegoż kościoła).

Gość gość
Ja tez nie przyjmowalam komunii, bo mam ślub cywilny. A dziecko chrzcilam bo jestem katoliczką, do kosciola tez chodzę. slubu koscoelnego nie mamy, bo po prostu nie wiemy czy chcemy być ze sobą do końca zycia i jak się nam dalej zycie potoczy. Ja się z kk nie zgadzam w.100 % co nie znaczy, ze mam się wyrzec własnej wiary i Boga. To co mówi kk nie musi się zgadzac z tym jak mówi Bóg.

Gość gość
Co???? A tobie Bóg powiedział co mu sie nie zgadza z kosciolem katolickim i było w tym przyzwolenie na życie w konkubinacie, tak?

Gość gość
To co mówi kk nie musi się zgadzac z tym jak mówi Bóg. xxx A skąd wiesz co się zgadza a co nie? Myślisz, że to że trzeba indoktrynować dzieci od małego się zgadza a to że życie w konkubinacie jest grzechem ciężkim już nie? Może jednak chrzest w kościele to też ściema?

Gość gość
Nie Bóg mi nic takiego nie powiedział. Gdzie tak napisalam?

Gość gość
gość dziś Już się wyrzekłaś własnej wiary - żyjąc w ciężkim grzechu :-)

Gość gość
Gość 13:36 Jako głęboko wierzącą katoliczka chylę czoła przed takimi ludźmi jak Ty. Napisałaś PRAWDĘ. I jesteś uczciwa. Szacun.

Gość gość
Gość 13:45 Nie jesteś żadną katoliczką. Jesteś po prostu nieuczciwa i zakłamana. Takich ludzi powinno się omijać szerokim łukiem, bo w oczy się przyjaźnie uśmiechają, a gdy się człowiek odwróci od razu są gotowi wbić nóż w plecy...

Gość gość
To jak mąż mnie bił znęcal się psychiczne to mi juz nie wolno ułożyć sobie życia z innym facetem?I zaraz jestem niewierząca ?Nadal wierze do komunii nie przystępuje a kiedyś jak umrę to będę się tłumaczyć ze swoich grzechow

Gość gość
14:51-Jeśli dzuewcxyna z 13:45 jest zaklamana to powiedz jakie są osoby które pomimo życia n a cywilnym nadal przystępują do komunii? Nikt z nas nie jest nieomylny bez grzechów ale trzeba umieć się do tego przyznać.

Gość gość
gość dziś Według zasad kościoła, do którego chcesz przynależeć, nie.

a dlaczego w ogóle chrzcicie dzieci, skoro Kościół tego nie nakazuje? w jakim miesiącu życia Wasze dzieci uwierzyły w Boga i zdecydowały o zanurzeniu się w śmierci Jego Syna i wynurzeniu jako nowonarodzone, o czym mowa w Biblii? tyle pytań...