Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamusie po cc czy któraś z Was ma problemy z nogami ?

Polecane posty

Gość gość

Chodzi mi o problemy typu potykanie się, drętwienie czy inne po znieczuleniu podpajęczynówkowym.

Gość gość
Albo jakieś inne powikłania, typu rwa kulszowa itp.

Gość gość
Koniecznie zgłoś to lekarzowi. Przez cały 2 tyg. pobyt w szpitalu po cc lekarz codziennie mnie pytał czy nie drętwieją mi nogi, nie odczuwam bólu w okolicach nakłucia itp.

Gość gość
Jestem rok po cc i właśnie mam atak rwy kulszowej, aczkolwiek nie mam pojęcia, czy ma to jakikolwiek związek z cesarką.

Gość gość
Marysia1990 dziś a do jakiego specjalisty? neurologa? ortopedy? neurochirurga? Możesz napisać jak było u Ciebie dokładnie i jak to się skończyło?

Gość gość
Marysiu jeśli możesz napisz coś więcej, ja teraz musze iść ale przeczytam wieczorem na pewno.

Gość gość
14.07 no właśnie chciałabym to ruszyć tylko nie wiem do jakiego lekarza się udać. ja zauwazylam problemy z jedną nogą typu mrowienie, powłóczenie nią raz na jakiś czas, potykanie. lekarz wkuwał mi się kilka razy.

Gość gość
Ja miałam 2 razy cc i 2raxy znieczulenie do kręgosłupa wyrostek i żylaki w grudniu chwyciła mnie rwa kulszowa -myślicie że to od tego.

Gość gość
dziś idź do neurologa, jak będzie trzeba pokieruje dalej... to są powikłania po źle podanym znieczuleniu

Gość gość
Dlatego rodziłam z mężem i zawsze mam go przy każdym nadaniu cipki mam prawo go mieć przy sobie. A po CC bardzo często są komplikacje zdrowotne w tv pokazywali że źle zszyli i zaczęły wychodzić jelita! Pominę możliwość zakażeń wirusem nawet typ C wątroby! !!

Gość gość
Jestem 2 lata po cc iszczerze nie moge lezec dluzej na plecach niz 30 minut bo zaraz cierpne. To samo nogi. W nocy zasypiam z trudem kolo 3 rano. Masakra

Gość gość
Z nogami nie ale z kręgosłupem już tak. Tylko nie wiem czy to od znieczulenia czy po prostu od faktu, że od noworodka czesto noszę moje dziecko, schylam się, podnoszę i tak do tej pory (a waży już 7kg) czasem łapie mnie rwa tak że np.nie dam rady Mlodego odłożyć do łóżeczka. Zobacze za jakis czas co było powodem.

Gość gość
Tak są problemy i to duże po CC ale również gdy źle odbiorą poród naturalny również są problemy popuszczanie moczu itp.. Dlatego męża miałam zawsze przy porodach i każdym badaniu wtedy nie ma problemów bo bardziej uważają i karmisz siarą zaraz po urodzeniu która jest niczym antybiotyk i lepiej odkleja się łożysko.

Gość gość
ja po CC mam koszmarne bole glowy i kregoslupa. U mnie lekarz tez wkluwal się pare x :O Kiedys jak mnie strzelilo w plecach to mnie pogotowie z podłogi wzielo wcześniej dając zastrzyk z morfiny bo tak bolało. Bylam w lekarza ale on stwierdził, ze to powikłanie po znieczuleniu i cierpie do dziś.