Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki na stres?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Chciałabym się spytać, jakie tabletki, na stres mi polecacie. Zależy mi na czymś bardzo mocnym, szybko działającym i przede wszystkim dostępnym bez recepty. Czytałam o tabletkach Deprim, Nervomix, Persen? Działają? Od razu mówię,że na wizyty u lekarza/psychologa czasu, pieniędzy i ochoty nie mam, a zmagam się z nerwicą i prawdopodobnie powstałą na jej skutek depresją. Także, tabletki muszą być wystarczająco mocne, aby powstrzymać ataki myśli i strachu, a jednocześnie na tyle lekkie, żebym po receptę nie musiała chodzić do lekarza.

Gość ggguyu
Extra spasmina nie jest to mocne , ale bez recepty

Gość gość
A mógłbyś/mogłabyś opisać mi jej działanie? Jakieś konkrety? Czy brałeś/brałaś? Ile czasu działa? Po jakim czasie działa?

Gość gość
te ziołka są nic nie warte.jedynie leki od lekarza jak chcesz by zadziałały

Gość gość
Ja rozumiem, że lepiej byłoby iść do lekarza, ale niestety nie mam możliwości. Na pewno jest jakiś lek, który bez recepty działa.

Gość gość
extra spasmina . To tylko zioło , więc jest słaba , ale działa uspokaja w 50 % .,. Masz depresje czy nerwice ? extra spasmina nie jest na depresję to lek uspokajający, zmniejsza pobudzenie

Gość gość
na depresję lepszy będzie Deprim Forte ,.

Gość gość
Mam nerwice, ale jej następstwem jest depresja. U mnie nie jest to depresja stała, a nawrotowa, spowodowana tym, że gorzej mi się powodzi lub jest wszystko unormowane, ale nie jest specjalnie dobrze. Ostatnio mam dużo stresu, co potem ma następstwa w atakach paniki. Potrzebuję czegoś co mogę wziąść szybko i co mnie uspokoi. Chciałabym też, żeby pomogło mi to w zasypianiu.

Gość gość
wydają się być lepsze od deprim forte , którego skład ogranicza się jedynie do korzenia dziurawca Ale możesz kupić deprim forte i Labofarm . Wypróbować który lek działa lepiej ... W ostatecznośći łyknąć obie by spotęgować działanie

Gość gość
a tabletki które przepisuje lekarz owszem są mocniejsze, ale nistety mają dużo więcej skutków ubocznych . Leki ziołowe mają skutki bardzo umiarkowane . Na pewno po nich nic ci nie będzie .

Gość gość
Autorko, mam dokładnie taki sam problem, jak Ty... Próbowałam już różnych środków z apteki, ale dużej różnicy nie było niestety (może jedynie zawroty głowy rzadsze). Teraz jestem na walerianie i dziurawcu, sporadycznie xanax, i wciąż szukam czegoś lepszego. Ostatnio czytałam, że są środki na zahamowanie wydzielania kortyzolu, kiedy ma się jego stały podwyższony poziom, więc chyba przejdę się niedługo do lekarki omówić temat... No i oczywiście dieta wzmacniająca układ nerwowy (pełnowartościowe białko, żelazo, cynk, magnez, wit z grupy B, jod...). Mam nadzieję, że znajdziesz coś, co Ci pomoże, i tak samo trzymam kciuki za siebie ;(

Gość gość
Gość (15:38) Też trzymam za ciebie kciuki. Zastanawiam się, czy jakieś antydepresanty by mi nie pomogły, ale na razie muszę poczekać z wizytą u psychologa, bądź psychiatry przynajmniej rok. Narazie biorę persen forte, ale oprócz tego, że lekko uspokaja mi rytm serca, różnicy nie widzę. No chyba, że łyknę kilka na raz, ale też nie mogę się faszerować tabletkami po 4/5 na raz. Zastanowiam się, czy to może być nadczynność tarczycy, ostatatnio dostałam skierowanie na badania. Ale objawy mojej nerwicy towarzyszą mi od dziecka, więc to mógłby być tylko czynnik zwiększający. Są może jakieś antydepresanty bez recepty? Albo coś co mnie lekko przymuli, ale żeby przynajmniej działało.

Gość gość
czekaj zaraz ci odpowiem na temat xanaxu

Gość gość
Zanim zaczęłam brać antydepresanty to w gorszym okresie brałam tabletki Kalms bez recepty 3 razy dziennie po 2 tabletki zwalczały to uczucie niepokoju

Gość gość
otóz Xanax ma swie strony medalu Jasna : Jest to najczęsciej przepisywany lek na depresje w USa wydano 50 mln recept , Uważa sie ze jest najbardziej skuteczny ze wszystkich leków dostepnych na recepte i naprawdę działa a teraz jego podstawowe wady : uzależnia jak heroina . Nie można brać więcej niż jeden - dwa razy w tygodniu . Skutki odstawienne uzależnionych mogą być grożne , skonczysz w szpitalu , będziesz chodzić po ścianach i gryzc tynk. Odsatwienie tego leku jest duużo trudniejsze niż odstawienie wódki w przypadku osób, którzy biorą go codziennie . Ludzie po wieloletnim cyklu na xanaxie byli tak otępni.,., Jeden facet wypowiedział się tak na temat xanaxu - pomoże , ale przy okazji zrobi z ciebie kamień . Staniesz się obojętny i będziesz miał zaniki pamięci

Gość gość
Odstawienie tego leku jest duużo trudniejsze niż odstawienie wódki przez alkoholika

Gość gość
15:47 Nie wiem, czy nadczynność... ale niedoczynność tarczycy możesz mieć, bo to podobno charakterystyczne przy zaburzeniach nerwicowych... i właśnie czasem trudno stwierdzić, czy to tarczyca daje takie objawy, czy jest tylko skutkiem. Ja mam niedoczynność, a że tarczycy nie dało się ustabilizować hormonalnie (stałe lekkie odchylenie od normy), to diagnoza nerwica. Jednak nie chcę się truć mocniejszymi środkami, które proponowali lekarze... x A'propo xanaxu... jak wyżej wspomniałam, biorę czasem, ale faktycznie trudno zachować nad tym kontrolę. Na mnie działa potępiająco, czasem derealizacja... ogólnie takie poczucie ''wszystko mi jedno''. Niby bez stresu, ale jednak jak zombie. Łykam minimalną dawkę, kiedy już bardzo potrzebuję (przed sytuacjami silnie stresującymi, jeśli są do przewidzenia). Heh... i tak źle i tak niezbyt dobrze. Autorce nie polecam, na pewno jest coś bezpieczniejszego. Musi być przecież coś pomiędzy łagodnymi ziółkami, a silnymi uspokajaczami...

Gość gość
si być przecież coś pomiędzy łagodnymi ziółkami, a silnymi uspokajaczami... jest coś takiego na receptę - nazywa się to HYDROXYZYNA nie działa na każdego, ale ma dużo mniej skutków ubocznych od leków typu XAnax najgorsze pod tym względem są SSRI - ludzie popełniają samobójstwa i spią 2 godziny dziennie nawet po odstawieniu hydroxyzyna super lek , ale nie można brać codziennie . organizm wytworzy tolerancje . Jedna tabletka nie wystarczy . Trzeba będzie wziąc 5 by zadziałała tak jak napoczątku Ale skutkow odstawienia nie ma .. Lek ten nie uzależnia

Gość gość
hydroxyzyna ma też inny minus . Nie działa tak mocno jak Xanax , chociaż efekt jej działania jest silniejszy niż zwykłych ziółek

Gość gość
hydroxyzyna inaczej Atarax

Gość gość
16:24 Dzięki wielkie za informację! Zaraz się zagłębię w temat... może warto bym się przerzuciła na tę hydro... tym bardziej, że sporadycznie, więc z tolerancją nie byłoby aż takiego problemu...? Grunt, że mniej skutków ubocznych. Ewentualnie przejdę się po receptę... Dzięki raz jeszcze :)

Gość gość
hydroxyzyne ( atarax) podają na pogotowiu

Gość gość
Z tego co wymieniłaś to bardzo Ci polecam nervomix. Ja się bardzo dużo stresuje, na przykład przed egzaminami na studiach albo przed egzaminem na prawo jazdy. Można opanować stres i nerwy i skupić się na tym, co mamy zrobić. Warto też dodać, że ma w sobie naturalne składniki, dzięki czemu jest bezpieczny.

Gość gość
Najlepiej iść do specjalisty. Ja byłam u doktor Łuckiej i sobie bardzo chwalę, bo to świetna doktor, która naprowadziła mnie na wiele wątków w moim zyciu i przepisała leki, które działają. Faktycznie może i terapia trwa długo, ale za to jest owocna. Polecam i Tobie :)