Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Młodość i brak sensu w życiu

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem osobą, która do połowy liceum była bardzo dobrym uczniem. Coś jednak potem się popsuło... Nie mam chęci do nauki. Nie wiem co chcę robić w życiu, nic mnie za bardzo nie interesuje. Na dodatek moja matka tak wzięła sobie do serca moje marzenia z początków liceum, że nie potrafi zrozumieć, że studia na kierunku x niezbyt mnie interesują i czuję, że nie jestem stworzona do tego zawodu - bardzo wymagającego, stresującego, trzeba się właściwie uczyć całe życie. Może jest to dlatego, że wydała ogromne pieniądze abym poszła do dobrej szkoły, potem jeszcze korepetycje... jestem za to wdzięczna i wstyd mi że nie napisałam matury zbyt dobrze pomimo tego, co przyniosło jej rozczarowanie... Ona wyda ostatnie pieniądze żebym miała dobry zawód... ale ja nie chcę. Nie mam motywacji. Celu w życiu... Nie mam jedna odwagi aby zakończyć swoje życie.

Gość gość
Po pierwsze idz do lekarza bo wyglada to na depresje. Po drugie, to twoje studia a nie jej i to ty wybierasz kierunek i nikt tu nic nie ma do gadania. Po trzecie w kazdym zawodzie trzeba sie uczyc cale zycie, chyba ze nie masz zupelnie ambicji i chcesz pracowac przy tasmie. Wtedy codziennie to samo, ale czy na pewno takiego zycia chcesz?