Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak szybko wasze niemowlaki wypijaja butle?

Polecane posty

Gość gość

W jakim czasie wasze niemowlaki wypijaja butle ile ml i ile mają miesięcy?

Gość gość
nie, nie mecze dziecka sztuczną mieszanką. wypija tyle ile potrzebuje, nie mierze mu w ml..

Gość gość
Autorka zadala pytanie wiec liczy na odpowiedz i potrzebuje waszych p********h odpowiedzi w stylu "jestem lepsza matka bo karmie piersią" Chcesz odpowiedziec to odpowiedz, nie to w*********j :)

Gość gość
a gdzie ja napisalam, ze jestem lepsza? :D Wy jestescie tak przewrazliwione na tym punkcie, bo widac wiecie, ze poszlyscie na latwizne :D

Gość gość
Mój 10mies 180 mleka w jakieś 3-4 minuty. Smoczek tt3. Jak był mniejszy, to o wiele dłużej mu schodzilo przez mniejszą dziurkę w smoczku, a tym się dlawil.

Gość gość
21:28 Od kiedy podawanie dziecku mm to przejscie na latwizne? Przygotowywanie mleka, podgrzewanie w nocy + wydawanie pieniedzy na mm. Przeciez to jest duzo gorsze niz podanie cycka. Karmienie piersia to łatwizna wiec nie pisz tu glupot ze podawanie mm to łatwizna. Ja jak i wiele innych kobiet są zmuszone podawac dziecku mm bo np nie mają pokarmu. Autorka tez moze właśnie stracila pokarm dlatego zadala to pytanie. Moja cora ma 6 miesiecy i wypija 170ml. Pije jakies 10min

Gość gość
21:31 A nie za szybko pije? Nie ma problemow z brzuszkiem?

Gość gość
gość dziś 21:28 Od kiedy podawanie dziecku mm to przejscie na latwizne? Przygotowywanie mleka, podgrzewanie w nocy + wydawanie pieniedzy na mm. Przeciez to jest duzo gorsze niz podanie cycka. Karmienie piersia to łatwizna wiec nie pisz tu glupot ze podawanie mm to łatwizna x Przepraszam bardzo od kiedy karmienie dziecka na zadanie z zapaleniem piersi, goraczka 40* i po nieprzespanej nocy to latwizna? od kiedy wyparzanie laktatorow i sciaganie mleka jak trzeba wyjsc do apteki to latwizna? Co ty myslisz, ze karmiace naturalnie to nie maja butelek? nie musza sterylizowac? Ty zagotowujesz wode w termos, wsypujesz proszek do butelki i idziesz spac. Dzieciak ci sie w nocy obudzi to tylko zalewasz, 15minut i masz z bani. Ja nieraz i 30minut jestem zgieta w pol z uwieszonym dzieckiem :)

Gość gość
21.50 Tylko niewielka liczba kobiet (>5%) nie jest w stanie wykarmić dziecka, zwykle z powodu rzadkich schorzeń, np:wrodzonego braku tkanki gruczołowej piersi.cala reszta, która "nie ma pokarmu", to przejście na łatwiznę, czyli butelka.

Gość gość
21:50- trochę się zagalopowalas. Jestem totalnie neutralna w tych sporach mm a kp. Ale nie zgodzę się ze kp to latwizna. Owszem, jak wszystko gładko idzie. Ale żeby ta laktacja się utrzymała trzeba trochę pracy - szczegolnie w tzw momentach kryzysu laktacyjnego ( kto przeżył ten wie ) badz też w momencie kiedy dziecko odrzuca pierś. Mój młodszy syn " odstawial" się już z 4 razy. Najgorsze dla mnie było jeszcze oprócz uwiazania to , że nie możesz brac zbyt wielu leków. A jak łapiesz przeziębienie to potrafi się ciągnąć tygodniami bo ile można wpierniczac czosnek lub brać apap. Mam to gdzieś jak kto karmi dziecko ale stwierdzenie ze kp to latwizna jest przegieciem. Popatrz na statystyki - skoro to latwizna to czemu tak mało mam karmi piersią ?

Gość gość
21:50- tak właściwie skoro to taka latwizna to czemu dajesz dziecku mm ?

Gość gość
Ja nie moge... zlot matek polek :/ rozwalilyscie totalnie watek. Autorka zadala PROSTE pytanie, a te juz musza sie tlumaczyc dlaczego karmia tak a nie inaczej i oczywiście DLACZEGO TO ONE MAJA GORZEJ :/ mialam taka kolezanke, wiecznie cierpiaca matke polke, "mialam" bo oczyscilam sie z kontaktow z nia... jestescie identyczne

Gość gość
Karmiłam piersią jedno 7,a drugie 8 miesięcy, i dla mnie to była zdecydowanie ta łatwiejsza opcja. Nie wyobrażam sobie np. wakacji z dzieckiem które jest tylko na mleku i z koniecznością przygotowania mm. Tyle że u mnie karmienie szlo bezproblemowo, jakby było pod górkę to bym szybciej przeszła na butlę. Jeśli chodzi o pytanie autorki - moje młodsze dziecko, 11 mcy obecnie, wypija 180 ml mleka w ok 5-7 min. Na pewno poniżej 10. Ale z piersi też jadło raczej krótko.

Gość gość
echhh kolejna umęczona madka polka karmiąca swojego dziubdziunia do 3 rż bo przecież cysio najlepszy.

Gość gość
gość dziś Ja nie moge... zlot matek polek :/ rozwalilyscie totalnie watek. Autorka zadala PROSTE pytanie, a te juz musza sie tlumaczyc dlaczego karmia tak a nie inaczej i oczywiście DLACZEGO TO ONE MAJA GORZEJ :/ mialam taka kolezanke, wiecznie cierpiaca matke polke, "mialam" bo oczyscilam sie z kontaktow z nia... jestescie identyczne x Hahaha a kto tutaj mowi, ze ja mam gorzej i sie uzalam? ja stwierdzam fakt, ze podanie proszku jst szybsze niz ta droga, ktora wybralam ja. To co ja przeszłam, to moje , ale szlag trafia czlowieka jak sie slyszy ze "cycem" łatwiej :D

Gość gość
bo łatwiej masz to mleko i wszędzie możesz je podać, nie musisz się bawić w odparzanie butelek, szukanie wrzątku w podróży, nie musisz wstawać w nocy i przygotowywać, czekać aż wystygnie tylko dajesz pierś i masz z bani.

Gość gość
Mój Mały ma 4 miesiące i wypija 180ml, wydaje mi sie że to za dużo w tym wieku ale jak raz czy dwa podałam mniej to był ryk i trzeba było dorobić. Pije ok.10minut smoczkiem 2 z aventu, czasem uleje ale minimalne ilości, nigdy nie miał problemów z brzuszkiem

Gość gość
gość dziś bo łatwiej masz to mleko i wszędzie możesz je podać, nie musisz się bawić w odparzanie butelek, szukanie wrzątku w podróży, nie musisz wstawać w nocy i przygotowywać, czekać aż wystygnie tylko dajesz pierś i masz z bani. x Jak chce gdzies wyjsc to owszem musze wyparzyc butelke, a poza nimi to jeszcze musze wyparzac laktator. Mam z bani siedzenie z niemowlakiem przy piersi przez 30minut (do godziny jak sie drze) zgieta w pol? I niby jak mam to mleko wszedzie? Mam podac w miejscu publicznym? zeby butlowe mnie wzrokiem zlinczowały? Ja nie jestem ekshibicjonistką. a 2 jestem osobą publiczną i nie mam ochoty by pozniej moja piers figurowała w internecie. Skoro taką męczarnią jest mm to dlaczego ty nie pojdziesz wygodniejsza sciezka? Jestes masochistką?

Gość gość
Tu autorka. Dziękuję tym ktore odpisaly na pytanie :) I mam prosbe do mam ktore toczą wojne ktore lepsze - idźcie do innego wątku. Tu jest pytanie o cos innegol. Dziekuje :)

Gość gość
ty tu nie masz nic do gadania. jak chcesz prywatnych wypowiedzi to sie nie pytaj na publicznym forum

Gość gość
Autorka nie pytała jakie karmienie jest lepsze czy łatwiejsze, ani która z was ma gorzej i miała bardziej przerąbane przy karmieniu. Na pewno informacja, że miałyście zapalenie piersi i 40 stopni gorączki bardzo jej pomoże w rozwianiu dręczących ją wątpliwości. Dlaczego kobiety nie potrafią odpowiadać konkretnie i na temat? Chcecie się policytować które karmienie jest trudniejsze, to sobie załóżcie osobny temat i będziecie się mogły obrażać do woli, bo przecież święta wojna mm vs kp jest nieśmiertelna. Odpowiadając na pytanie autorki: moje dziecko w wieku 8 miesięcy wypija 210 ml mleka, pije zawsze na raty: pięć minut zajmuje jej wypicie 100 ml i za 15 minut, po odbiciu, pije resztę, też jakieś 5 minut.

Gość gość
hahhaha osobą publiczną, no to cię poniosło kochana.Wszyscy się pewnie czają na twoje cycki. Taka jesteś światowa, a nie wiesz, że można dziecko nakarmić piersią dyskretnie bez pokazywania biustu ?

Gość gość
osoba publiczna ? w sensie prostytutka :) ? współczuje

Gość gość
prostytutki maja PRYWATNE działanosci, wiec nie sa osobami publicznymi, a ja nie mam ochoty by pozniej na komendzie koledzy wiedzieli jak moj biust wyglada, bo jakiś burak zrobil mi zdjecie i wrzucil na fb.

Gość gość
Ile razy mozna wam mowic, ze to nie jest watek mleko modyfikowane vs. mleko matki :/ przestancie juz... autorka pyta o co innego!

Gość gość
A niech ktoś napisze, że cesarka jest lepsza to dopiero sie wątek rozwinie

Gość gość
Jednak większość matek po porodzie stają się totalnymi amebami, które nie potrafią konkretnie odpowiedzieć na zadane pytanie. Moje dziecko piło dość wolno, w swoim rytmie, jakoś nigdy nie mierzyłam czasu.