Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagme

Cos nowego na grilla

Polecane posty

Gość dagme

Za chwile zaczyna się grillowy sezon. Podpowiedzcie co na ruszcie przyrządzacie. Cos oprócz karkówki, kiełbasy i szaszłyków oczywiście :)

Gość gość
Co powiesz na grillowany mózg wieprzowy ?

Gość Ajkani
Jeśli chodzi o mózg, to pamiętam, że mój dziadek jadł i bardzo lubił, więc pewnie nie pogardziłby też grillowanym :D

Gość dagme
Czy mózg nie jest czasem zbyt delikatny na grilla?

Gość gość
A uda kurze na ostro albo wersja dla vega jakieś warzywa ?

Gość ytr
Ja robię często pierś z kaczki na grillu. Trzeba tylko uważać żeby jej nie przepiec. My mamy taki grill kominkowy więc czasem robimy na nim kociołek. W sensie: mamy taki żeliwny kociołek i w nim robimy tak zwaną pieczonkę: ziemniaki, marchew, kapusta, boczek, kiełbasa,cebula, przyprawy - wszystko układane warstwowo. To dusi się około godziny na ogniu :) Tu masz artykuł jak dobrać alkohol do dań z grilla: http://alkohol-online.pl/blog/jaki-alkohol-na-grilla-n19

Gość gość
- nadziewane papryki - nadziewane pieczarki - banany (w skórce się je kładzie na grilu, potem rozcina i wyjada łyżeczką polewając polewą albo bitą śmietaną- bardzo slodkie)

Gość prawi 124
jak przyjdziesz do mnie na dzialke to sie przekonasz,.,. A w tym roku i tak nic nie bedzie , bo tylko ogórki sadzę.

Gość Armitela
O rany, ale zjadałabym takiego banana. Uwielbiam, szczególnie z kulką lodów czekoladowych albo bakaliowych :)

Gość fileni
A czym nadziewać takie pieczarki albo papryczki? Może doradzicie?

Gość telimouhu
ytr, zajrzałam na bloga, którego stronę podałaś. Z tego co widzę, można też zamówić tam alkohol. Nie wiedziałam, że można kupować % na odległość. Zamawiałaś już coś?

Gość gość
Te banany sa swietne polane adwokatem:)

Gość gość
pieczarki z serem camebert

Gość gość
papryki można ryżem z dodatkiem jakiegoś warzywa i mięsa np kurczaka, ale ostrzegam, że to mięso musi byc wcześniej podsmażone albo też grilowane, a dopiero potem traktować można je jako farsz. Z grilla dobry jest też bakłażan :)

Gość sterinae
Kurcze, nie otworzyłam jeszcze sezonu grillowego, ale sąsiedzi zrobili ochotę, bo pachnie dzisiaj dość mocno :) Kurcze, tak na początku tygodnia?:P

Gość kajka0101
Cabelno nie miałam pomysłu na obiad na niedzielę, więc postanowiłam Cię sprawdzić i... dzięki, poszły wszystkie szaszłyki, mega przepis i w ogóle całkiem fajna stronka, nie znałam wcześniej