Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

baby shower

Polecane posty

Gość gość

Kuzynka i przyjaciólki chcą mi zorganizować baby shower. Podoba mi się ten pomysł, ale nie bardzo wiem jak to powinno wyglądać, nigdy nie byłam na takiej imprezie. Ktoś coś podpowie? ps. nie jestem zabobonna ;-)

Gość gość
Jest to nic innego jak malutka impreza powitalna dla dziecka, czasami określa się tak również imprezę na pierwsze urodziny. Pamiętaj o prezencie dla dziecka, nie musi być drogi, wystarczy mniejsza zabawka, zobacz na www.Bravis.pl

Jesli one chca zorganizowac to po prostu przyjdz, wygladaj pieknie i baw sie dobrze :) To taka babska posiadowka z pysznosciami i prezentami dla maluszka :) Super sprawa, u mnie trwała jakies 3h i byla to ostatnia okazja przed porodem do pogaduszek :) Udanej zabawy :) A na stole byly slodycze, zamowione 2 pizze, wiem ze niektorzy ida o krok dalej z tortem i przystrojeniem, ale to juz jak kto lubi.

Gość gość
A dla mnie to durny nowy trend

Dlaczego? Przelezalam duza czesc ciazy i z przyjemnoscia spotkalam sie z przyjaciołkami, a pozniej z malutkim dzieckiem na poczatku nie zawsze jest taka mozliwosc, a znajomosci trzeba pielegnowac. Jestem na tak :) Oczywiscie jesli przyszla mama ma na takie spotkanie ochote.

Gość gość
Durny nowy trend? No tak, lepsze dla ciebie pewnie polskie pępkowe na którym chleją wódę jedynie faceci, a tej biednej kobiecie w ciąży, to już się nic nie należy, bo to "durne nowe trendy".

Gość gość
co sie czepiesz pępkowego?!

Gość gość
Co się czepiasz baby słowem?

Gość gość
Shower

Gość gość
Właśnie kobiety po porodzie I jeszcze przychodzi do bałaganu. Akurat robiliśmy razem kilka tyg po urodzeniu ale I tak to chora tradycja. Teściowie też robili dla siebie. Baby shower to fajna sprawa. Nie jest to nowy trend tylko stary ze Stanów. Jak miałam z 5 lat też byłam na takim i fajnie było. Spotyka się, można jeść, pogadać, otworzyć prezenty dla dziecka. Bardziej sensowne niż chlanstwa.

Gość gość
Baby shower to super sprawa, bo kobieta jeszcze nie ma dziecka do opieki, nie jest zaorana porodem, może się ten ostatni raz przed porodem spotkać z bliskimi kobietami, poplotkować o macierzyństwie (i nie tylko), nacieszyć się prezentami no i nie szykuje tej imprezy, tylko jest obsługiwana. A pępkowe po porodzie nawet jeśli i dla znajomych i rodziny to jest tragedia - forma kobiety po porodzie jest różna, dochodzi opieka nad dzieckiem i szykowanie imprezy żeby reszta mogła się nachlac za " zdrowie dziecka". W d***e mam gości po porodzie, chce wtedy skupić się na dochodzeniu do siebie i na dziecku

Gość gość
na baby shower warto wziąć ze sobą jakieś fikuśne balony https://godanparty.pl/ Mnie osobiście bardzo podobają się takie duże balony - butelki albo dzieci, wygląda to słodko i ładnie, na pewno przyszłej mamie się spodobają :)

Gość gość
Baloniki w ksztalcie butelek? To nawet na baby shower trzeba wciskać butelkową propagande? A potem sie dziwić że matki karmią syfwm...

Gość gość
a co w tym takiego dziwnego że balony mają rózne kształty? ...i jesli oceniasz matko po tym jak organizują przyjęcia to jesteś idiotą!!!

Gość iwona963
Byłam na baby shower koleżanki i to było takie przyjęcie dla babeczek, był tort z pieluszek, jakieś babeczki. Robiła to w ogrodzie u swoich teściów. Każdy przynosił też jakiś prezent dla dzieciaczka, ja jej dałam zestaw ubranek z Psoty, bardzo jej się podobały ;)

Gość gość
www.le-ventre.pl W zakładce "BABY SHOWER" znajdziecie gadżety i akcesoria na tę imprezę :) Polecam!

Gość gość
My bylismy nie dawno u naszej przyjaciółki z czasów liceum i kupiliśmy jej taką porządną nianię elektroniczną - https://xblitz.pl/product/xblitz-kinder/ sama po sobie wiem że przy pierwszym dziecku to się bardzo ale to bardzo przydaje