Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedzcie szczerze jak długo mam być wdzięczna matce za urodzenie i wychowanie?

Polecane posty

Gość gość
W ogóle nie widzę powodu do wdzięczności za urodzenie i wychowanie, bo i za co? to była jej decyzja, i ponosiła tego konsekwencje. To, że dziecko trzeba wychować jest oczywiste dla każdej średniorozgarniętej osoby. To nie powód do roszczeń, tylko z****** obowiązek rodzica. Mam 50 lat, pracuję zawodowo, mam swoje pasje, znajomych, jeżdżę po świecie z plecakiem, - jak słyszę, że ktoś w moim wieku oczekuje wożenia do lekarza to otwieram oczy ze zdumienia, śmieszne po prostu. Czy twoi rodzice są niepełnosprawni, że domagają się pomocy w najprostszych sprawach? Można i należy pomóc, o ile jest to realna potrzeba, a nie fanaberie.

Gość gość
Zapytaj się czy ona się tak swojej matce odplacala. Ludzie glupieja na starość i boją się że zostaną sami dlatego przeginaja. Gwarantuje Ci autorko , że ona nie była dla twojej babci taka jak Ty teraz dla niej jesteś. Masz prawo iść do pracy , wychowywać dzieci i robić co ci się podoba bo to twoje życie, matka swoją młodość przeżyła. Wiadomo czasem trzeba pomóc bo to rodzina ale nie na zasadzie jestem twoją matka to masz dług wdzięczności do śmierci. Pewnie będziemy takie same na starość bo to jednak przywiazanie do dzieci robi swoje choć wolałabym nie dlatego odkładam na konto pieniądze żeby na starosc nikt nie musiał mnie wozić do lekarza , pożyczać pieniędzy czy opiekować nie wiadomo jak .

Gość gość
Nie pchałam się na ten świat. Mam nawet żal o to ze mnie spłodzili

Gość gość
21:29 A czy ty zasrancze myślisz, że twoja matka pchała się na ten świat? Możesz całe życie jojczyc i biadolić, możesz swoje życie zmarnować, a możesz jeszcze inaczej, masz wolną wolę. Nikt sam nie decyduje o swoim przyjściu na świat, więc wybacz, głupia jesteś z tymi pretensjami.

Gość gość
"życie to cud" chyba wam sie klepki we łbie poprzestawiały :O na czym niby ten cud polega? na tym że cudownie ktoś sie spuści do czyjejś macicy?. to jest ten cud? żenada

Gość gość
ość dziś skoro ona sie nie pchała na ten świat to po co pchała swoje dzieci?

Gość gość
gość dziś Zwierzęcy instynkt.

Gość gość
gość dziś gość dziś Zwierzęcy instynkt. x x tez mam popedy, ale jestem na tyle inteligentna, ze zaspokajam je w taki sposob by nie pchać na ten swiat kolejnego "szczesliwca". nie wj***e nastepnej osoby w te chuyowa "zabawe" jaką jest życie i śmierć. dlatego uważam, że wiekszość ludzi to idioci - bo więkoszość cierpi na planecie, ale rodzi kolejnych cierpiętników. ja to przerywam ze swojej strony- zadnych dzieci. nastepnym razem jak ojciec powie, ze ma nadzieje na wnuki to spytam sie po co mi chlop, zeby zdradzal mnie jak on mamusie?

Gość gość
gość dziś dokładnie a zwierzęcy instynkt to wytłumaczenie dla bezmózgowców upośledzonych intelektualnie. Jeszcze dodaj że ten zwierzęcy instynkt to cus który sprowadził na świat nieszczęśliwe istoty, bo przeciez życie to cud a dzieci to dar boży, co nie kretynko?

Gość gość
gość dziś Dzieci to nastepstwo kopulacji, a nie żaden dar.

Gość gość
to weź to wytłumacz tym kretynkom co na poprzednich stronach pisały o cudzie jakim jest życie

Gość gość
przeciez matka mogla cie oddac do domu dziecka-i spotkac sie z ostracyzmem spolecznym i nienawiscia w rodzinie, bo to raczej zle widziane przeciez matka mogla cie wyskrobac- no wlasnie nie mogla, bo to bylo juz wtedy zakazane, mogla jechac cie wyskrobac za granice- taa

Gość gość
Dzieci to tylko następstwo kopulacji i nie dziw się że matka ma cię w d***e, sam nie kopulujesz i nie wydasz na świat nieszczęśliwa , dobrze robisz. Po co jojczysz.

Gość gość
do gość dziś - to, że moja matka mogła mnie oddać, czy wyskrobać itp. to niby dlaczego to miałaby robić, jak chciała używać seksu to niechby się zabezpieczała aby mnie nie zrobić, a jak nie umiała to się nie śpi z chłopem.

Gość gość
07:27 Matka mogła cię w oknie życia zostawić, w czasach gdy aborcja była już zakazana, nikt ostracyzmem społecznym się.nie przejmuje, zwłaszcza w patologii, tak że piepysz głupoty dziecino!

Gość gość
dziś przeciez matka mogla cie wyskrobac- no wlasnie nie mogla, bo to bylo juz wtedy zakazane, mogla jechac cie wyskrobac za granice- taa x to ile ty masz lat, dziecino?

Gość gość
Ja nie mam żalu do rodziców, że mnie spłodzili. Takie żale to mogłam mieć jak miałam 16 lat, ale już z tego wyrosłam. Rodzice to są tylko ludzie. Kiedy mnie płodzili to byli młodymi ludźmi razem ze swoimi marzeniami, ideałami i wiarą w życie.

Gość gość
idiotki kopulantki sie zleciały, albo jedna nadaktywna producentka bachorów i "życia"

Gość gość
Boże ile tu zgnilizny

Gość gość
Tutaj jest dział czytajcie tytuł: Ciąża, poród, macierzyństwo.

Gość gość
Widać, że niektóre laski weszły tu wyładować nienawiść do całego świata na obcych ludziach. Żenada

Gość gość
Autorka wyrzygała na krótko jakiś żal ale nie napisała dokładnie o co chodzi. A reszta sie rzuciła jak wściekłe psy na zasadzie coś dzwoni, ale nie wiadomo w którym kościele, na wszelki wypadek jednak obszczekać trzeba i zwymiotować

Gość gość
do gość dziś - bo do tej zgnilizny doprowadził rząd bo np. mojemu dziecku nie daje 500+ i ja np. nienawidzę teraz za to inne dzieci.

Gość gość
Trzeba być ograniczonym kretynem by gadać,ze bezdzietność to egoizm :D Sprowadzanie nowych bachorów to dopiero jest egoizm.

Gość gość
gość dziś "innych dzieci":o

Gość gość
Do końca zycia

Gość gość
gość dziś 35 lat pewnie jak masz inne zdanie to jestes dzieckiem albo niunią- standardowe umniejszenie

Gość gość
gość dziś zwlaszcza ze świat i tak jest przeludniony i niedługo będzie brakowac podstawowych zasobów, następne pokolenie moze nie wiedziec co to mięso

Gość gość
i tak wszyscy zdechniemy

Gość gość
Tez jestem zla ze mnie splodzili. Nie mam być za co wdzięczna. Chcieli dziecko to maja