Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZEMU RODZICE WYGANIAJĄ DZIECI DO ROBOTY ?

Polecane posty

Gość gość

skoro to i tak nie ma sensu bo za najniższą krajową lepiej siedzieć na tyłku

Gość gość
Jak pełnoletnie dziecko chce siedzieć na tyłku, to niech siedzi pod mostem :) Rodzice nie mają w obowiązku już tyrać na zachcianki dorosłej dzidzi.

Gość gość
Facetow się powinno gonić do roboty !

Gość gość
tak ale w interesie rodziców jest zapewnić dzieciom dobry srart, a praca za psie pieniądze to głupota a nie pracowitośc

Gość gość
11:21 Rodzice zapewniają ''dobry start'' - podstawową edukację, wikt i opierunek. A że dzieciakowi zabrakło ambicji, nie wziął się samodzielnie za własny rozwój, i skutkiem nie ma perspektyw, to już rodzice nie zawinili ;)

Gość gość
gość dziś tak ale w interesie rodziców jest zapewnić dzieciom dobry srart, xx Dlaczego przerzucasz odpowiedzialność i winę za własną głupotę, lenia i brak ambicji na rodziców? Ich obowiązkiem jest wyłącznie dopilnować, by dziecko chodziło do szkoły, miało co jeść, gdzie spać i by było zdrowe. Reszta już zależy od dziecka. Nikt Tobie dupci podcierać nie będzie, pełnoletni człowiek w pełni już odpowiada za swoje życie ;)

Gość gość
tak ale ja miałem ambicje i możliwości ale rodzice nie dali mi pieniędzy na dalszą edukację i rozkręcenie biznesu, dobry rodzić winien wspierać dziecko w pasjach i ambicjach :(

Gość gość
11:34 Najwyraźniej jednak nie miałeś ambicji, ani też nie byłeś ani zaradny, ni samodzielny, skoro nie potrafiłeś zarobić na tę ''dalszą edukację i własny biznes''. Miej pretensje wyłącznie do siebie samego, rodzice nie mają w obowiązku fundować Tobie niczego ponad to, o czym wspomniałam wyżej. Na swoje szczęście pracuje się samodzielnie. Popracuj jednak w pierwszej kolejności nad sobą - pozbądź się roszczeniowości i zmień postawę z ''dajcie mi'', na ''zapracuję sobie''. Powodzenia.

Gość gość
takk tylko że zaczynajac od zera jestem skazany z góry na porażkę w starciu z tymi którzy dostali wsparcie od rodziców :P

Gość gość
11:44 Nie wiem, to zależy od Ciebie. Ja nawet nie miałam rodziców, a oceniam, że w życiu wiedzie mi się świetnie. Także... no i tyle.

Gość gość
Znam multum osób zaczynających od zera i doszli daleko, bez pomocy. Tobie nie wróżę kariery nawet z pomocą.

Gość gość
taa... piertolenie dla naiwnych frajerów co by zapiertlalai i sobie flaki wypluwali.... bez znajomości i kasy od starych gófno zrobisz :P